Ένας από τους δίδυμους γιους του Nick Cave σκοτώθηκε στην Αγγλία, πέφτοντας από έναν γκρεμό 20 μέτρων στο Μπράιτον.

Ο 15χρονος Arthur βρέθηκε νεκρός στην ακτή από την αστυνομία της περιοχής, ενώ, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για ατύχημα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο αυτοκτονίας. Παρά τις προσπάθειες των περαστικών που τον βρήκαν, αλλά και την άμεση μετάβασή του με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, ο μικρός γιος του διάσημου τραγουδιστή δεν κατάφερε να επιζήσει.


O 57χρονος Αυστραλιανός καλλιτέχνης, ίσως ο σημαντικότερος τραγουδοποιός της ροκ αυτή την στιγμή, δήλωσε συγκλονισμένος από τον χαμό του γιου του, ενός «όμορφου, χαρούμενου και αξιαγάπητου παιδιού» όπως είπε ο ίδιος. Και παρακάλεσε τους δημοσιογράφους να αντιληφθούν την σοβαρότητα των στιγμών και να σεβαστούν το πένθος της οικογένειας.

O δεκαπεντάχρονος Arthur μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Earl είναι τα παιδιά που απέκτησε ο γνωστός τραγουδοποιός από τον γάμο του με το μοντέλο Suzie Bick. Το χτύπημα για τον Νick Cave είναι ιδιαίτερα σκληρό, καθώς πέρα από την δική του προσωπική ιστορία (είχε χάσει τον πατέρα του σε ατύχημα στα 19 του, κάτι που τον σημάδεψε σε όλη του την ζωή), ήταν όπως δηλώνει και η σύζυγός του ένας εξαιρετικός πατέρας.


«Οι περισσότεροι δεν το ξέρουν. Είναι το εντελώς αντίθετο απ' ότι νομίζουν πολλοί. Είναι ένας άνθρωπος με πολύ ζεστός με μεγάλη καρδιά. Και είναι ο καλύτερος πατέρας του κόσμου» είχε πει σε μια παλαιότερη συνέντευξή της αποκαλύπτοντας την άγνωστη ανθρώπινη πλευρά του Νick Cave.

Η περιοχή που έγινε το ατύχημα είναι γνωστή για τους απότομους γκρεμούς της και το επικίνδυνο «σπορ» των τουριστών να κάθονται στην άκρη τους, μερικοί εκ των οποίων ξεπερνούν τα 50 μέτρα, για να φωτογραφηθούν.

Παρά τις συστάσεις της αστυνομίας και τους φράχτες που έχουν τοποθετηθεί, η αναμνηστική φωτογραφία στο χείλος των γκρεμών του Μπράιτον είναι ένα από τα must των επισκεπτών της περιοχής.

(Πηγή άρθρου: protothema.gr)