Το Θέατρο Προσκήνιο παρουσιάζει στις 25 & 26 Απριλίου 2015 την παράσταση «Γένους Θηλυκού» της Άννας Καραµήτσου.

Γυναίκα. Όχι εγώ µόνο. Γυναίκες. Όχι µόνες. Μαζί. Κινούµαι, αναπνέω,  αισθάνοµαι ως γυναίκα. Ζω σε ένα κόσµο φτιαγµένο κυρίως από άντρες. Παγιδεύοµαι από αυτό τον κόσµο αλλά και από εµένα την ίδια. Θέλω να αντιδράσω και δυσκολεύοµαι. Προσπαθώ να συντονιστώ µε τις άλλες γυναίκες για να πάρω δύναµη. Να συνειδητοποιήσουµε. Να απαλλαγούµε από τις παγίδες αυτού του κόσµου αλλά και από τις παγίδες που βάζουµε η µία στην άλλη. Να καταφέρουµε να συµβαδίσουµε και να φτιάξουµε έναν κόσµο για όλους.

Μέσα από τα ηχοχρώµατα των κρουστών και της αφρικάνικης άρπας, την ανάµειξη του αφρικάνικου χορού, του σύγχρονου χορού και του flamenco, τέσσερεις γυναίκες χορεύουν, βρίσκονται, µιλάνε για το φόβο, την σιωπή, την καταπίεση αλλά και για την σύµπνοια και την αναγέννηση.

Σύλληψη – Χορογραφία - Σκηνοθεσία: Άννα Καραµήτσου
Ερµηνεία: Αγγελική Λουκαϊδη, Άννα Καραµήτσου, Φαίδρα Γρεβέ-Μιχαλοπούλου, Φανή Δεµέστιχα
Επιµέλεια Μουσικής/Ερµηνευτές: Αντώνης Παπαδόπουλος, Νατάσα Παυλάτου, Σίσσυ Πιντέλα
Κείµενα: Όλη η οµάδα
Κοστούμια: Κατερίνα Βαμβακά
Σχεδιασµός φώτων: Φώτης Μήτσης

Η παράσταση “Γένους Θηλυκού” είναι η πρώτη μου προσπάθεια να “παντρέψω” τις δύο μου αγάπες: τον σύγχρονο με τον αφρικάνικο χορό. Μαζί με την βοήθεια των μουσικών Αντώνη Παπαδόπουλο, Νατάσα Παυλάτου και Σίσσυ Πιντέλα, η live μουσική συνέπραξε στον πειραματισμό μου για να βρω την αρχή μιας μεικτής γλώσσας που χρόνια τώρα με ενδιαφέρει και με προκαλεί. Στην πορεία προστέθηκε, χάρη στην συνεργασία μου με την χορεύτρια flamenco Φανή Δεμέστιχα, μια μικρή γεύση και από αυτό το είδος χορού, τον οποίο προσπάθησα να εντάξω σε αυτή την αναζήτηση μεικτής γλώσσας. Στο εγχείρημα αυτό συνέβαλλαν και οι χορεύτριες Αγγελική Λουκαϊδη και Φαίδρα Γρεβέ-Μιχαλοπούλου, φέρνοντας την αλήθεια και την αυθεντικότητα τους σαν σύμμαχους.
Άννα Καραμήτσου

Τοποθεσία: Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8 & Στουρνάρη, Πολυτεχνείο, Εξάρχεια

Ημερομηνία: 25 & 26 Απριλίου 2015
Ώρα: 21:30μ.μ.

Τιμή εισόδου: 10€ (µειωµένο 8€)

Πληροφορίες: Τηλ. 2108211855