"Το στοίχημα" της Jennifer Crusie

Εκείνη ξέρει πως χάπι εντ έχουν μόνο οι ταινίες. Πώς να ελπίζει σε μια ευτυχή κατάληξη άλλωστε: ο άντρας που ζήτησε να τη βγάλει για φαγητό το έκανε μόνο και μόνο για να κερδίσει ένα στοίχημα. Βέβαια οφείλει να παραδεχτεί πως ο Κάλβιν Μόρισεϊ είναι κούκλος.
Εκείνος ξέρει πως δεν πρόκειται να δεσμευτεί, ειδικά με μια γυναίκα τόσο γκρινιάρα όσο η Μιν Ντομπς, παρά τα σέξι παπούτσια της και την εξυπνάδα της.
Στο τέλος της βραδιάς που περνούν μαζί είναι σίγουροι πως δεν πρόκειται να ξανασυναντηθούν.
Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια για εκείνους και έτσι πολύ γρήγορα η Μιν κι ο Καλ έχουν να αντιμετωπίσουν: παρεμβατικούς φίλους, έναν ζηλιάρη πρώην, μια αποφασισμένη ψυχολόγο, μια έξαλλη νύφη και περισσότερες ριψοκίνδυνες προκλήσεις απ’ όσες θα μπορούσαν ποτέ να σκεφτούν, μαζί με το μεγαλύτερο στοίχημα όλων – την άνευ όρων αγάπη.

"Μέχρι το τέλος του κόσμου" της Danielle Steel

Ένας επιτυχημένος νεαρός δικηγόρος εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη για να αφοσιωθεί στο όνειρό του και να ζήσει ως εφημέριος στην επαρχία. Η γυναίκα του εγκαταλείπει την καριέρα της για να τον ακολουθήσει.
Ένας ανεξάρτητος εκδότης αναζητά το μυθιστόρημα που θα κάνει τη μεγάλη επιτυχία. Το βρίσκει στο χειρόγραφο μιας κοπέλας που ζει σε μια κοινωνία κολλημένη στον δέκατο έβδομο αιώνα. Πρώτα ερωτεύεται το βιβλίο της,μετά, την ίδια...
Δύο ιστορίες που τις χωρίζουν τριάντα οκτώ χρόνια αλλά τις ενώνει το πεπρωμένο... και η αγάπη, που δεν πεθαίνει ποτέ.






"Δανεική καρδιά" της Mary Higgins-Clark

Η Νάταλι Ρέινς, ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του Μπρόντγουεϊ, βρίσκεται δολοφονημένη στο σπίτι της. Αμέσως οι υποψίες στρέφονται στον ατζέντη και εν διαστάσει σύζυγό της Γκρεγκ Άλντριχ. Δεν του απαγγέλλονται όμως κατηγορίες παρά δυο χρόνια αργότερα, όταν ο Τζίμι Ίστον, ένας επαγγελματίας εγκληματίας, ισχυρίζεται ότι ο Άλντριχ τον είχε προσλάβει για να δολοφονήσει τη γυναίκα του. Η δίκη που θα ακολουθήσει είναι η σπουδαιότερη στην καριέρα της γοητευτικής τριανταδυάχρονης εισαγγελέα Έιμι Γουάλας και η δυσκολότερη, καθώς τα συναισθήματα που γεννιούνται στη μεταμοσχευμένη της καρδιά αψηφούν κάθε λογική.





"Η τέλεια γυναίκα" της Nora Roberts

Τα αδέλφια Μοντγκόμερι έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του Μπούνσμπουρο τόσο με τις ερωτικές τους περιπέτειες όσο και με την ανακαίνιση του οικογενειακού πανδοχείου στο κέντρο της αμερικάνικης κωμόπολης. Ο Μπέκετ και ο Όουεν βρήκαν την αληθινή αγάπη στην πορεία, αλλά τι θα γίνει με τον τρίτο αδελφό;
O Ράιντερ είναι ο πιο εσωστρεφής και ο πιο δυσερμήνευτος από τους Μοντγκόμερι. Αποπνέει ένα μυστήριο και μια γοητεία στην οποία καμία γυναίκα δεν μπορεί να αντισταθεί, εκτός ίσως από τη Χόουπ, την ξενοδόχο που διευθύνει το Πανδοχείο Μπούνσμπορο. Μεταξύ τους υπάρχει μια υπόγεια ένταση που θα εκδηλωθεί με ένα πρωτοχρονιάτικο φιλί.
Τι θα συμβεί όμως όταν ένα πρόσωπο από το παρελθόν της Χόουπ έρθει να τη βρει στο Μπούνσμπουρο; Ποιος θα σταθεί στο πλευρό της; Τώρα που το τέλειο προσωπείο της έχει διαρραγεί, ο Ράιντερ συνειδητοποιεί ότι η Χόουπ είναι η τέλεια γυναίκα γι’ αυτόν.

"Πίσω από την κουρτίνα ή η εκπαίδευση της Λώρας" του Honoré Gabriel Mirabeau

Κλασικό έργο της γαλλικής ερωτικής λογοτεχνίας, γραμμένο τις παραμονές της γαλλικής επανάστασης και εμπνευσμένο από τις αρχές του διαφωτισμού, το βιβλίο επικεντρώνεται στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μιας πολύ νεαρής κοπέλας από τον πατριό της. Ωστόσο, η μύηση στις απολαύσεις της σάρκας συνοδεύεται εδώ από μια πραγματική εκπαίδευση σε όλα τα γνωστικά πεδία, από την επιστήμη ως τη θρησκεία, όπου θίγονται για πρώτη φορά πολύ σημαντικά ζητήματα: το δικαίωμα των γυναικών στην ερωτική απόλαυση, η σημασία της προσωπικής υγιεινής, ο σεβασμός του σώματος, η ομοφυλοφιλία, η θρησκευτική καταπίεση. Μυθιστόρημα ιδεών και ταυτόχρονα παιγνιώδης και χαριτωμένη πραγματεία στον έρωτα, το βιβλίο είναι χαρακτηριστικό μιας εποχής όπου η επαναστατικές ιδέες γεννιούνται στο μπουντουάρ, εμπεδώνονται στα καφενεία και εκπνέουν στη λαιμητόμο.

"Αντι-Ζυστίν" του Restif de La Bretonne

Αφήγημα σεξουαλικής αφύπνισης και ερωτικής μύησης, η Αντι-Ζυστίν του Ρεστίφ ντε λα Μπρετόν, εμπνευσμένη από τις σεξουαλικές περιπέτειες του ίδιου του συγγραφέα, είναι μια μνημειώδης οδύσσεια σωματικών απολαύσεων και ηθικής απελευθέρωσης. «Αντίδοτο στο δηλητήριο του Ντε Σαντ», όπως χαρακτήριζε το βιβλίο ο ίδιος ο συγγραφέας του, η Αντι-Ζυστίν, όπως και ο τίτλος δηλώνει, γράφτηκε σε αντιδιαστολή προς την περίφημη Ζυστίν του μαρκήσιου ντε Σαντ, τον οποίο ο Ρεστίφ απεχθανόταν βαθιά. Χαριτωμένο, αθυρόστομο και αναίσχυντο, το αφήγημα δίνει το μέτρο της ελευθεριότητας μιας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας εποχής.