Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Είναι η αρχαία ελληνική μυθολογία απλά ένα αποτέλεσμα φαντασίας των προγόνων μας;
Οι χρησμοί της Πυθίας βοηθούσαν όσους κατέφευγαν σε αυτήν;
Τι θα σου έλεγε η Ιέρεια του Απόλλωνα αν εσύ τη ρώταγες για κάτι σημαντικό που σε απασχολεί;
Τι είδους πνευματική άσκηση θα σε βοηθούσε να ολοκληρώσεις τους στόχους σου, να φέρεις την επιτυχία και την αφθονία στη ζωή σου, να βρεις την αληθινή αγάπη;
Αυτό το βιβλίο και οι 78 κάρτες του θα σε βοηθήσουν να δώσεις με εύκολο τρόπο λύσεις, να ενδυναμωθείς και να συνδεθείς με τα ανώτερα πεδία μυστών και διδασκάλων της αρχαίας Ελλάδας.
Στο βιβλίο θα διαβάσεις 78 αυθεντικούς μύθους, χρησμούς δοσμένους μέσα από ανώτερη επικοινωνία και κατανοητές πνευματικές ασκήσεις μεγάλων διδασκάλων.
Οι κάρτες απεικονίζουν 78 αυθεντικές μορφές θεοτήτων, μέσα από τα ερυθρόμορφα και μελανόμορφα αρχαία ελληνικά αγγεία που βρίσκονται διασκορπισμένα στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.
Η αυτογνωσία και η λύση που ψάχνεις είναι στο χέρι σου για να τις κατακτήσεις εύκολα και γρήγορα.

Προσωπική άποψη:
Λατρεύω την Αρχαία Ιστορία μας, όπως λατρεύω και τη Μυθολογία μας. Από παιδί ακόμα, με γοήτευαν οι διάφορες ιστορίες που μας μάθαιναν τόσο στο σχολείο, όσο και οι γονείς μας εκτός αυτού. Κι επειδή έχω τη χαρά -και την τιμή- να κατάγομαι από έναν τόπο με πλούσια, τόσο Ιστορία όσο και Μυθολογία, τα αισθήματα αυτά ίσως και να καλλιεργήθηκαν λίγο πιο έντονα μέσα μου σε σχέση με το μέσο Έλληνα. Έτσι, λοιπόν, βλέποντας την κυκλοφορία του "Χρησμοί και μύθοι των αρχαίων Ελλήνων θεών", δεν μπόρεσα να αντισταθώ και έσπευσα να το αποκτήσω, με αποτέλεσμα να χαθώ ανάμεσα στις σελίδες του αλλά και στα βαθύτερα, πιο εσωτερικά μηνύματα που η έκδοση, στο σύνολό της, θέλει να περάσει.

Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται 78 μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας, στην αυθεντική τους μορφή και διάσταση, μια λεπτομέρεια που αξίζει να σημειωθεί, δεδομένου ότι με το πέρασμα των χρόνων, και καμιά φορά από περιοχή σε περιοχή, υπάρχουν πολλές παραλλαγές της ίδιας ιστορίας, όμως αυτό δεν αναιρεί το ότι η αυθεντική είναι μία. Και κάθε ένας μύθος από αυτούς, όχι απλά σε ταξιδεύσει σε αλλοτινές εποχές, αλλά έχει να σου διδάξει και ένα σημαντικό μάθημα σε σχέση με τη ζωή και τον άνθρωπο, αλλά και την αλληλεπίδραση αυτών των δύο με όποια αποτελέσματα μπορεί αυτή να κρύβει. Παράλληλα, η έκδοση συνοδεύεται από 78 κάρτες όπου πάνω στην κάθε μία από αυτές απεικονίζεται και μια αυθεντική μορφή κάποιας θεότητας, περιλαμβάνοντας τις απαραίτητες επεξηγήσεις τόσο για την ταυτότητά τους, όσο και για την χρησιμότητα των ίδιων των καρτών.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω πως δεν είναι αναγκαίο κάποιος να είναι Δωδεκαθεϊστής ή αρχαιολάγνος για να ενδιαφέρεται για όλα όσα προαναφέρθηκαν. Αυτές οι θεωρίες δεν είναι απλά ανυπόστατες, αλλά ας μου επιτραπεί να τις χαρακτηρίσω αφελείς και χαζές, γιατί έτσι ακριβώς αισθάνομαι. Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη έκδοση, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά στο σύνολό της, άψογα μελετημένη και καταρτισμένη ως προς το περιεχόμενό της, η οποία παράλληλα πετυχαίνει τους στόχους της σε αρκετά μεγάλο βαθμό σε ό,τι έχει να κάνει με την πνευματική διάσταση του όλου εγχειρήματος, αλλά και τον διαμοιρασμό μιας γνώσης που μπορεί σε κάποιους να μην φαίνεται απαραίτητη και που όμως, στην πραγματικότητα, οφείλουμε να κατέχουμε.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφείς: Ζηνοβία Πατεράκη Devayana & Σπύρος Κουρής Devamani
Εκδόσεις: Διόπτρα
Κατηγορία: Μυθολογία - Φιλοσοφία
Έτος Έκδοσης: 2015
Αρ. σελίδων: 328
ISBN: 978-960-364-960-1