Το Θέατρο Έναστρον παρουσιάζει το έργο του Λουκιανού, Ερωτικοί Διάλογοι, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, από τις 07 Νοεμβρίου 2015.

Γραμμένοι τον Β’ μ.Χ. αιώνα, οι «Εταιρικοί Διάλογοι» είναι ένα σπαρταριστό κείμενο. Μικρές σκηνές μεταξύ 2, 3 ή και 4 ατόμων, παρουσιάζουν τη ζωή, τα προβλήματα, τους έρωτες, τα μικρά ή μεγάλα δράματα των εταιρών της αρχαιότητας, που λίγο διαφέρουν από την σύγχρονη πραγματικότητα.

Ο Λουκιανός, βαθύς ανατόμος της ανθρώπινης φύσης, αντιμετωπίζει με αγάπη και τρυφερότητα τους ήρωές του, κυρίως τις ηρωίδες του, παρουσιάζοντας τις ιστορίες τους, τον κόσμο τους, με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, αλλά και βαθιά κατανόηση.

Αντιμετωπίσαμε τις εταίρες του Λουκιανού σαν σύγχρονες υπάρξεις, λες και βγαίνουν από τις σελίδες των «Κόκκινων Φαναριών», ή τα πλάνα από την «Αγνή του λιμανιού»… Μάλιστα για του λόγου το αληθές, συμπληρώσαμε την παράσταση με μια σκηνή από το θεατρικό έργο του Αλέκου Γαλανού…

Η παράσταση παίχτηκε για πρώτη φορά, τον Ιούνιο του 2015, στο πλαίσιο των πτυχιακών εξετάσεων των αποφοίτων της Σχολής «Μαίρη Τράγκα». Σας την παρουσιάζουμε ξαναδουλεμένη, ενισχυμένη με νέο δυναμικό και συμπληρωμένη. Έτσι οι «χθεσινοί» απόφοιτοι παρουσιάζονται στο κοινό ως επαγγελματίες, ανοίγοντας τα φτερά τους, επισήμως πλέον,στο χώρο του θεάτρου.

Δύο όργανα, ακορντεόν και κιθάρα, παίζουν «ζωντανά» επί σκηνής, υπογραμμίζοντας την ατμόσφαιρα της παράστασης.

Συντελεστές:

Μετάφραση: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΛΑΣ
Σκηνοθεσία, Δραματουργική επεξεργασία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
Εικαστική επιμέλεια, κοστούμια: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ
Σκηνικός Χώρος: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΕΜΑΝΛΗΣ
Κατασκευή σκηνικών, ειδικές κατασκευές: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΕΜΑΝΛΗΣ
Συμπληρωματικά κοστούμια: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥΡΗ
Μουσική διδασκαλία, ακορντεόν, τραγούδι: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΟΚΚΟΥ
Κινησιολογική επιμέλεια: ΕΛΕΝΑ ΕΥΤΕΕΒΑ
Ειδική σύμβουλος: ΚΙΚΗ ΣΕΛΙΩΝΗ

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ, ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΩΣΤΑΠΑΠΑ, ΠΑΝΤΕΛΙΤΣΑ ΛΟΙΖΟΥ, ΚΙΚΗ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥΡΗ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΤΖΗΗΛΙΑΣ

Τοποθεσία: Θέατρο «ΕΝΑΣΤΡΟΝ», Δεληγιάννη 19 & Μπουμπουλίνας, Μουσείο, Αθήνα

Ημερομηνία: Πρεμιέρα 07 Νοεμβρίου 2015
Σάββατο, στις 21.00μ.μ. και Κυριακή, στις 19.00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος με προαιρετική συνεισφορά