"Φθινοπωρινό ρόδο" της Abigail Gibbs

Η Ότοµν Ρόουζ ζει σε µια βαρετή παραθαλάσσια πόλη. Πίσω από τη φαινοµενικά ήσυχη ζωή της κρύβεται ένα µεγάλο µυστικό. Η γιαγιά της δολοφονήθηκε δεκαοχτώ µήνες πριν και η έντονη κοσµική ζωή του Λονδίνου µέσα στην οποία µεγάλωσε αποτελεί παρελθόν. Τα πράγµατα θα γίνουν χειρότερα όταν θα αντιµετωπίσει την περιφρόνηση των συµµαθητών της στο σχολείο, εξαιτίας κάποιων παράξενων ουλών στο δέρµα της.
Η εµφάνιση ενός όµορφου αγοριού στο σχολείο, το οποίο έχει τις ίδιες παράξενες ουλές στο δέρµα του µε την Ότοµν, αναστατώνει τον κόσµο της. Ξαφνικά οι ουλές θεωρούνται κουλ και η Ότοµν βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής δίχως να το θέλει, µια και νιώθει ότι απειλείται το µυστικό της. Την ίδια στιγµή, τα όνειρα που βλέπει σχετικά µε µια κοπέλα που πρόκειται να πέσει στην αγκαλιά ενός σκοτεινού πρίγκιπα τη στοιχειώνουν. Η Ότοµν καλείται να βρει τρόπο να τη σώσει προτού να είναι πολύ αργά.

"Η τετραλογία της Σελήνης: Κρες (Βιβλίο 3)" της Marissa Meyer

Από τότε που ήταν παιδί, η Κρες είναι φυλακισμένη σε έναν δορυφόρο που περιστρέφεται γύρω από τη Γη. Μόνη της συντροφιά οι οθόνες της.
Όλος αυτός ο χρόνος που έχει περάσει με τα κομπιούτερ την έχει κάνει εξαιρετική χάκερ αλλά τώρα πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να απελευθερωθεί.
Γι’ αυτό τον λόγο καλεί τη Σίντερ, η οποία καταφτάνει με τον κυβερνήτη Θορν, τη Σκάρλετ και τον Γουλφ. Όμως, η παράτολμη απόπειρα διάσωσης της Κρες δεν πάει καλά και η ομάδα αναγκάζεται να χωριστεί.
Εν τω μεταξύ, η βασίλισσα Λεβάνα δεν έχει σκοπό να αφήσει κανέναν και τίποτα να σταθεί εμπόδιο στον γάμο της με τον αυτοκράτορα Κάι. Η μοναδική ελπίδα που έχει ο κόσμος για να σωθεί, βρίσκεται στα χέρια της Σκάρλετ και της Σίντερ…


"Η μάρτυρας της φωτιάς" του Lars Kepler

Ένα νεαρό κορίτσι βρίσκεται δολοφονηµένο στο αποµονωτήριο ενός κέντρου για προβληµατικούς εφήβους. Το κρανίο του είναι σπασµένο και έχει τα χέρια πάνω στο πρόσωπό του, σαν να έπαιζε κρυφτό µε τον δολοφόνο. Σ’ ένα βοηθητικό οίκηµα, βρίσκεται νεκρή η νοσοκόµα της βραδινής βάρδιας. Έχει δολοφονηθεί µε σφυρί.
Παρόλο που σε βάρος του εκκρεµεί µια εσωτερική έρευνα, ο επιθεωρητής Γιούνα Λίννα παίρνει εντολή να παρακολουθήσει τις έρευνες ως απλός παρατηρητής. Γρήγορα ανακαλύπτει πως µια από τις τροφίµους του κέντρου, η Βίκυ Μπέννετ, έχει εξαφανιστεί. Στο δωµάτιό της βρίσκει µια µατωµένη κουβέρτα κι ένα σφυρί λερωµένο µε αίµα.
Λίγο αργότερα, γίνεται γνωστή η κλοπή ενός αυτοκινήτου όπου βρισκόταν ένα τετράχρονο αγόρι. Όλα δείχνουν πως υπεύθυνη για την απαγωγή είναι η Βίκυ. Αρχίζει έτσι για τον Γιούνα Λίννα µια µάχη µε τον χρόνο. Τι είναι ικανή να κάνει η Βίκυ Μπέννετ; Και ποια είναι αυτή η γυναίκα που επιµένει να τηλεφωνεί στην αστυνοµία υποστηρίζοντας πως είναι µέντιουµ και βλέπει το φάντασµα του νεκρού κοριτσιού;

"Τρελή από έρωτα. Μπρίτζετ Τζόουνς η επιστροφή" της Helen Fielding

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ όταν τα εξηκοστά γενέθλια της φίλης σου συµπίπτουν µε τα τριακοστά του γκόµενού σου;
ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΗΡΟ να λες ψέµατα για την ηλικία σου, όταν κάνεις ονλάιν γνωριµίες;
ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΑ ΜΕΜΠΤΟ να πηγαίνεις στο κοµµωτήριο, όταν ένα από τα παιδιά σου έχει ψείρες;
Ο ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ γράφει πράγµατι στο τουίτερ ή είναι κάποιος βοηθός του;
ΤΟ ΣΕΞ µετά από δύο ραντεβού και έξι εβδοµάδες εντατικής ανταλλαγής µηνυµάτων
δεν είναι άραγε σαν τους γάµους που έκαναν τον καιρό της Τζέιν Όστιν µετά από δύο συναντήσεις και έξι µήνες αλληλογραφίας; Προσπαθώντας να επιλύσει αυτά και άλλα σύγχρονα διλήµµατα, η Μπρίτζετ Τζόουνς προχωρεί όπως µπορεί ανάµεσα στις προκλήσεις της µοναχικής µητρότητας, των τουίτ, του διαδικτύου και της εκ νέου ανακάλυψης της σεξουαλικότητάς της σε µια ηλικία που ΜΕΡΙΚΟΙ αποκαλούν µε περίσσια αγένεια «µέση».
Το Τρελή από Έρωτα, η πολυαναµενόµενη επιστροφή της ηρωίδας που αγάπησαν εκατοµµύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσµο, είναι ένα τρυφερό, συγκινητικό, πνευµατώδες, σοφό, επίκαιρο και εντελώς ξεκαρδιστικό βιβλίο, που επιβεβαιώνει ότι η Μπρίτζετ Τζόουνς είναι κάτι πολύ περισσότερο από µια τεράστια παγκόσµια εκδοτική επιτυχία.

"Αποστολή στο Παρίσι" του  Alan Furst

Στο Παρίσι τα βράδια του Σεπτέµβρη µπορεί να είναι ζεστά, υπερβολικά ήπια και, εξαιτίας της ιδιαίτερης µαγείας της πόλης, ακαταµάχητα γοητευτικά. Το φθινόπωρο του έτους 1938 ξεκίνησε κάτω από αυτές ακριβώς τις καιρικές συνθήκες και στα αίθρια των καλύτερων καφέ, στα διάσηµα εστιατόρια, στα επίσηµα δείπνα, όπου όλοι επιθυµούσαν να παρευρίσκονται, οι συζητήσεις ήταν, κατ’ ανάγκη, ζωηρές και πνευµατώδεις: αφορούσαν τη µόδα, το σινεµά, τον έρωτα, την πολιτική, όπως –ναι, κάποιες στιγµές– και την πιθανότητα µιαςπολεµικής σύρραξης…
Ο Φρέντρικ Σταλ, κινηµατογραφικός αστέρας του Χόλλυγουντ, ταξιδεύει στο Παρίσι για τις ανάγκες των γυρισµάτων της νέας του ταινίας. Οι Ναζί παρακολουθούν τις κινήσεις του. Η χρονική περίοδος είναι επικίνδυνη, δύσκολη και ταυτόχρονα σαγηνευτική: η Ευρώπη ετοιµάζεται να εκραγεί και οι Παριζιάνοι ζουν την κάθε ηµέρα σαν να µην υπάρχει αύριο. Καθώς τα γυρίσµατα της ταινίας εξελίσσονται, ο Σταλ παρασύρεται σε έναν κρυφό κόσµο ξένων ανταποκριτών, διπλωµατικώναξιωµατούχων και κατασκόπων κάθε είδους, που απλώνεται από τα µπιστρό του Παρισιού στα σοκάκια του Μαρόκου· από ένα ουγγρικό κάστρο στη Νύχτα των Κρυστάλλων και στην τροµακτική καρδιά του Τρίτου Ράιχ. Συναρπαστικό, µε µια ατµόσφαιρα και ένα πάθος που µένουν αξέχαστα στον αναγνώστη, το νέο µυθιστόρηµα του συγγραφέα των Κατασκόπων των Βαλκανίων αποτελεί την απόλυτη τοιχογραφία µιαςδραµατικής εποχής και το πλέον πανοραµικό και µεγαλόπνοο έργο του Άλαν Φερστ ως σήµερα.