H πολιτιστική ομάδα dot2dot σε συνεργασία με τα Public σας προσκαλούν σε μια θεματική διαδρομή στη Θεσσαλονίκη του Εμφυλίου Πολέμου βασισμένη στο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου


τη Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016, στις 19.00μ.μ., με αφετηρία τους Κήπους του Πασά και τέρμα το μνημείο Γρ. Λαμπράκη (Ερμού & Βενιζέλου).

Σε μια κρίσιμη στιγμή του Εμφυλίου, η Θεσσαλονίκη θα γίνει το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος όταν το πτώμα του αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ θα βρεθεί να επιπλέει στον κόλπο του Θερμαϊκού.
Όπως και στο βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου, η δολοφονία του Πολκ γίνεται ο πυρήνας της διαδρομής μας και αφορμή για να γνωρίσουμε τη Θεσσαλονίκη του Εμφυλίου Πολέμου.
Πρόσωπα και αφηγήσεις, τοποθεσίες και σημεία της πόλης σε μια διαδρομή που σε καμία περίπτωση δεν έχει στόχο να δώσει απαντήσεις και λύσεις σε άλυτα εγκλήματα πολέμου, αλλά να σκιαγραφήσει την εικόνα της πόλης τότε, να τη συνδέσει με τη γνώριμη πόλη μας σήμερα, ίσως και να γεννήσει νέα ερωτήματα.

Ο περίπατος θα διαρκέσει δύο ώρες και θα υποστηρίζεται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και δραματοποίηση με θεατρικά μέσα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση-εκδήλωση με τη συγγραφέα στο Public της Τσιμισκή (Τσιμισκή 24-Μητροπόλεως 33).

Το βιβλίο Χορεύουν οι ελέφαντες κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.