Κινηματογράφος και Ψυχολογία με τις Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς;
Με σινεφίλ διάθεση συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πετυχημένο βιωματικό εργαστήριο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Με πρώτη ύλη μια κινηματογραφική σεκάνς (λιγότερο ή περισσότερο γνωστή), συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, βγάζουμε τα… ξίφη μας και τα διασταυρώνουμε σε δημιουργικούς καβγάδες κινηματογραφικής φύσης. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.

1η θεματική: Μαζί με όρους: Όταν ο έρωτας δεν είναι αμοιβαίος Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2015
Στην πρώτη cinema-therapy συνάντηση της φετινής σεζόν, θα συζητήσουμε για τα άτυπα συμβόλαια που «υπογράφουμε» σε κάθε νέα σχέση, για τους όρους και τις διαπραγματεύσεις, αλλά και τις προσδοκίες μας. Με αφορμή ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό απόσπασμα, θα προβληματιστούμε σχετικά με την έλλειψη αμοιβαιότητας στη σχέση, και θα αναρωτηθούμε αν η ανισότητα αυτή μπορεί να αποτελέσει λόγο διακοπής της σχέσης και κατά πόσο είναι εφικτό να αλλάξουν οι ισορροπίες.

Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 9€ πριν από τη συνάντηση.
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211-3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.