Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο πολυαγαπημένος Βρετανός ηθοποιός Alan Rickman, ο οποίος εδώ και καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο, διατηρώντας ωστόσο το πρόβλημα της υγείας του μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του μέσω ανακοίνωσης στην The Guardian.

Ο εξαιρετικά ταλαντούχος και χαρισματικός ηθοποιός είχε αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους μέσω της συμμετοχής του στις ταινίες του "Harry Potter", όπου και υποδύθηκε τον εξίσου αγαπημένο με εκείνον ρόλο του καθηγητή Snape, ο οποίος και αποτελεί τον πλέον αγαπημένο ήρωα του κόσμου της Rowling, στον οποίο ο Rickman έδωσε μια μοναδική διάσταση που μονάχα εκείνος θα μπορούσε.

Ο Rickman άργησε να γίνει γνωστός, αφού μπορεί να δούλευε ως ηθοποιός από το 1978 σε τηλεοπτικές σειρές, όμως ο πρώτος του μεγάλος ρόλος, ήρθε το 1988 και στα 41 του χρόνια, μόλις δύο ημέρες αφού προσγειώθηκε στο Los Angeles για να κυνηγήσει μια καριέρα στην υποκριτική, όταν του προτάθηκε να συμμετάσχει στον πολύ πετυχημένο και δημοφιλές "Die Hard". Από 'κει και μετά η καριέρα του απογειώθηκε, με τον ίδιο να αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική παρουσία στο χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου, τόσο σε βρετανικές, όσο και σε αμερικανικές παραγωγές.


Ο ίδιος, χαρακτηριστικά υποστήριζε πως: "Οι ηθοποιοί είναι πράκτορες της αλλαγής. Μια ταινία, μια θεατρική παράσταση, ένα μουσικό κομμάτι, ή ένα βιβλίο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο." Και πραγματικά, με τον δικό του τρόπο, έκανε την άποψή του πράξη μέσα από κάθε νέο του ρόλο.

Ο Rickman είχε κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα το 1996 για την τηλεοπτική σειρά "Rasputin: Dark Servant of Destiny" και ένα βραβείο BAFTA το 1991 για την ταινία "Robin Hood: Prince of Thieves", ενώ μετρούσε πολλές υποψηφιότητες για διάφορα βραβεία καθ' όλη την διάρκεια της καριέρας του, αρκετά εκ των οποίων τα κατέκτησε.

Το 1969, σε ηλικία 19 ετών, γνώρισε την τότε 18χρονη Rima Horton, η οποία ήταν και η πρώτη του φιλενάδα. Και μπορεί στην πορεία να χώρισαν, όμως το 1977 οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά και έμειναν μαζί μέχρι και το θάνατό του. Μόλις πριν από λίγους μήνες, ο Rickman επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν τους δυο τους να έχουν παντρευτεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι που συνέβη το 2012 σε κλειστό κύκλο. 

Κι αν και δεν το συνηθίζω, επιτρέψτε μου να κλείσω το κείμενο αυτό με έναν τρόπο που μπορεί να μην φαντάζει επαγγελματικός, είναι όμως από καρδιάς... Γιατί μπορεί να μην έχεις συναντήσει ποτέ από κοντά έναν άνθρωπο και όμως ο θάνατός του να σε κάνει να χάνεις έναν χτύπο της καρδιάς σου και να φέρνει δάκρυα στα μάτια σου, γιατί το ότι τον "γνώρισες" μέσα από τις ταινίες του σου είναι αρκετό για να νιώσεις πως χάνεις κάτι δικό σου... ένα κομμάτι της ζωής σου...

Καλό ταξίδι, Alan... Σ' αγαπάμε... Και θα σε θυμόμαστε... Always...