Η Αγγελική Τουμπανάκη και οι Buzz Bastardz έρχονται για πρώτη φορά στο Holy Wood stage, παρέα με το debut album τους, τη Μ. Δευτέρα 06 Απριλίου 2015.

Πολυσυλλεκτικά και αυθεντικά Bαλκανικοί ξέφρενοι ρυθμοί, δρόμοι ανατολής και μελωδίες της Μεσογείου, αναμειγνύονται με jazz αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς, βοκαλισμούς, δημιουργώντας συναισθήματα, ατμόσφαιρες και εικόνες που εναλλάσσονται διαρκώς...

H πολυσχιδής τραγουδίστρια/vocalist και performer Αγγελική Τουμπανάκη, μαζί με τους έξι δεξιοτέχνες και ξεχωριστούς μουσικούς, που αποτελούν τους Buzz Bastardz, φτιάχνουν ένα κράμα με ήχους και ρυθμούς παραδόσεων, με μουσικές διαφορετικών χωροχρόνων και δίνουν το πληθωρικό στίγμα τους με πρωτότυπες συνθέσεις και ευρηματικές διασκευές από τη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά!

Από την ξεχωριστή ερμηνεία του Sodade της Cesaria Evora, στην αποθεωτική εκτέλεση του «Η Θυμιούλα η μαυρομάτα» και στην εκστασιακή ηλεκτρική εκδοχή του Αϊδίνικου Ζεϊμπέκικου «Έμαθα πως είσαι μάγκας», οι εκπλήξεις συνεχίζονται με πρωτότυπα τραγούδια στα γαλλικά, πορτογαλικά, ισπανικά, αγγλικά και καταλήγουν στη ρομανί γλώσσα, με την βαθιά συναισθηματική εκτέλεση του ύμνου των ρομά, "gelem gelem"...

Το project ξεκίνησε αρχικά ως μουσική παράσταση "Colpo grosso" από την Αγγελική Τουμπανάκη το 2007 με διασκευές παραδοσιακών συνθέσεων των Βαλκανίων, της Μεσογείου, της Ανατολίας και της Λατινικής Αμερικής. Μετονομάστηκε σε "Toubanaki & the Buzz Bastardz" τον Οκτώβριο του 2010, με πρόσθετες jazz δομές και σύγχρονες αρμονίες. Αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς της εγχώριας jazz σκηνής και της παραδοσιακής μουσικής, διακεκριμένους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κοινός στόχος είναι η ελευθερία της έκφρασης και η χαρά για τη μουσική, που προκύπτει μέσα από τη γνώση, τον αυτοσχεδιασμό, τον πειραματισμό και τη διασταύρωση των διαφορετικών μουσικών καταβολών των μελών του σχήματος.

Η δισκογραφική δουλειά των "Aggeliki Toubananaki & the Buzz Bastardz" κυκλοφορεί ως φυσικό προϊόν από την εταιρεία "Metronomos" και σε ψηφιακή μορφή από τη "Hidden Track Records".

Δυνατές ερμηνείες, μουσικές "αταξίες" και αυθεντικά γούστα... από τους μοναδικούς "TouBanaki & the Buzz Bastardz:
Αγγελική Τουμπανάκη: τραγούδι
Βασίλης Κετεντζόγλου: ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις
Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ

Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο

Παρασκευάς Κίτσος: ηλεκτρικό μπάσο

Γιάννης Παπαγιαννούλης: σετ κρουστών (νταρμπούκα, ρεκ, καχον, κόνγκας, νταούλι, μπόνγκος)

Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα