Anime season χωρίς shoujo story δεν γίνεται. Είναι παράδοση και φυσικά, όλα τα κοριτσάκια που είμαστε φανατικά των υπέρμετρα ρομαντικών, αυτών ιστοριών, δεν μπορούμε να τις χάσουμε. Το shoujo anime, λοιπόν, της season που μόλις τελείωσε, δεν ήταν άλλο από το "Ookami Shoujo to Kuro Ouji" που μ' έναν μαγικό τρόπο, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και παρά τα όποια παράδοξα στοιχεία του, μας έκανε να το αγαπήσουμε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο, περιμένοντας με αγωνία κάθε Κυριακή να απολαύσουμε ένα 20λεπτο γέλιου και ρομαντισμού.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ:
Το "Ookami Shoujo to Kuro Ouji", γνωστό και με τον αγγλικό τίτλο "Wolf Girl and Black Prince" πρωτοέκανε την εμφάνισή του το 2011 στο περιοδικό "Bessatsu Margaret" των εκδόσεων Shueisha, ενώ μέσα στον ίδιο χρόνο κυκλοφόρησε και το πρώτο ολοκληρωμένο τεύχος. Φέρει την υπογραφή της Ayuko Hatta και θεωρείται ένα από τα πιο αγαπημένα shoujo στην Ιαπωνία, η κυκλοφορία του οποίου συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με δέκα τεύχη να έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Πριν το anime, το 2013, κυκλοφόρησε κι ένα drama CD βασισμένο στο manga.







ΤΟ ANIME:
Τα δικαιώματα για την μεταφορά του manga στη μικρή οθόνη αποκτήθηκαν από την TYO Animations, με τους Kenichi Kasai και Sawako Hirabayashi ν' αναλαμβάνουν την σκηνοθεσία και το σενάριο, αντίστοιχα. Η σειρά προβλήθηκε μέσω των δικτύων Tokyo MX, ytv, BS11 και CTV, κάνοντας πρεμιέρα στις 05 Οκτωβρίου 2014 και ολοκληρώνοντας τον κύκλο της έπειτα από 12 επεισόδια, στις 21 Δεκεμβρίου 2014. Η Sentai Filmworks απέκτησε τα δικαιώματα του anime για την προβολή του σε άλλες χώρες, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.





ΤΟ STORY:
Αν και η ματαιόδοξη Erika έχει μηδενική εμπειρία όσον αφορά την αγάπη, εντελώς απερίσκεπτα, καυχιέται για το φανταστικό της αγόρι στις φίλες της. Ωστόσο οι φίλες και συμμαθήτριές της, Marin και Teduka, γίνονται καχύποπτες απέναντι στους ισχυρισμούς της Erika κι εκείνη, για να διαλύσει τις αμφιβολίες τους, τραβάει στα κρυφά φωτογραφία έναν καυτό νεαρό που είδε στην πόλη ώστε να τους τον δείξει και να συνεχίσει το ψέμα της. Αλλά στην πραγματικότητα, ο  νεαρός αυτός, είναι μαθητής στο ίδιο σχολείο μ' εκείνη. Η Erika, που τώρα βρίσκεται στριμωγμένη στη γωνία και πιασμένη στα δίχτυα του ίδιου της του
ψέματος, παρακαλάει τον νεαρό αυτό, τον Sata Kyouya, να υποκριθεί πως είναι το αγόρι της. Παρ' όλο, όμως, που μοιάζει με πρίγκιπα εξωτερικά, μέσα του είναι ένας πραγματικός σαδιστής. Αρπάζοντας την ευκαιρία, ο Kyouya εκβιάζει την Erika ώστε να γίνει το σκυλάκι του (υπηρέτρια) με αντάλλαγμα να συνεχίσει να υποκρίνεται, συντηρώντας το ψέμα της. Η Erika, μην έχοντας άλλη επιλογή, δέχεται την πρότασή όμως πολύ σύντομα θα ερωτευτεί πραγματικά τον Kyouya για την αγάπη του οποίου θα πρέπει να παλέψει.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ANIME:
- Θα ξεκινήσω από το μεγαλύτερο θετικό στοιχείο της σειράς που δεν είναι άλλο από την ίδια την ποιότητα της μεταφοράς του στην μικρή οθόνη. Ειδικά τα shoujo anime που βασίζονται σε manga, παρουσιάζουν ένα τεράστιο πρόβλημα. Η ιστορία τους, δεν είναι σχεδόν ποτέ ολοκληρωμένη, αφήνοντάς μας μετέωρους, ν' αναρωτιόμαστε πως στο καλό θα καταλήξει η σχέση των δύο πρωταγωνιστών. Στην προκειμένη περίπτωση κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού η παραγωγή ήξερε πολύ καλά πως κάποια κεφάλαια του manga δεν έβγαζαν επεισόδιο από μόνα τους, προχωρώντας έτσι σε σύμπτυξή τους, προσφέροντάς μας τελικά μια ιστορία ολοκληρωμένη, χωρίς κενά και χωρίς να μας δημιουργεί απορίες ή ανασφάλεια για το μέλλον.
- Το art του anime ακολουθεί ιδιαίτερα πιστά τις γραμμές του manga και θα λέγαμε πως είναι ιδιαίτερα
πετυχημένη η μεταφορά του. Πιστή στο πνεύμα της εποχής, αλλά και τους ίδιου του είδους, η παραγωγή μας προσέφερε μια σειρά που ο σχεδιασμός της ήταν εξαιρετικά καλός, έστω κι αν δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο ή το εντυπωσιακό. Άλλωστε, πρόκειται για μια ρομαντική ιστορία οπότε το να περιμένουμε κάτι το πολύ εντυπωσιακό, θα ήταν μάλλον άκυρο. Όπως και να ΄χει, αυτό που βλέπεις είναι άκρως ικανοποιητικό και φυσικά σε κάνει να χαίρεσαι.
- Κάτι μου λέει πως ορισμένοι θα έχουν κάποιες ενστάσεις ως προς τις συμπεριφορές των πρωταγωνιστών. Προσωπικά δεν έχω τέτοιο θέμα αφού θεωρώ πως είναι πολύ ξεκάθαρη η ταυτότητά τους, που στοιχειοθετείται από τις μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες της προσωπικότητάς τους. Σίγουρα η σχέση τους δεν ξεκινάει με τρόπο που θα χαρακτηρίζαμε υγιή, αυτό δεν σημαίνει όμως πως είναι κι εντελώς παράλογος. Έχεις μια πρωταγωνίστρια με συμπεριφορά υποτακτικής κι έναν πρωταγωνιστή με συμπεριφορά κυρίαρχου. Τώρα, το πως αυτά τα δύο αλληλεπιδρούν είναι μια άλλη ιστορία την οποία, προσωπικά, απόλαυσα στο μέγιστο βαθμό.
- Συμπληρωματικά με το προηγούμενο μου σχόλιο, οφείλω να ομολογήσω πως θεωρώ το ψυχογράφημα
των χαρακτήρων εξαιρετικά καλοδουλεμένο και χωρίς κενά. Όλες οι συμπεριφορές τους κρύβουν κάποια κίνητρα, έστω κι αν αυτά δεν μας παρουσιάζονται από την αρχή. Άλλωστε, η ουσία της ιστορίας, δεν βρίσκεται μόνο στην εξέλιξη της σχέσης τους, αλλά στην εξέλιξη των ίδιων των προσώπων που βρίσκονται μπλεγμένοι στη σχέση αυτή. Τι εννοώ μ' αυτό; Ότι σκοπός δεν ήταν μόνο να εξελιχθεί μια "ανταλλαγή" σε συναίσθημα, αλλά να ξεκλειδώσουν οι ίδιοι οι χαρακτήρες αυτά που τους κρατούσαν πίσω στη ζωή, έτσι ώστε να μπορέσουν να την αγκαλιάσουν και να την απολαύσουν, με τα καλά και τα στραβά τους.
- Η σειρά έχει ορισμένες πολύ δυνατές στιγμές -συναισθηματικά-, χωρίς ωστόσο να καταφεύγει σε φτηνούς μελοδραματισμούς. Για την ακρίβεια, το δράμα θα λέγαμε πως υποβόσκει και ποτέ δεν βγαίνει στην επιφάνεια με τρόπο τραγικό, άλλο ένα στοιχείο που χειρίστηκε με λεπτό τρόπο, υιοθετώντας έτσι μια ολόδική της ταυτότητα. Παρακολουθώντας την, σίγουρα ξύπνησε το ρομαντικό πλάσμα που κοιμάται βαθιά μέσα μας, σίγουρα με κάποια πράγματα που είδαμε ταυτιστήκαμε, και σίγουρα με κάποια άλλα συγκινηθήκαμε ή εκνευριστήκαμε. Και το να σε παρασύρει ένα shoujo και να νιώθεις τόσο αντικρουόμενα συναισθήματα είναι αν μη τι άλλο μεγάλη επιτυχία.
- Όπως προανέφερα, σε αντίθεση με τα περισσότερα shoujo -που έχουν το δράμα τους-, το "Ookami
Shoujo to Kuro Ouji" δεν εστιάζει σ' αυτό, παρά τις όποιες εντάσεις που μπορεί να μας παρουσιάζει. Το κωμικό στοιχείο είναι αρκετά έντονο, χωρίς να καταντάει γελοίο. Αντίθετα, θα λέγαμε πως αυτό δίνεται μέσα από ένα σατιρικό, καυστικό πλαίσιο, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο ιδιαίτερο κι όσον αφορά εμένα, πιο κοντά στα δικά μου γούστα αλλά και στην αισθητική του χιούμορ μου. Και ναι, ενοχικά δηλώνω πως το απόλαυσα και το διασκέδασα, ακόμα και στις πιο κάφρικες στιγμές του.

ΤΟ OST ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ:
Την μουσική της σειράς υπογράφει ο Go Sakabe, η οποία θα λέγαμε πως είναι ιδιαίτερα διακριτική και χωρίς υπερβολές, κάτι που δεν θα ταίριαζε άλλωστε με τους χαρακτήρες. Το opening theme της σειράς είναι το "LOVE GOOD TIME" του πανκ συγκροτήματος SpecialThanks, ενώ το ending theme είναι το "Wolf Heart" ερμηνευμένο από την Oresama. Δύο τραγούδια ιδιαίτερα ευχάριστα και διασκεδαστικά, όπως είθιστε άλλωστε σε σειρές ανάλογου περιεχομένου.





Ookami Shoujo to Kuro Ouji - Opening



Ookami Shoujo to Kuro Ouji - Opening Full Song



Ookami Shoujo to Kuro Ouji - Ending



Ookami Shoujo to Kuro Ouji - Ending Full Song



ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Ποιοτικά, όσον αφορά την εικόνα και τον ήχο, το "Ookami Shoujo to Kuro Ouji" είναι ένα πολύ καλό anime. Όσον αφορά την αποτύπωση του manga στην οθόνη, επίσης έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά και η μεταφορά είναι κάτι παραπάνω από πιστή και ακριβής, χωρίς να γίνεται άσκοπα υπεραναλυτική ή φλύαρη. Αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως μέσα σε 12 επεισόδια είδαμε το story 21 κεφαλαίων, είναι πολύ εύκολο να καταλάβει πως σε αντίθεση με άλλα shoujo δεν μένουμε με την όρεξη, αλλά αντίθετα έχουμε μια ιστορία που σ' έναν βαθμό ολοκληρώνει τον κύκλο της και μας αφήνει άκρως ικανοποιημένους. Και παρά που το concept είναι κάπως ιδιόρρυθμο, όπως και οι ίδιοι οι χαρακτήρες που συμμετέχουν σ' αυτό, δεν παύει να είναι διασκεδαστικό, να προσφέρει πολλά χαμόγελα και πολλές fangirling στιγμές. Προσωπικά, το ερωτεύτηκα και ναι, θα το πρότεινα με κλειστά μάτια.