Ο θρύλος των μπλουζ B.B. King πέθανε σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσε αργά προχθες το βράδυ στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Los Angeles Times.
Ο θρυλικός κιθαρίστας πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Λας Βέγκας, έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη τον δικηγόρο του.
Ο B.B. King είχε διαγνωστεί με διαβήτη τύπου Β τη δεκαετία του 80 και το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας.
Τον Απρίλιο νοσηλεύτηκε με αφυδάτωση ως συνέπεια της νόσου για μερικές μέρες, ενώ τον Μάιο σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι βρισκόταν στο σπίτι του υπό ιατρική φροντίδα.
Ο B.B. King γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1925. Ξεκίνησε να ηχογραφεί δίσκους το 1949 στην εταιρεία RPM Records, στο Λος Άντζελες.
Ο King ήταν επίσης ντισκ τζόκεϊ στο Μέμφις, όπου και του δόθηκε το παρατσούκλι Beale Street Blues Boy, που αργότερα εξελίχθηκε σε B.B.
Τη δεκαετία του 1950 αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της R&B μουσικής.
Τεράστια ήταν επίσης η επιτυχία που γνώρισε όταν έκανε το άνοιγμα στις συναυλίες της περιοδείας των Rolling Stones το 1969. Η επιτυχία του King συνεχίστηκε τη δεκαετία του '70, ενώ από το 1951 έως και το 1985 εμφανίστηκε στον πίνακα των charts του Billboard για την R&B 74 φορές.
Το 2003, το περιοδικό Rolling Stone τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 σπουδαιότερους κιθαρίστες όλων των εποχών και συγκεκριμένα στην τρίτη θέση, μετά τον Χέντριξ και τον Ντουέιν Άλμαν.

(Πηγή άρθρου: news247.gr)