Η ομάδα σύγχρονου χορού Synthesis 748 του Σπύρου Κουβαρά, που μετά από 10 χρόνια έρευνας και δημιουργίας στο Παρίσι εδρεύει πλέον και στην Αθήνα, θα παρουσιάσει εκ νέου την τελευταία της δουλειά, OPUS I # Temporality, στην γκαλερί Owl Art Space στις 22, 23 και 24 Μαΐου 2015.

Το OPUS I # Temporality, είναι μια χορογραφική peformance για το εικαστικό project ΜετροΛόγος, τα έργα του οποίου εκτίθενται στην γκαλερί Owl Art Space και εξετάζουν την σχέση τέχνης και επιστήμης. Ο Σπύρος Κουβαράς είναι επιλεγμένο μέλος του πανευρωπαικού δικτύου σύγχρονων καλλιτεχνών, Pépinières Européennes, και η Synthesis 748 υποστηρίζεται από το Centre National de la Danse στο Παρίσι.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο χρόνος είναι κίνηση, κίνηση με την έννοια της μεταβολής και του γίγνεσθαι. Ο Λόγος είναι ο χειριστής του χρόνου, ο αρχικά σκεπτόμενος ωκεανός χωρίς αρχή και τέλος, με την απόλυτη συμμετρία που έσπασε και κατέστει ασσύμετρος και λειτουργικός.

Τάξη Αταξία
Τροπή Εκτροπή
Ισορροπία Ανισορροπία

Η αιώνια φωτιά ανάβει και σβήνει με μέτρο. Το άτακτο και το τυχαίο υπακούει στο μέτρο, το μέτρο κυριαρχεί και είναι ο Λόγος.

Σώμα που συντίθεται και αποσυντίθεται, μεταλλάσσεται στην περιδίνηση μιας εσωτερικής αβύσσου. Όλα δομούνται και αποδομούνται μέσα από συνεχείς μεταβολές των μερών που συνθέτουν το όλον.

Σώμα χρόνος
Σώμα χώρος
Σώμα τόπος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη, Χορογραφία, Ερμηνεία: Σπύρος Κουβαράς
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κουβαράς
Βοηθός Χορογραφίας: Κορίνα Κοτσίρη

Παραγωγή: SYNTHESIS 748
Συμπαραγωγή: Γκαλερί Owl Art Space
Υποστήριξη: Centre National de la Danse (FR)

Σπύρος Κουβαράς:
Η δουλειά μου εξετάζει εννοιολογικά ζητήματα σχετικά με την ανθρώπινη φύση, μέσω της εξερεύνησης του τραγικού και πολιτικού σώματος στη σκηνή.

Στην χορογραφική μου έρευνα εστιάζω αφενός σε μια μηχανιστική προσέγγιση της  κίνησης και αφετέρου στην καθαρή φυσικότητα της, αναζητώντας παράλληλα την σχέση-προσέγγιση του σύγχρονου χορού με τα εικαστικά και την φιλοσοφία.  Xρησιμοποιώ το σώμα σαν καμβά, σαν αφηρημένη επιφάνεια, η κίνηση βρίσκεται μέσα στην εικόνα και είναι η κίνηση αυτή που δονεί την εικόνα.

Τα έργα της Synthesis 748 δεν διηγούνται ιστορίες. Οι σκηνικές εγκαταστάσεις, που αποτελούν πάντα και το σημείο αφετηρίας της όλης σύνθεσης, χαρακτηρίζονται από την δημιουργία άχρονων και άτοπων χώρων, από την δημιουργία καταστάσεων και πεδίων τα οποία ερμηνεύονται περισσότερο με το ασυνείδητο και λιγότερο με την λογική.

Στόχος της ομάδας είναι η καλλιέργεια ενός προσωπικού λεξιλογίου, με την ενσωμάτωση της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε ερμηνευτή και συντελεστή-συνδημιουργού, που να επικεντρώνεται στην εξέλιξη μιας καινούργιας χορευτικής και χορογραφικής γλώσσας δημιουργώντας έτσι έργα υπό ένα πρίσμα υβριδικής πολλές φορές φόρμας.

Τοποθεσία: Γκαλερί Owl Art Space, Θέσπιδος 10, Ακρόπολη

Ημερομηνία: 22, 23 και 24 Μαΐου 2015, στις 21:00μ.μ.

Τιμή εισόδου: 10€

Πληροφορίες - Κρατήσεις: τηλ. 2112160258, 6939769081