Χθες βράδυ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων Μεταίχμιο, στο Κέντρο της Αθήνας, έλαβε χώρα μια... "μυστική" βραδιά, γεμάτη δράκους, παραμύθια, αλλά και τα χαμόγελα των 40 τυχερών που κατάφεραν να κερδίσουν μία από τις προσκλήσεις που τους οδήγησαν ως εκεί. Αφορμή, η έκδοση του βιβλίου "Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων", του προοίμιου της σειράς βιβλίων "Game of Thrones" του George R.R. Martin, που έκανε τις εκδόσεις Μεταίχμιο να συνεργαστούν με το Cap Cap -το οποίο έχει αυτήν την περίοδο σχετική με τη σειρά θεματολογία στο menu του- χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές... όπως πάντα, άλλωστε.

Εκπρόσωποι των εκδόσεων Μεταίχμιο και του Cap Cap, δημοσιογράφοι, φανατικοί αναγνώστες του Martin, αλλά και φανατικοί της τηλεοπτικής μεταφοράς των βιβλίων του, εκπρόσωποι όλων των οίκων του Γουέστερος, γέμισαν τα ποτήρια τους με κρασί, γνωρίστηκαν κι έγιναν φίλοι, συζήτησαν, αλλά και αντάλλαξαν ιδέες, υποθέσεις και θεωρίες σχετικά με το πιθανό μέλλον της σειράς το οποίο, μιας και το υπογράφει ο Martin, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το ποιο θα είναι.

Η Αναστασία Καμβύση των εκδόσεων Μεταίχμιο προλόγισε την βραδιά, καλωσορίζοντας τους φίλους του κόσμου του Martin στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, τονίζοντας πως αυτό που ενώνει όσους βρίσκονταν εκεί χθες βράδυ, είναι η αγάπη για τους δράκους και τα παραμύθια. Στη συνέχεια, ο λόγος πέρασε στον Δημήτρη Μεργούπη, εμπνευστή και ιδιοκτήτη του Cap Cap, ο οποίος εξήγησε πως προσπάθησαν να μεταφέρουν τις ιστορίες και να τις αναπλάσουν, μεταμορφώνοντάς τες σε γεύσεις, προκειμένου να δημιουργηθεί στο special Knight's Box που μοιράστηκε σε όσους είχαν την τύχη να αποτελούν μέρος της εκδήλωσης. Τελευταίος μίλησε ο μεταφραστής του βιβλίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος χάρισε τη δικιά του νότα στο όλο εγχείρημα, αναλύοντας με τον ιδιαίτερο και πληθωρικό τρόπο του, το τι συνέβαινε στα βασίλεια του Γουέστερος την εποχή που διαδραματίζονται τα γεγονότα στον "Ιππότη των 7 Βασιλείων", αλλά και ποιες είναι οι διαφορές με τα όσα συναντάμε αργότερα στο "Τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς". 


Κι αν αναρωτιέστε τι περιείχε το Knight Box: πίτες-αυγά δράκου, γλυκά από το Winterfell -brownies που όμοιά τους δεν υπάρχουν-, κέικ λεμονιού, τα μπισκότα του Maester Aemon, αλλά και δύο δηλητήρια, τα Δάκρυα του Λυς (ειδικό σιρόπι ροδάκινο-αμύγδαλο που συνοδεύει διάφορα ροφήματα), καθώς και το αρωματικό Τσάι του Φεγγαριού, φτιαγμένο κατ' ακρίβεια με τα υλικά που περιγράφονται και στα βιβλία του Martin.


Το πολυαναμενόμενο -για πολλούς από εσάς- βιβλίο, "Ο ιππότης των επτά βασιλείων" του George R. R. Martin, θα κυκλοφορήσει επίσημα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στις 02 Ιουνίου 2015, και κάτι μας λέει πως οι εκδόσεις Μεταίχμιο δεν μας έχουν ετοιμάσει μόνο αυτήν την έκπληξη, αλλά πολύ περισσότερες.