"Μια συγνώμη για το τέλος" της Λένας Μαντά

Μυρσίνη Σερμένη-Τσακίρη-Ιδομενέα
Κόρη του Σαράντη Σερμένη, που εκδιώχθηκε από τους γονείς του, επειδή ερωτεύτηκε παράφορα τη γυναίκα του αδελφού του. Άχρωμη, σχεδόν άσχημη, μεγάλωσε σ’ ένα σπίτι όπου έλειπε η αγάπη και υπερτερούσε η αυστηρότητα.
Σύζυγος του Κωστάκη Τσακίρη, γεμάτη απέχθεια για τον άντρα που διά της βίας παντρεύτηκε, και, πολύ σύντομα, χήρα του.
Σύζυγος, κατόπιν, του Θεμιστοκλή Ιδομενέα, γιου του συνταγματάρχη Μιλτιάδη Ιδομενέα, στα χρόνια της Χούντας, της εποχής που είχαν μπει στο στόχαστρο τόσο οι αριστεροί όσο και οι ομοφυλόφιλοι.
Αδελφή του Θεόφιλου Βέργου, νόθου γιου του πατέρα της.
Όλα τα είδε η Μυρσίνη στη ζωή, όλα τα γεύτηκε και όλα τα υπέμεινε. Μόνο ένα δεν της είπαν: μια συγγνώμη για το τέλος.

"Στην αγκαλιά του ήλιου" της Ρένας Ρώσση Ζαΐρη

Η Βαλέρια είναι κλέφτρα. Ένας θηλυκός Ρομπέν των Δασών. Ο Νικόλας είναι αστυνομικός. Ανάμεσά τους φουντώνει ένας έρωτας φωτιά∙ σε ένα μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές που χορεύει πεντοζάλι, ανάμεσα στην αλήθεια και τη φαντασία, στο παρόν και το παρελθόν∙ στον έρωτα μιας Κρητικοπούλας κι ενός Γερμανού, στα χρόνια του πολέμου. Και ταξιδεύει με το Οριάν Εξπρές της καρδιάς μας στην αγκαλιά του ήλιου. Γιατί τη ζωή μας τη ζούμε στις πιο μικρές ευτυχισμένες μας στιγμές. Και γιατί αξίζει να γίνουμε ήλιοι για να φωτίσουμε τους σβησμένους ήλιους των άλλων…







"Οι ανύπαρκτες 7" της Amy Ignatow

Η Λίντια και η Τζούλι πέρασαν δύο σχολικές χρονιές γεμάτες περιπέτεια, αναζητώντας τα φώτα της δημοσιότητας. Τώρα που πλησιάζει το τέλος της Β’ Γυμνασίου, η ζωή τους δείχνει επιτέλους να σταθεροποιείται και να αποκτάει έναν ήρεμο ρυθμό. Ώσπου… συντελείται η καταστροφή! Στην κυριολεξία. Την ειρηνική ζωή του Γυμνασίου Χάμλιν θα έρθει να διαταράξει η είδηση ότι οι μαθητές θα πρέπει να φιλοξενήσουν άλλους, άγνωστους μαθητές που έχασαν το σχολείο τους σε μια τραγική πυρκαγιά. Η εξωτερική απειλή θα ενώσει όλα τα παιδιά του Χάμλιν ενάντια στον κοινό εχθρό – για λίγο. Μέχρι που κάποιος βρίσκει το λεύκωμα της Τζούλι και της Λίντια και αρχίζει να κολλάει στο σχολείο μερικές από τις πιο προσωπικές σκέψεις των κοριτσιών. Από τότε κανείς δε θέλει να τις ξέρει πια. Και ενώ ο μεγάλος χορός των δύο σχολείων πλησιάζει, οι δύο φίλες θα κινήσουν γη και ουρανό για να σταματήσουν τον πόλεμο ανάμεσα στα δύο σχολεία και να αποκαταστήσουν την «πληγωμένη» τους φήμη.

"Τα επτά θαύματα του κόσμου (Βιβλίο III): Ο τάφος των σκιών" του Peter Lerangis

ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΟΙ
Ο Τζακ Μακ Κίνλεϊ και οι φίλοι του νίκησαν τον Κολοσσό της Ρόδου, ανακάλυψαν τους θησαυρούς των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας και πήραν πίσω δύο από τα επτά χαμένα Λόκουλι – μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι τελικά τους είχαν προδώσει.
ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ
Η Βαβυλώνα έχει καταστραφεί, ο Μάρκο έχει πάει με το μέρος των Μάσα και η ομάδα δεν ξέρει πια ποιον να εμπιστευτεί. Οι δυνάμεις των παιδιών μεγαλώνουν με ραγδαίους ρυθμούς, οι κόσμοι τους έχουν γίνει άνω κάτω και οι Μάσα είναι στο κατόπι τους. Αλλά ο Τζακ, η Άλι και ο Κας δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πολεμήσουν.
ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΖΩΗ
Ο Τζακ και οι φίλοι του ετοιμάζονται για την επόμενη στάση στην αποστολή τους. Καταπατώνται υποσχέσεις και χύνεται αίμα. Η ομάδα πρέπει να καταστρέψει το μοναδικό πράγμα που θα μπορούσε να τους είχε σώσει όλους.
ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ
Η περιπέτεια συνεχίζεται με το τρίτο μέρος της συναρπαστικής σειράς του Πίτερ Λεράντζις.