Η αλήθεια είναι πως αλλιώς είχα στο νου μου αυτό το review και αλλιώς μου προέκυψε. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι μόλις τώρα έμαθα -ή μάλλον, συνειδητοποίησα- πως δεν είναι authentic story, αλλά spin-off άλλης σειράς και συγκεκριμένα, της 4ης season της σειράς αυτής, που ήδη μετράει 5 κύκλους και πάει για τον 6ο. Μιλάω, φυσικά, για το "Takamiya Nasuno Desu!" το οποίο θα προσέφερε απολαυστικές στιγμές σε όποιον θα με έβλεπε να το παρακολουθώ, εξαιτίας των εκφράσεων αδυναμίας κατανόησης αυτού που αντιμετώπιζα. Γιατί αυτά τα 2' κάθε βδομάδα, μεταξύ 07 Απριλίου 2015 και 23 Ιουνίου 2015, ήταν αρκετά για να με συγχύσουν... και να γελάσω, κάποιες φορές. Η σειρά είναι συμπαραγωγή των DAX Production, Earth Star Entertainment και Millepensee, κι αν δεν κάνω λάθος, προβλήθηκε μόνο διαδικτυακά μέσω της Crunchyroll. Όσο για το τραγούδι των τίτλων έναρξης, είναι το "Kogane no Kinderella ~Gozen 0-ji ni Mahō wa Hodokezu~" ερμηνευμένο από την Kyōko Narumi που δανείζει και την φωνή της στην πρωταγωνίστρια της σειράς.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ:
Όπως ήδη ανέφερα παραπάνω, η σειρά είναι spin-off του "Teekyuu", και επικεντρώνεται στην καθημερινή -τρελή- ζωή της Nasuno Takamiya, μέλος του τένις club της προαναφερόμενης σειράς, η οποία είναι ο ορισμός της ελαφρόμυαλης -ίσως και χαζοχαρούμενης, αλλά και των φίλων της, στα πλαίσια πάντα της αλληλεπίδρασης των ζωών τους με την δική της καθημερινή, ακραία πολλές φορές, παράνοια.








Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:
- Το art του anime είναι θα λέγαμε standard. Όχι κάτι το εξαιρετικό μεν, ικανοποιητικό και αποδοτικό στον βαθμό που του αρμόζει δε. Επιπλέον, η τεχνική αυτή που έχει επιλεγεί, βοηθάει την συντήρηση και ανάπτυξη ορισμένων υπερβολών των οποίων και γινόμαστε μάρτυρες, ενώ παράλληλα προσδίδει μια νότα ανάλαφρης και χαζοχαρούμενης χαριτωμενιάς που μας κάνει να δικαιολογούμε πράγματα, και να μην φουντάρουμε από το μπαλκόνι.
- Αυτά τα 2' κάθε επεισοδίου δεν ξέρω αν ήταν αρκετά ή πάρα πολύ λίγα. Από μία άποψη τα γεγονότα
έτρεχαν με φρενήρεις ρυθμούς, κάτι που -ίσως- να οδήγησε ορισμένες καταστάσεις σε πιο ξεκαρδιστικές κατευθύνσεις απ' ότι αν είχαν πάρει το χρόνο τους, αλλά από την άλλη ίσως να μου άρεσε περισσότερο να δω μια πιο ικανοποιητική ανάπτυξη της παλαβής αυτής πλοκής, που πιθανότατα να οδηγούσε σε ακόμα πιο παλαβά αποτελέσματα σε σχέση με τώρα που ο χρόνος πίεζε. Βέβαια, όλα αυτά είναι σχετικά και τίποτα περισσότερο από εικασίες, αλλά τέλος πάντων.
- Δεδομένου ότι δεν έχω δει καμία season από το parent story της σειράς αυτής, δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύουν οι φήμες που θέλουν την Nasuno να είναι ο πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας. Βέβαια, αν κρίνω σύμφωνα με το πόσο αδιάφορες μου φάνηκαν οι υπόλοιπες κοπελίτσες, μάλλον θα ισχύει. Όπως και να 'χει, η Nasuno είναι του γιατρού, άρα αυτό το στοιχείο από μόνο του είναι αρκετό για να την χαρακτηρίσει ενδιαφέρουσα, ενώ η προσωπικότητά της είναι τόσο υπερβολικά αισιόδοξη και γεμάτη ενέργεια, που ποτέ δεν ξέρεις που θα οδηγηθείς, έστω κι αν ξέρεις πως θα είναι καταστροφικό.
- Η σειρά είναι στη βάση της κωμική, αν και προσωπικά θα έλεγα πως κλίνει λίγο περισσότερο προς το
stand up comedy, και αυτό μέσα από ένα πέπλο διάθεσης σάτιρας της υπερχλιδάτης ζωής και των ιδιοτροπιών που χαρακτηρίζουν -συνήθως- αυτούς που την ζουν. Έχουμε, λοιπόν, αρκετές στιγμές που προσφέρουν πηγαίο γέλιο, αλλά κι άλλες που απλά παρακολουθείς αδιάφορα μέχρι να περάσει το δίλεπτο. Βασικά, θα ήθελα καλύτερη ισορροπία έτσι ώστε να μην είναι τα επεισόδια τόσο του ύψους ή τους βάθους.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Θα χαρακτήριζα την σειρά ως χαριτωμένη κι αρκετά αστεία, αλλά σίγουρα όχι ως κάτι το ιδιαίτερο και το εξαιρετικά διασκεδαστικό. Υπάρχει μεγάλη πληθώρα σειρών ανάλογου ύφους που προσφέρει πιο πηγαία και λιγότερο αγχωτική -εξαιτίας του υπερβολικά νευρώδους ρυθμού της- ψυχαγωγία. Από την άλλη, δεδομένου ότι δεν έχω την παραμικρή επαφή με την πηγή που γέννησε την ιδέα αυτή, ίσως και να γίνομαι κομματάκι άδικη μαζί της, επειδή δεν μπορώ να αντιληφθώ σφαιρικά την νοοτροπία της. Είμαι βέβαιη πως για τους fans του "Teekyuu" το spin-off αυτό αποτελεί παράδεισο, οπότε και απολαύστε υπεύθυνα.