Το Ινστιτούτο Πούσκιν, προσφέροντας διερμηνευτικές υπηρεσίες, υποστηρίζει το ανέβασμα της ρωσικής παράστασης «ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΟΦ» του ιστορικού Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στις 03, 04, 05 και 06 Ιανουαρίου 2016. Μια μεγάλη παράσταση , που παίζεται για πρώτη φορά εκτός ρωσικών συνόρων και είναι αισθητικά αντισυμβατική, πολιτικά ανήσυχη και ακατάλληλη για ανηλίκους.

Το Ινστιτούτο Πούσκιν, εκπρόσωπος του Ανώτατου Κρατικού Ινστιτούτου Ρωσικής Γλώσσας, στο πλαίσιο του πολιτιστικού του έργου και δραστηριοποιούμενο για την υλοποίηση των εκδηλώσεων «Έτος 2016: Η Ελλάδα στη Ρωσία - Η Ρωσία στην Ελλάδα», υποστηρίζει την παρουσία του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας στη χώρα μας.

Στις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Πούσκιν, πέραν των πολιτιστικών, περιλαμβάνονται ακόμα:
η εκμάθηση των ρωσικών
η διοργάνωση εξετάσεων και η πιστοποίηση της ρωσικής ως ξένης γλώσσας με διπλώματα, αναγνωρισμένα από το Α.Σ.Ε.Π.
μαθήματα από απόσταση (e-learning)
εταιρικά σεμινάρια
διερμηνείες και μεταφράσεις

H παράσταση του Κονσταντίν Μπογκομόλοφ παίζεται σε ένα κατάμαυρο lounge, σαν προθάλαμο VIP μαυσωλείου, με εταιρικά γραφεία, μαρμάρινες επενδύσεις, chesterfield καναπέδες και οθόνες plasma, όπου προβάλλονται, κινηματογραφημένες σε πραγματικό χρόνο, οι εκφράσεις των ηθοποιών, ο δολοφονημένος πατέρας Καραμάζοφ κείτεται εντός ενός hi-tech μηχανήματος σολάριουμ. Αλλόκοτες φιγούρες παρελαύνουν και παράδοξες μουσικές ακούγονται: από ρωσική ποπ μέχρι μπαλάντες του Freddie Mercury και του Nick Cave.

Σκηνοθεσία: Κονσταντίν Μπογκομόλοφ
Διάρκεια: 5 ώρες (με δύο διαλείμματα)