"Η γέφυρα των μυστικών" της Jennifer Donnelly

Η Τζο Μόντφορτ, όμορφη και πλούσια, σύντομα θα αποφοιτήσει και θα παντρευτεί έναν από τους πιο περιζήτητους και εύπορους εργένηδες της Νέας Υόρκης. Όμως, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί η Τζο. Το όνειρό της είναι να γίνει δημοσιο¬γράφος σε εφημερίδα. Πέρα από τον αγώνα που πρέπει να δώσει ενάντια στα στερεότυπα και τις απαιτήσεις της κοινωνικής τάξης και της εποχής της, η Τζο καλείται ξαφνικά να αντιμετωπίσει ένα τραγικό γεγονός: ο πατέρας της τραυματίζεται θανάσιμα ενώ καθαρίζει το περίστροφό του. Ο Τσαρλς Μόντφορτ ήταν ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Νέας Υόρκης, ιδιοκτήτης εφημερίδας, συνέταιρος σε μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες και, κυρίως, ένας άντρας υπερβολικά έξυπνος και προσεκτικός για να καθαρίζει ένα όπλο γεμάτο – και η Τζο το ξέρει.
Η προσπάθειά της να ανακαλύψει περισσότερα για τον θάνατο του πατέρα της θα την οδηγήσει σε μια δαιδαλώδη έρευνα γεμάτη αγωνία και ανατροπές. Στην πορεία της έρευνάς της, η Τζο θα συναντήσει τον Έντι, έναν νεαρό γοητευτικό δημοσιογράφο που εργάζεται στην εφημερίδα του πατέρα της. Δίπλα στον Έντι, η Τζο θα αναζητήσει την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα της, θα ανακαλύψει έναν νέο κόσμο πέρα από τα όρια της τάξης της, και θα γνωρίσει τον έρωτα. Ώσπου θα συνειδητοποιήσει πόσο ακριβό μπορεί να είναι το τίμημα της αλήθειας και της αγάπης.

"Το χνάρι που δεν έσβησε" της Νοέλ Μπάξερ

Στην Πόλη που Κύλησε στη Θάλασσα, στο παλιό αρχοντικό µε το µεγάλο πεύκο που έκρυψε αναστεναγµούς, µυστικά, προδοσίες και λάθος έρωτες, µια γυναίκα φορώντας παλιά νυφικά στριφογυρίζει σαν τους δερβίσηδες σε έναν χορό που ενώνει τους χρόνους. Ένα µαργαριτάρι θα κυλήσει ανάµεσα στο στήθος δύο γυναικών από διαφορετικές γενιές, µαρτυρώντας πως τα ανθρώπινα λάθη, όπως τα πάθη, δυστυχώς επαναλαµβάνονται.
Η µαύρη πέτρα που έριξε στη θάλασσα ένας άντρας φορτωµένος µε όνειρο βαρύ κατέληξε στον βυθό που δεν ξέπλυνε ούτε ξεθώριασε ούτε έσβησε τις µνήµες και τις αδικίες µιας χώρας η οποία βάδισε σπαρταρώντας από τον Μεταξά ως τη Χούντα. Σε αυτή την Ελλάδα περιφέρεται µια κοπέλα σέρνοντας τη βαλίτσα της γεµάτη αγιשּׁγραφίες της Παναγίας, κι ένας αριστερός νέος, ανίδεος τι τον περιµένει, µπαίνει σώγαµπρος στο σπίτι χουντικών, παλιών βασιλοφρόνων.
Επί δεκαεπτά χρόνια, ένα αντρικό πανωφόρι περίµενε υποµονετικά σε ένα παλιό υπόγειο το γνώριµο σώµα, αυτόν που θα πατήσει το χνάρι που δεν έσβησε. Ένα αγόρι, το 1990 πια, στον δρόµο προς την άνδρωση.
Ένα πληθωρικό πολυπρόσωπο µυθιστόρηµα, γραµµένο µε ψυχή και µε την ιδιαίτερη χαρακτηριστική γραφή της Νοέλ Μπάξερ που, για µία ακόµη φορά, µπλέκοντας έξοχα τη µυθιστορία µε την ελληνική ιστορία, ανιχνεύει τις µύχιες πτυχές της ανθρώπινης φύσης.

"Spirit animals 5: Ενάντια στην παλίρροια" της Tui T. Sutherland

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
Ο ήλιος λάμπει στα Εκατοντάνησα, ωστόσο το μονοπάτι, το οποίο ακολουθεί η παρέα, μοιάζει γεμάτο σκιές. Ο Κόνορ, η Αμπέκε, η Μέιλιν και ο Ρόλαν ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο, αναζητώντας τα πανίσχυρα φυλαχτά, προσπαθώντας να τα προστατέψουν από τα χέρια των εχθρών. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, οι εχθροί βρίσκονται συνεχώς ένα βήμα πίσω τους και πάντοτε ξέρουν πού να τους βρουν. Και τώρα ξέρουν το γιατί...
Ένας από αυτούς είναι προδότης...
Καθώς ταξιδεύουν στα κρυστάλλινα νερά του τροπικού παραδείσου, οι υποψίες πέφτουν πάνω σε όλα τα μέλη της παρέας. Ένας κατάσκοπος βρίσκεται ανάμεσά τους και προτού αυτή η αποστολή ολοκληρωθεί, μια παγίδα θα απειλήσει τη ζωή τους.


"Ιπτάμενα κέικ" των Philip Reeve & Sarah McIntyre

Η Άστρα και η οικογένειά της ταξιδεύουν στο διάστηµα για την καινούρια πατρίδα τους, τον Νόβα Μούντι, όταν το διαστηµόπλοιό τους δέχεται επίθεση!
Δολοφονικά κάπκεϊκ, παλαβά κέικ-σκακιέρες και αρπακτικά µάφιν – ζαχαρωµένοι δαίµονες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι! Και είναι στο χέρι της Άστρα και του Πίλµπιµ, του ροµπότ φίλου της, να τους σταµατήσουν προτού καταστρέψουν το σκάφος τους. Στο κάτω κάτω, οι άνθρωποι είναι αυτοί που πρέπει να τρώνε κέικ, όχι το αντίστροφο…







"Assassin's Creed 6: Μαύρη Σημαία" του Oliver Bowden

«ΕΙΧΑ ΜΑΓΕΥΤΕΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΣΕ ΔΡΑΣΗ. ΕΙΧΑ ΥΠΝΩΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ».
Είναι η Χρυσή Εποχή της Πειρατείας και ο Νέος Κόσµος γνέφει δελεαστικά. Ο Έντουαρντ Κένγουεϊ –ο άξεστος γιος ενός εµπόρου µαλλιού που ονειρεύεται πλούτη– δεν µπορεί να αντισταθεί στον πειρασµό µιας ένδοξης ζωής στις ανοιχτές θάλασσες. Μετά την επίθεση που δέχεται το πατρικό του σπίτι, φαίνεται πως η καλύτερη επιλογή του είναι να αποδράσει, κι έτσι σύντοµα ο Κένγουεϊ γίνεται ένας από τους πιο θανάσιµους κουρσάρους της εποχής του.
Όµως από κοντά τον ακολουθούν η απληστία, η φιλοδοξία και η προδοσία. Και όταν αρχίζουν να αποκαλύπτονται σηµάδια µιας τροµερής συνωµοσίας, απειλώντας όλα όσα έχουν σηµασία για εκείνον, ο Κένγουεϊ δεν µπορεί να αντισταθεί στην παρόρµηση της ανταπόδοσης. Κι έτσι βυθίζεται στην πανάρχαια µάχη ανάµεσα στους Ασασίνους και τους Ναΐτες.

"Ο θείος Τάκης" του Γιάννη Ξανθούλη

Τον θείο Τάκη δεν τον συνάντησα ποτέ. Άλλοι λένε πως χάθηκε στην Κορέα, άλλοι πως ζει και καμιά φορά περνά να δει την αδερφή του, τη θεία Τέτη, που ζει στην Πόλη, άλλοι πως τον βλέπουν στα παλιά καφενεία της Ομόνοιας.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο θείος Τάκης έγινε θρύλος στην οικογένειά μας κι έτσι ακριβώς τον κουβεντιάζουν, σαν θρύλο ή σαν αίνιγμα. Στο μεταξύ, συνέβησαν πολλά από τον καιρό που το όνομά του μπλέχτηκε στη ζωή μας αινιγματικά και νοσταλγικά.
Εγώ υποπτεύομαι ότι μας παρακολουθεί σφυρίζοντας σκοπούς που ακούγονταν στα νιάτα του, δηλαδή στις αρχές του πενήντα. Τότε που ξεκίνησε η ιστορία. Όσο για το ποιοι είμαστε εμείς οι «άλλοι», αυτό κι αν είναι αίνιγμα!
Πιστεύω ότι πάνω απ’ όλα είμαστε μπολιασμένοι από την απουσία του θείου Τάκη παρά τα τόσα που μεσολάβησαν από τότε. Μερικά νομίζω πως ήταν πιο άγρια απ’ όσο τα διηγούνται οι μεγαλύτεροι. Γιατί καθένας πια τα λέει από τη σκοπιά του κι όσο κυλά ο χρόνος τα αλατίζουν περισσότερο.
Όμως υπάρχει και η αλήθεια μεταξύ παραμυθιού, έρωτα και μυστηρίου. Κι αυτό ήταν που θέλησα να ψάξω για τον θείο Τάκη και για μας. Την αλήθεια.
Ο θείος Τάκης είναι μια ανατρεπτική παραλλαγή στο Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού. Παραλλαγή ερωτική όσο και τολμηρή στα, φαινομενικά, συντηρητικά ήθη μιας ολόκληρης γενιάς αστών.