Η Selah Sue, η νέα μεγάλη φωνή της soul / R&B / reggae / dub παγκόσμιας σκηνής, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Η νεαρή Βελγίδα τραγουδοποιός θα βρίσκεται στην Αθήνα, για μία και μοναδική εμφάνιση, το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 στο Fuzz Live Music Club, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του δεύτερου album της, με τίτλο “Reason”!

Η Selah Sue (αληθινό όνομα Sanne Putseys) γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 1989, πράγμα που σημαίνει πως όταν έρθει στην Αθήνα θα έχει μόλις κλείσει τα 26. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει ήδη γνωρίσει πολύ μεγάλη επιτυχία με το πρώτο της album, “Selah Sue”, το οποίο έχει πλέον ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως, καθώς και με τα hit singles “Ragamuffin”, “Crazy Vibes”, “This World”, “Zanna” και “Alone”.

Με πολύ ιδιαίτερη παρουσία και, ακόμα περισσότερο, καταπληκτική φωνή, έχει προκαλέσει από το ξεκίνημα της καριέρας της συγκρίσεις με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως η Amy Winehouse και η Duffy. Η ίδια δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν επιδιώκει να αντιγράψει κανέναν, αλλά να διαμορφώσει τον δικό της προσωπικό ήχο: “Είναι πολύ κολακευτικό αλλά τελικά με συγκρίνουν με τόσους πολλούς διαφορετικούς καλλιτέχνες που δεν αισθάνομαι ότι θυμίζω ιδιαίτερα κάποιον συγκεκριμένο.”

Η γεμάτη ψυχή και αισθαντικότητα ερμηνεία της συνηγορεί στα λεγόμενά της. Συνδυάζει στοιχεία από διαφορετικά μουσικά ρεύματα, από τη soul μέχρι τη dub reggae, χτίζοντας ένα προσωπικό ύφος που τιμά τις επιρροές της – Erykah Badu, MIA, Lauryn Hill, Meshell Ndegeocello, Ben Harper – και ταυτόχρονα δείχνει να την οδηγεί σταθερά προς την καθιέρωσή της ως μία από τις super stars των επόμενων ετών.

Το ταλέντο της αναγνώρισαν από νωρίς τόσο οι άνθρωποι της μουσικής βιομηχανίας όσο και το κοινό. Πριν αρχίσει να θριαμβεύει με τις δικές της sold out περιοδείες, κλήθηκε να εμφανιστεί (σε headline shows, festivals, τηλεόραση) δίπλα σε ονόματα όπως ο Prince, o Moby, οι Simply Red, o Jamie Lidell, o Keziah Jones, o Sebastien Tellier, o Cee-Lo.

Τον Μάρτιο του 2011, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album, με τίτλο το όνομά της, γνωρίζοντας τρομερή επιτυχία κυρίως στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Την επόμενη χρονιά έγινε γνωστή και στις ΗΠΑ, όπου το album της είχε περισσότερα από 400.000 downloads μέσα σε μία εβδομάδα, οδηγώντας το Rolling Stone να την ονομάσει ως ένα από τα νέα πρόσωπα του 2012.

Στις 30 Μαρτίου του 2015, τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο της, κυκλοφόρησε το 2ο album της, “Reason”. Αυτή τη φορά, η Selah Sue προσθέτει νέα στοιχεία στα τραγούδια της. Electro-soul, trip hop, ακόμα και house beats εμπλουτίζουν τον ήχο της, σε μια σειρά κομματιών που ηχογραφήθηκαν σε διάφορα studio σε ολόκληρο τον κόσμο (Βέλγιο, Λονδίνο, Jamaica, Los Angeles). Το “Alone”, που αποτελεί και το πρώτο single του δίσκου, φέρνει στο νου τη disco των 80’s, το πανέμορφο ομώνυμο κομμάτι θυμίζει περισσότερο τη μέχρι τώρα δουλειά της Selah Sue - με την φοβερή soulful ερμηνεία της, τα backing vocals που παραπέμπουν στη Motown, όπως και τα έγχορδα στα οποία βασίζεται η μελωδία του – το ίδιο συμβαίνει και με το “Sadness” και το “I Won’t Go For More”, ενώ στο “Together”, ένα από τα highlights του album, συνεργάζεται με τον Αμερικανό rapper (και ηθοποιό) Childish Gambino. Ειδική μνεία στο “Fear Nothing”, ένα trip hop διαμάντι γραμμένο από την ίδια και τον Matt Schwartz (συνεργάτη, μεταξύ άλλων, των Massive Attack), που αξίζει να γίνει η μεγαλύτερη επιτυχία της στο άμεσο μέλλον.

Είναι σίγουρο πως η Selah Sue οδεύει προς το να γίνει ένα πραγματικά πολύ μεγάλο αστέρι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Διαθέτει μία μαγευτική, πανέμορφα ωμή, ασυμβίβαστη κι εκφραστική φωνή, συνδυάζει τη φωτεινή με τη σκοτεινή πλευρά του συναισθηματικού της κόσμου με ιδανικό τρόπο, αγαπάει τη μουσική, τους συνεργάτες και το κοινό της. Θα την απολαύσουμε από κοντά ακριβώς τη στιγμή που πρέπει!