Η ομάδα The Erasers παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών 2015, το Road to Knowhere, ένα οπτικοακουστικό αφήγημα δρόμου, για μία παράσταση στις 19 Ιουλίου 2015.

Το 2040 ένα κινηματογραφικό συνεργείο Οπτικής Καταστολής αναλαμβάνει το γύρισμα ενός δραματοποιημένου ντοκυμαντέρ που θα παρουσιαστεί στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης από την ανέγερση της “Πληροφορικής Ασπίδας”. Το ντοκυμαντέρ περιγράφει το ταξίδι τριών ανθρώπων που διασχίζουν την Ευρώπη με ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι του 2015, λίγες μέρες πριν να ξεσπάσει ο μεγάλος ευρωπαϊκός εμφύλιος. Το θέμα του ωστόσο παραμένει διαφορετικό. Είναι η εξιστόρηση των γεγονότων που έμελλε να μείνουν στην ιστορία με την ονομασία: “Η Μεγάλη Νύχτα”.

Η καλλιτεχνική ομάδα The Erasers, με έδρα την Αθήνα και το Βερολίνο, δημιουργήθηκε το 2006 με σκοπό να διευρύνει τα όρια του θεάτρου μέσα από οπτικο­ακουστικές υβριδικές παραστάσεις. Οι παραστάσεις τους περιλαμβάνουν σκηνική performance, κινηματογράφο σε πραγματικό χρόνο, κείμενα, βίντεο, ήχο και το διαδίκτυο για να αφηγηθούν ιστορίες για τον σύγχρονο άνθρωπο του 21ου αιώνα. Ο συνδυασμός αυτών των διαφορετικών στοιχείων αποτελεί πρόκληση για την αναζήτηση μιας νέας οπτικο­ακουστικής γλώσσας. Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργήσουν μια συνολική εμπειρία, ένα “ανοιχτό” έργο όπου το κοινό μπορεί να συμμετέχει έχοντας την ελευθερία της ερμηνείας.

Στην παράσταση γίνεται χρήση φωτιστικών εφέ στροβοσκοπικού τύπου (strobo) για σύντομο διάστημα, ενώ η μουσική είναι σε πολύ μεγάλη ένταση.

Συντελεστές:

Βασισμένο σε μια ιδέα των Γιώργου Κακανάκη, Μάκη Κεντεποζίδη, Γιώργου Κωνσταντινίδη

Σκηνοθεσία: The Erasers (Γιώργος Κακανάκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μήτσιος)
Σενάριο: Γιώργος Κακανάκης, Χρήστος Πασσαλής
Δραματουργία: Γιώργος Βαλαής, Μάκης Κεντεποζίδης
Μουσική σύνθεση: Θάλεια Ιωαννίδου, Μάκης Κεντεποζίδης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Στέφανος Κωνσταντινίδης
Σκηνικά: Kenny MacLellan, Σοφία Κατσουλιέρη
Διευθυνση φωτογραφίας, φωτιστικός σχεδιασμός: Θοδωρής Μιχόπουλος
Σχεδιασμός ήχου: Στέφανος Κωνσταντινίδης
Σχεδιασμός βίντεο προβολών: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μήτσιος
Προγραμματισμός Maxmsp: Αντώνης Καλαγκάτσης
Κάμερα: Αντώνης Φυσεκίδης
Συντονισμός: Μαρία Φραγκάκη
Ηχογράφηση και παραγωγή αυθεντικής μουσικής και επεξεργασία εικόνας: Φabrika Music

Παίζουν: Γιώργος Κακανάκης, Χρήστος Πασσαλής, Θεοδώρα Τζήμου και άλλοι