Mandariinid - Μανταρίνια
Δραματική
Διάρκεια: 87'

Η περίληψη:
Φθινόπωρο κάπου στη δεκαετία του 1990. Βρισκόμαστε σε ένα εσθονικό χωριό στην Αμπχαζία, περιτριγυρισμένο από δασώδης λόφους, τη θάλασσα, τις μανταρινιές… τον πόλεμο των Αμπχαζών στη Γεωργία. Δύο χωρικοί, ο γηραιός Ivo και ο γείτονας του, Margus, είναι οι μόνοι που δεν έχουν φύγει. Ο Margus θέλει να κάνει τη συγκομιδή από τις πορτοκαλιές του, παρότι ο Ivo θεωρεί ότι εν καιρώ πολέμου αυτό δεν είναι αρμοστό. Όταν οι μάχες αρχίζουν να γίνονται τόσο κοντά που τις βλέπουν με τα μάτια τους, ο Ivo ανακαλύπτει έναν τραυματισμένο Καυκάσιο, τον Ahmed. Παρά τους κινδύνους, τον παίρνει σπίτι του. Κι ο Margus, όμως, θάβοντας τους γεωργιανούς νεκρούς, βρίσκει και περιμαζεύει ένα επιζώντα. Πλέον, ο πόλεμος για τους δύο γείτονες έχει μεταφερθεί μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, με εχθρούς από τις δύο παρατάξεις.



Amour fou - Τρελή αγάπη
Βιογραφική
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Ο νεαρός Heinrich είναι ένας βερολινέζος μελαγχολικός ποιητής του ρομαντισμού, που θεωρεί ότι η καλύτερη απόδραση από την απόγνωση είναι η αυτοχειρία. Αποφασίζει να βρει μια γυναίκα που θα τον ακολουθήσει στο απονενοημένο διάβημα. Εν τω μεταξύ, οι γιατροί διαγιγνώσκουν ότι η -γοητευμένη από το αμφιλεγόμενο έργο του Heinrich- Henriette πάσχει από μια καταληκτική ασθένεια. Οι δυο τους αποφασίζουν να εκτελέσουν μαζί το σχέδιο του Heinrich και η εμπειρία τους θα είναι αλλόκοτη και διαφωτιστική.



Adieu au Langage - Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα
Σινεφίλ
Διάρκεια: 70'

Η περίληψη:
Μια παντρεμένη γυναίκα γνωρίζει έναν ανύπαντρο άντρα. Ερωτεύονται, μαλώνουν, τα χέρια πληγώνουν τη σάρκα. Ένα αδέσποτο σκυλί διασχίζει τη χώρα. Οι εποχές περνούν. Μια δεύτερη ταινία ξεκινά, ίδια με την πρώτη, αλλά και όχι. Οι άνθρωποι μιλούν για την πτώση του δολαρίου, την αλήθεια που κρύβεται στα μαθηματικά και τον θάνατο ενός κοκκινολαίμη.



Son of a gun - Ο νόμος της σιωπής
Αστυνομική
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Όταν ο JR στέλνεται στη φυλακή για ένα παράπτωμα, γίνεται ο μαθητής του Brendan Lynch, του πλέον επικίνδυνου άντρα στην Αυστραλία. Όταν, όμως, βοηθάει τον κακοποιό να αποδράσουν, βρίσκονται φυγάδες και αναπτύσσουν έναν περίπλοκο δεσμό που είναι πιο επικίνδυνος από τις ληστείες που σχεδιάζουν και τους εχθρούς που τους αναζητούν.



Hoje eu quero voltar sozinho - Με την πρώτη ματιά
Δραματική
Διάρκεια: 95'

Η περίληψη:
Ο Leonardo είναι ένας τυφλός έφηβος που έχει απηυδήσει με την υπερπροστατευτική μητέρα του και τους νταήδες του σχολείου. Αναζητώντας την ανεξαρτησία του, αποφασίζει να σπουδάσει στο εξωτερικό, προς απογοήτευση της καλύτερής του φίλης, Giovana. Όταν για τις ανάγκες μιας σχολικής εργασίας γνωρίζεται καλύτερα με τον Gabriel, το καινούργιο παιδί της πόλης, νέα συναισθήματα ανθίζουν και τον κάνουν να αναθεωρήσει τα σχέδιά του. Εντωμεταξύ, η Giovana αρχίζει να ζηλεύει αυτή τη νέα φιλία και σύντομα εντάσεις ξεσπούν μεταξύ εκείνης και του Leonardo.



Tomorrowland - Η χώρα του αύριο
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 130'

Η περίληψη:
Ο Frank Walker είναι εφευρέτης και πάλαι ποτέ παιδί θαύμα. Η Casey Newton είναι μια ευφυής και αισιόδοξη νεαρή με απορίες πάνω σε ό,τι αφορά την επιστήμη. Αυτοί οι δύο είναι πλέον δεμένοι με ένα κοινό πεπρωμένο, αφού είναι οι ταξιδιώτες της Tomorrowland, μιας χώρας πέρα από χρόνο και χώρο. Κάθε τους πράξη εκεί, όμως, επηρεάζει άμεσα τον κόσμο και τον εαυτό τους στη Γη.



Hot Pursuit - Καυτή καταδίωξη
Κωμική περιπέτεια
Διάρκεια: 87'

Η περίληψη:
Η Rose Cooper, μια αγχωμένη και σχολαστική αστυνομικός, προσπαθεί να προστατεύσει την Daniella Riva, τη σέξι κι εξωστρεφή χήρα ενός βαρόνου ναρκωτικών και μόνη διαθέσιμη μάρτυρα της επικείμενης δίκης του, καθώς διασχίζουν το Τέξας με προορισμό το Ντάλας, καταδιωκόμενες από διεφθαρμένους μπάτσους και βίαιους δολοφόνους.



Tu veux... ou tu veux pas? - Θέλεις ή δεν θέλεις;
Κομεντί
Διάρκεια: 88'

Η περίληψη:
Ο Lambert είναι εθισμένος. Εθισμένος στο σεξ. Κάποτε αυτό του κόστισε την εργασία του ως πιλότος, αλλά τώρα πασχίζει να το αντιμετωπίσει μέσω ομαδικής θεραπείας και της νέας του δουλειάς ως σύμβουλος ζευγαριών. Από την άλλη, η Judith δεν έχει κανένα πρόβλημα. Είναι νυμφομανής, και αισθάνεται μια χαρά να κοιμάται με όποιον της αρέσει, ιδίως με τους συναδέλφους της. Μέχρι που απολύεται. Όταν η Judith κάνει αίτηση για δουλειά στο θεραπευτήριο του Lambert, ο ένας τραβάει τον άλλον άμεσα. Αλλά όσο αυτή προσπαθεί να τον ξελογιάσει, τόσο αυτός πασχίζει να χτίσει μια υγιή σχέση που να μη βασίζεται στο σεξ.



Poltergeist - Το πνεύμα του κακού
Τρόμου
Διάρκεια: 93'

Η περίληψη:
Μια οικογένεια στα προάστεια στοιχειώνεται από δαιμονικές δυνάμεις. Επίκεντρο των επιθέσεων τους είναι η 8χρονη κόρη των Bowen, η Madison, που δεν αργεί να πιαστεί αιχμάλωτη των παραφυσικών δυνάμεων, με την απειλή να εξαφανιστεί για πάντα. Η οικογένεια τώρα πρέπει να βρει το θάρρος ώστε να μείνει ενωμένη και να νικήσει το κακό.



Hundraaringen som klev ut genom fonstret och forsvann - Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε
Κωμική περιπέτεια
Διάρκεια: 114'

Η περίληψη:
Ο Allan, ούτε λίγο ούτε πολύ, γιορτάζει τα εκατοστά του γενέθλια. Πρόκειται για έναν άντρα με γεμάτο παρελθόν, που όλο και πέφτει σε ασυνήθιστες περιστάσεις. Τη συγκεκριμένη ημέρα βρίσκεται σε νοσοκομείο και όλα δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος του σταθμός. Οι δικοί του του ετοιμάζουν μεγάλη γιορτή, αλλά τον Allan δεν τον ενδιαφέρει αυτό και αποφασίζει να δραπετεύσει. Έτσι, ξεκινάει μια τελευταία περιπέτεια, με μια τσάντα γεμάτη χρήματα και καθοδόν του επικίνδυνους εγκληματίες και έναν… ελέφαντα.