Με αφορμή την συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς, το έργο του Ντύρντρα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 22 Απριλίου 2015 στο Skrow Theater, σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου.

Η Ντύρντρα επιστρέφει με τον εραστή της Νέισι μετά από επτά χρόνια εξορίας. Ο βασιλιάς Κόνοχαρ τους έχει συγχωρέσει και είναι έτοιμος να τους υποδεχτεί.

Όμως το τέλος του ταξιδιού γίνεται η αρχή μιας ιστορίας προδοσίας: το πρόσχημα της συγχώρεσης κρύβει την πλεκτάνη του βασιλιά για εκδίκηση. Και η ελπίδα των εραστών γίνεται αγώνας επιβίωσης και διαφύλαξης του έρωτά τους.

Ο Γέητς αξιοποιεί τον μύθο της κέλτικης Ελένης όπου έρχονται αντιμέτωποι δυο κόσμοι αταίριαστοι. Η εμμονή της εξουσίας να κατέχει συγκρούεται με την θέληση της ελευθερίας να ζει, να αγαπά και να αγωνίζεται.

Ο Γέητς παρουσιάζει την τελευταία ώρα της ζωής των δύο μυθικών εραστών για να μιλήσει για μια κορυφαία στιγμή συμπύκνωσης: για τη στιγμή που η βούληση αποφασίζει να ξεπεράσει την μοίρα και για να κερδίσει αυτή την υπέρβαση δεν διστάζει να διαθέσει την ίδια τη ζωή.

Στα 1907, ο Γέητς γράφει ένα παραμύθι θανάτου που αποθεώνει τη ζωή, αξιοποιεί έναν μοιραίο μύθο για να μιλήσει για την υπέρβαση των ορίων και την αγαλλίαση της κατάκτησης μιας ακέραιας ελευθερίας.

Μετάφραση - σκηνοθεσία: Βίκυ Γεωργιάδου (www.vickygeorgiadou.com)
Σκηνικά - κοστούμια: Κυριακή Τσίτσα
Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Μουσική και ηχητικός σχεδιασμός: Κώστας Ανδρέου (www.costasandreou.com)

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Πρώτη Μουσικός: Ηλέκτρα Γεννατά
Δεύτερη Μουσικός / Μελαμψός Αγγελιοφόρος: Ντίνα Βιδάλη
Φέργκους / Κόνοχαρ: Θανάσης Δόβρης
Ντύρντρα: Γενοβέφα Ζάγγα
Νέισι: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Παραγωγή: Ομάδα Πάλσαρ (www.pulsartheatre.com)