Μιας και ξεκίνησε η 2η season του "Danna ga Nani o Itteiru ka Wakaranai Ken", είπα να πούμε δύο λογάκια για την 1η που παίχτηκε πριν από λίγο καιρό, κάνοντας την μεγάλη ανατροπή. Τι εννοώ με αυτό; Ότι ενώ ήταν μια σειρά που ξεκίνησα να την βλέπω χωρίς να καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο ποιητής, αλλά την συνέχιζε επειδή κάθε επεισόδιο ήταν μόλις 3,5', μετά από 4-5 επεισόδια με κέρδισε και αποδείχτηκε ένα μικρό, ευχάριστο διάλειμμα, που απολαμβάνεις να βλέπεις.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ:
Γνωστό και με τον αγγλικό τίτλο "I Can't Understand What My Husband Is Saying", το "Danna ga Nani o Itteiru ka Wakaranai Ken" ξεκίνησε ως σειρά manga με την υπογραφή του Cool-kyō Shinja. Τα κεφάλαια της ιστορίας του δημοσιεύονται online, ενώ αργότερα συγκεντρώνονται και εκδίδονται σε ολοκληρωμένους τόμους από τις εκδόσεις Ichijinsha. Ο πρώτος τόμος κυκλοφόρησε στις 29 Δεκεμβρίου του 2011 ενώ ο τέταρτος, που είναι και ο πιο πρόσφατος, στις 26 Ιουνίου του 2014. Η σειρά βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και με την συχνότητα των εκδόσεών της, υπολογίζουμε πως κυκλοφορεί ένας τόμος το χρόνο.




ΤΟ ANIME:
Μια τηλεοπτική μεταφορά του manga έκανε την πρεμιέρα της στην Ιαπωνία στις 04 Οκτωβρίου 2014, και ολοκληρώθηκε στις 25 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιά, μετρώντας 13 επεισόδια των 3,5' το καθένα. Την παραγωγή ανέλαβαν τα studios Seven και η Dream Creation, ενώ την σκηνοθεσία και το σενάριο ανέλαβε ο Shinpei Nagai. Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της 1ης season, ανακοινώθηκε πως η παραγωγή πήρε το πράσινο φως για να προχωρήσει σε μία 2η, αφού η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγαλύτερη απ' ότι θα περίμενε κανείς.





ΤΟ STORY:
Η σειρά επικεντρώνεται στην καθημερινή ζωή της Kaoru, μιας σκληρά εργαζόμενης γυναίκας, και του otaku συζύγου της, Hajime.Τα ευτράπελα δεν λείπουν, αφού οι δύο αυτοί χαρακτήρες είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι, πράγμα που σε προκαλεί να αναρωτηθείς πως στο καλό κατέληξαν να παντρευτούν, με τους δυο τους να προσπαθούν να βρουν τις ισορροπίες τους και να συνηθίζουν τη νέα τους, έγγαμη ζωή, αλλά και το να μοιράζονται την ίδια στέγη και τις ευθύνες που τους αναλογούν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ANIME:
- Η συγκεκριμένη σειρά είναι από εκείνες που πολύ εύκολα μπορεί κανείς να παρατήσει πριν να ολοκληρώσει τη θέασή της και αυτό γιατί, στα πρώτα επεισόδια, δεν είναι ξεκάθαρο που το πάει ή τι θέλει να πει. Αν έχεις όμως λίγη υπομονή, πολύ σύντομα αρχίζεις να απολαμβάνεις την ιστορία της Kaoru και του Hajime, η οποία σε πολλά σημεία, παρά την όποια υπερβολής της, θα σου θυμίσει μικρές ή μεγάλες στιγμές της δικής σου καθημερινότητας, ειδικά αν είσαι παντρεμένος οπότε, σε έναν βαθμό, ζεις το ίδιο δράμα μαζί τους.
- Η σειρά έχει μία ιδιαιτερότητα. Χρησιμοποιεί δημοφιλή στοιχεία και ατάκες από anime και otaku
συμπεριφορές, εντάσσοντάς τα στην καθημερινότητα των δύο διαφορετικών πρωταγωνιστών, εξερευνώντας κατά μία έννοια την περιπλοκότητα και τα κοινά σημεία επαφής της συνηθισμένης, καθημερινής ζωής, αλλά και της otaku κουλτούρας στην Ιαπωνία, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι πολλών ανθρώπων. Και ναι, έχει ενδιαφέρον ενώ παράλληλα, σου χαρίζει απίστευτα κωμικές στιγμές που σε κάνουν να γελάς μόνος σου σαν χαζοχαρούμενο, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου.
- Οι διάλογοι, όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό, είναι πνευματώδεις και μέσα από το μαύρο, ίσως και κυνικό κάποιες φορές, χιούμορ τους, αναδεικνύουν την κουλτούρα ενός ολόκληρου λαού. Σε αυτό βοηθάει και η παρουσία των δεύτερων χαρακτήρων της ιστορίας μας, φίλων και συγγενών του ζευγαριού που ο καθένας, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, προσθέτει την δική του πινελιά, βοηθώντας στο να αποτυπωθεί η αλληλεπίδραση που έχουν οι σχέσεις, αλλά και το πως αυτές αντανακλώνται μέσα από τις ακρότητες του καθημερινού βίου που μπορεί να είναι πιο ακραίος από κάθε φαντασία.
- Το animation δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, και θα λέγαμε πως βασίζεται, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την
κινησιολογία, στο manzai, το επιλεγόμενο Ιαπωνικό stand-up comedy της Ιαπωνίας, που διαφέρει κατά πολύ από το αντίστοιχο αμερικάνικο, τόσο εκφραστικά, αλλά και ως προς την ποιότητα του χιούμορ του. Πιο συγκεκριμένα, το manzai εκτελείται από δύο ανθρώπους, έναν άντρα και μια γυναίκα στις περισσότερες περιπτώσεις, αναδεικνύοντας όχι μόνο την διαφορετικότητα των προσωπικοτήτων, αλλά και των ίδιων των φύλων.

ΤΟ OST ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ:
Για το ost της σειράς δεν έχω να πω και πολλά πράγματα, αφού επί της ουσίας είναι ανύπαρκτο. Άλλωστε, μέσα σε 3,5', πόση μουσική μπορείς να ενσωματώσεις. Αυτό που σίγουρα θα παρατηρήσει όποιος δει την σειρά, είναι το ending της -αφού opening δεν υπάρχει-, το "Iikagen ni Shite, Anata", το οποίο ερμηνεύουν οι Kaoru και Hajime κατά κόσμον, Yukari Tamura και Kenichi Suzumura.

Danna ga Nani o Itteiru ka Wakaranai Ken - Ending



Danna ga Nani o Itteiru ka Wakaranai Ken - Ending Full