Ένα εκρηκτικό double bill έρχεται στο Gagarin 205 στην έναρξη της συναυλιακής σεζόν τη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015.

Ήταν 2004 όταν ο Jon Spencer εμφανίστηκε τελευταία φορά στην Αθήνα με τους Blues Explosion. 11 χρόνια μετά επιστρέφει έχοντας στις αποσκευές του τον “βρώμικο, σέξι, rock ‘n roll νέο δίσκο Freedom Tower-No Wave Dance Party 2015 και διάθεση για ξέφρενο λάιβ μέχρι τελικής πτώσεως.

Από τις βλάσφημες νεανικές μέρες των Pussy Galore μέχρι το rockabilly των Heavy Τrash, ο Spencer υπήρξε πάντα ένας εξωστρεφής ήρωας του underground με τις live εμφανίσεις του να μετατρέπονται γρήγορα σε οργιαστικά πάρτυ. Ο ίδιος, μιλώντας κάποτε για την πορεία από τους Pussy Galore στους Blues Explosion ανέφερε ότι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο περιόδους ήταν η διαχείριση του θυμού: οι Blues Explosion τον έχουν αποδεχτεί και έχουν μάθει να τον τιμούν, αντί να τον μάχονται.

Μνημιώδεις έχουν μείνει οι συνεργασίες του με ονόματα όπως Elliott Smith, Beck, Solomon Burke, Steve Albini, Martina Topley-Bird και Ad Rock (Beastie Boys). Ο Spencer είναι ο άνθρωπος που εδώ και 30 χρόνια, αναζητά στη σκηνή και τη μουσική του “αυτή τη στιγμή της κάθαρσης που ενώνει μπάντα και ακροατήριο”, που, όπως έχει επισημάνει και ο ίδιος “Είναι το πάθος, η ζωή μου, αυτό που αγαπώ και δεν έχει σταματήσει ποτέ”.

Κατά το Pitcfork, οι Jon Spencer Blues Explosion ταυτίζονται απόλυτα με το αληθινό, νεοϋορκέζικο rock ‘n roll, εκείνο που ξενυχτούσε στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, στο πεζοδρόμιο έξω από το CBGB's (όπου ο Jon πέρασε πολλά καλοκαίρια μιλώντας και πίνοντας με τη γυναίκα του, Christina Martinez των Boss Hog). Ακόμα και σήμερα που η ζωή στην πόλη αποξενώνει , ο Spencer επηρεάζεται και επηρεάζει τις μπάντες “της σκηνής” που αγαπούν το εκτροχιασμένο ροκενρόλ και βρίσκουν στη Νέα Υόρκη την ορμή και το συναίσθημα που πραγματικά την χαρακτηρίζουν. Το Freedom Tower – No Wave Dance Party 2015 είναι ένα άλμπουμ γεμάτο από τον θρύλο της underground Νέας Υόρκης, γεμάτο με τις κιθάρες και τα φωνητικά που θα συνοδεύσουν όπως πρέπει το πώς είναι να ζεις, να ιδρώνεις, να πίνεις, να κάνεις σεξ, να κερδίζεις και να χάνεις μέσα σε αυτή την πόλη.

BLML a.k.a Blackmail

Οι BLML a.k.a Blackmail, η μπάντα του Γιώργου Καρανικόλα των θρυλικών Last Drive, θα παρουσιάσουν τον νέο δίσκο τους Pano pticon με ένα εκρηκτικό full set που θα συμπληρωθεί με κομμάτια από τις προηγούμενες ηχογραφήσεις τους που έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής και αποδοχής. Είναι γνωστό στην πόλη πως τα live sets των BLML είναι σπάνιες και γίνονται πολύ επιλεκτικά – αυτή τη φορά θα γιορτάσουν στη γνώριμη σκηνή του Gagarin 205 την κυκλοφορία του Panopticon, συνέχεια του The Gift και μέρος της τριλογίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο μέλλον. Ο post psychedelic ήχος των BLML που διανθίζεται με supersonic μπασογραμμές, υποβλητικό τσέλο και κιθαριστικά κρεσέντο, στις live εμφανίσεις δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια εμπειρία παλιού, καλού pagan rock.