Η Diane Schuur, μια από τις μεγαλύτερες φωνές της τζαζ – και όχι μόνο – με το εξαιρετικό τρίο της, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Half Note Jazz Club σε τρεις βραδιές μοναδικές  από τις 05 μέχρι και τις 07 Φεβρουαρίου 2015.

Η Diane Schuur είναι μία κορυφαία τραγουδίστρια με πολύ ευρεία ερμηνευτική γκάμα και ρεπερτόριο. Η καλλιτεχνική της πορεία ως τις μέρες μας είναι γεμάτη με δάφνες και διακρίσεις καθώς από την πρώτη στιγμή έδειξε μια εκπληκτική ικανότητα να κινείται πέρα και πάνω από είδη και στιλ, με ξεχωριστή άνεση ανάμεσα στη μέινστριμ τζαζ, το μπλουζ, την ποπ, την κάντρι ή οτιδήποτε άλλο. Η φυσική ομορφιά της φωνής της είναι κάτι που διακρίνει την Diane Schuur και την οδηγεί σε όλη την ιστορία των επιτυχιών και των Grammy® της, ενώ πολλοί την συνέκριναν με την Sarah Vaughan ή την Ella Fitzgerald.

Σε πολύ μικρή ηλικία της απέδωσαν τον ψευδώνυμο «Deedless» όταν η τυφλή εκ γενετής Diane Schuur  λάτρευε να ακούει τις Billie Holiday και Dinah Washington  και ιδιαίτερα το « What a difference a day makes».  Μεγάλωσε στο Σιάτλ από γονείς που την ενεθάρρυναν να τραγουδά και στη σχολή τυφλών, έμαθε να τραγουδάει και να παίζει πιάνο. Γρήγορα ξεχώρισε γιατί είχε χάρισμα και προσωπικό ερμηνευτικό ύφος και το 1979 στο φεστιβάλ τζαζ του Μοντερέυ,  την είδε ο μεγάλος σαξοφωνίστας  Stan Getz  και εντυπωσιάστηκε τόσο,  που δυο-τρία χρόνια μετά την πήρε μαζί του για να τραγουδήσει σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.  Κάπως έτσι άνοιξε η καριέρα της που πολύ σύντομα βρέθηκε να κάνει προσωπικούς δίσκους και να συνεργάζεται με τα κορυφαία τζαζ ονόματα.

Στη δεκαετία του ’90 και μέσω της εταιρίας GRP η καριέρα της Diane Schuur κυριολεκτικά απογειώθηκε, με όλα της σχεδόν τα άλμπουμ να μπαίνουν στο top-10 του Billboard και να διακρίνονται γενικώς καθώς συνεργαζόταν με μουσικούς διαμετρήματος και μεγέθους από B.B. King, Ray Charles μέχρι Barry Manilow.  H Diane Schuur συνεχίζει την πορεία της παραμένοντας αληθινή στην τέχνη της και πιστή στον εαυτό της. Το πρόσφατο άλμπουμ της είναι ένα αφιέρωμα στον Stan Getz και τον Frank Sinatra και δίνει τον βασικό κορμό των τωρινών live της.

DIANE SCHUUR – πιάνο/φωνητικά
BEN WOLFE - κοντραμπάσο
ADAM PACHE –ντραμς

* H μοναδική καλλιτέχνης και βραβευμένη με Grammy, Diane Schuur κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα -  θα πραγματοποιήσει Σεμινάριο που αφορά τραγουδιστές /τριες αλλά και κάθε μουσικό που ασχολείται σοβαρά με την τζαζ.  Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Half Note το Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2015.  Για περισσότερες πληροφορίες και ακριβείς ώρες αλλά και για τις απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής σ’ αυτό, καλέστε το Half Note Jazz Club τηλ. 210-9213310 & στην ιστοσελίδα www.halfnote.gr