"Α μπε μπα μπλομ" του M. J. Arlidge

Το κορίτσι βγήκε μέσα από το δάσος μισοπεθαμένο.
Η ιστορία που διηγήθηκε ήταν απίστευτη. Αλλά αληθινή.
Κάθε λεξη φρικιαστική...
Μέρες αργότερα, βρίσκεται άλλος ένας απελπισμένος δραπέτης – κι αρχίζει να διαφαίνεται ένα συγκεκριμένο εγκληματικό μοτίβο. Δυάδες θυμάτων απάγονται, φυλακίζονται και στη συνέχεια έρχονται αντιμέτωπες με ένα φριχτό δίλημμα: να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν.
Θα προτιμούσες να χάσεις τη ζωή σου ή τα λογικά σου;
Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις έχει καταφέρει να δαμάσει τους δικούς της δαίμονες κατά την άνοδό της στην κορυφή. Ενώ ηγείται της έρευνας για τον εντοπισμό αυτού του αθέατου κτήνους, ανακαλύπτει ότι ίσως οι επιζώντες –η ζωντανή απόδειξη της υπογραφής του δράστη– να είναι αυτοί που κρατούν στα χέρια τους το κλειδί για τη λύση της υπόθεσης.
Κι αν δεν καταφέρει να τη λύσει, θα πεθάνουν κι άλλοι…

"Το ρόδο της Τοσκάνης" της Belinda Alexandra

Ένας μυστηριώδης ξένος αφήνει ένα βρέφος στις μοναχές του Σάντο Σπίριτο. Ένα μικρό ασημένιο κλειδί κρυμμένο στα σπάργανα του κοριτσιού είναι το μόνο στοιχείο για την ταυτότητά της.
Η μοναδική οικογένεια που έχει γνωρίσει η Ρόζα είναι οι μοναχές που την ανέθρεψαν. Όταν γίνεται δεκαπέντε ετών, φεύγει από το μοναστήρι και πάει να εργαστεί ως γκουβερνάντα της κόρης ενός μαρκησίου και της αλλόκοτης, τρομακτικής συζύγου του. Το σπίτι τους είναι αριστοκρατικό, αλλά μια κατάρα βαραίνει πάνω του, και η Ρόζα διχάζεται ανάμεσα στην επιθυμία της να μάθει την αλήθεια και στο φόβο της για τον αντίκτυπο που αυτή η αλήθεια θα έχει στην ίδια.
Στο μεταξύ, το παγερό χέρι του φασισμού τυλίγεται γύρω από την Ιταλία. Κανείς δεν είναι πια ασφαλής. Η Ρόζα θα βρεθεί αντιμέτωπη με απερίγραπτη σκληρότητα. Μοναδικά της όπλα για να επιβιώσει είναι η ευφυΐα της, η αποφασιστικότητά της... και η τόσο ιδιαίτερη ικανότητά της να αγαπά.

"Το μυστικό του λεβάντε" του Στέφανου Λίβου

Την είδα πρώτη φορά να κατεβαίνει από ένα λαντό, όταν ήρθαν οικογενειακώς στα Πηγαδάκια. Ο χρόνος πάγωσε, δεν είχα ξαναδεί τίποτα πιο όμορφο στη ζωή μου. Τα μάτια της παιχνιδιάρικα, με μια σαγηνευτική μελαγχολία με προκαλούσαν να παίξω μαζί τους. Εκείνη τη στιγμή γεννήθηκε ο έρωτάς μου για τη Βιολέτα. Ζήσαμε τη νεότητά μας στα χρόνια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στη Ζάκυνθο, σε μια εποχή που σημαδεύτηκε από την Κατοχή, ένα ναυάγιο στην Αδριατική και μια δολοφονία...
Κυνηγημένοι από τα στερεότυπα, ήμασταν αναγκασμένοι να κρύβουμε την αγάπη μας, μιας και πιστεύαμε σε διαφορετικούς θεούς. Εμείς όμως ξέραμε ότι οι θεοί μας μηχανεύτηκαν έναν ολόκληρο πόλεμο για να γνωριστούμε και μετά να μας χωρίσουν. Ωστόσο, δεν θα υποκύπταμε σε καμία θεϊκή εντολή και σε κανέναν ανθρώπινο νόμο. Η Βιολέτα ήταν το φως που γέμισε την καρδιά μου, ο λεβάντες που μου χάιδεψε την ψυχή. Ο θησαυρός μου, η Βιολέτα μου, ήταν το εισιτήριό μου για την αθανασία, το θαύμα που θα έσωζε τις αναμνήσεις μου, όταν θα τις απειλούσε η λήθη...

"Ε2" της Pam Grout

Το βιβλίο Ε2 ουσιαστικά είναι ένα εγχειρίδιο με απλά πειράματα που θα σας αποδείξουν ότι η πραγματικότητα είναι εύπλαστη, ότι η συνειδητότητα υπερισχύει της ύλης και ότι διαμορφώνετε τη ζωή σας με το νου σας. Ναι, καλά το διαβάσατε. Λέει θα σας αποδείξουν. Τα εννιά πειράματα, που μπορούν να γίνουν χωρίς καθόλου χρήματα και με ελάχιστη επένδυση χρόνου, αποδεικνύουν ότι οι πνευματικές αρχές είναι εξίσου αξιόπιστες με τη βαρύτητα, εξίσου συνεπείς με τους νόμους της κίνησης του Νεύτωνα.
Αντί να δεχτείτε κάποια πράγματα με την τυφλή πίστη και μόνο, το Ε2 σας καλεί να επιβεβαιώσετε τις ακόλουθες αρχές:
1. Υπάρχει μια Αόρατη Ενέργεια ή ένα Αόρατο Πεδίο Γεμάτο από Άπειρες Δυνατότητες
2. Επηρεάζετε το Πεδίο και Αντλείτε από Αυτό Σύμφωνα με τις Πεποιθήσεις και τις Προσδοκίες σας
3. Είστε κι Εσείς ένα Πεδίο Ενέργειας
4. Όταν Εστιάζουμε σε Κάτι, Διευρύνεται
5. Η Σύνδεσή σας με το Πεδίο Παρέχει Απεριόριστη Καθοδήγηση Ακριβείας
6.Οι Σκέψεις και η Συνειδητότητά σας Επηρεάζουν την Ύλη
7. Οι Σκέψεις και η Συνειδητότητά σας Δομούν το Υλικό σας Σώμα
8. Συνδέεστε με τα Πάντα και τους Πάντες στο Σύμπαν
9. Το Σύμπαν Είναι Απεριόριστο, Γεμάτο Αφθονία, και Απρόσμενα Εξυπηρετικό.