Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει το έργο του Θεόκριτου, Φαρμακεύτρια, σε σκηνοθεσία Βάσιας Βασιλείου.

Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΡΙΑ είναι μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία, μια σκηνική ιεροτελεστία, ένα τελετουργικό με μαγγανείες, μαγικά βοτάνια, εκλεκτούς βακχικούς -και όχι μόνο- ήχους, που κινείται σε psysical theater προσεγγίσεις. Το κοινό γίνεται κοινωνός μιας ζωντανής τελετής αρχαιοτραγωδιακής μαγείας!

Η Βάσια Βασιλείου παραληρεί και εκστασιάζεται επί σκηνής και μέσα από κινησιολογικά μοτίβα επιχειρεί να μετουσιωθεί στη θεοκρίτεια Σιμαίθα και το αρχέτυπο θηλυκό, την αιώνια Γυναίκα ως ερωμένη (Σελάνα) - μάγισσα (Εκάτη) - θεά (Άρτεμις), αφού ο εραστής της Δέλφης την έχει εγκαταλείψει για κάποια άλλη.

Το Δωρικό θέατρο ή Αρχαίος Ελληνικός Μίμος είναι από τα λιγότερο γνωστά είδη αρχαίου δράματος. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του Θεάτρου παγκοσμίως επιχειρείται να αναπαρασταθεί επί σκηνής ο Αρχαίος Ελληνικός Μίμος. Το κεντρικό στοιχείο που αφήνεται να διαφανεί σε αυτό το έργο του Θεόκριτου είναι ότι η μαγεία αποτελεί αποκλειστική πηγή ψυχολογικής δύναμης για την ευάλωτη θέση της γυναίκας του αρχαίου κόσμου απέναντι στην ανδρική εξουσία, παρόμοια όπως στην ευριπίδεια ιστορία της Μήδειας...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Βάσια Βασιλείου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Τσούκας
Έρευνα & επεξεργασία κειμένου: Χρυσή Γιάντσιου Watrinett
Πρωτότυπη Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Κατασκευή Μάσκας & Σκηνικών Αντικειμένων: Δημήτρης Λαπούσης
Κατασκευή ίυγκας: Nικόλαος Brass
Mακιγιάζ: Ελισάβετ Πέτρου
Φωτογραφία: Ελλη Σασσαγιάννη

Επί σκηνής:
Σιμαίθα: Βάσια Βασιλείου
Δέλφης: Γρηγόρης Βαλτινός (ακούγεται ηχογραφημένη φωνή - μνήμη)