Miss Peregrine's home for peculiar children - Μις Πέρεγκριν: Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά
Φαντασίας
Διάρκεια: 127'

Η περίληψη:
Όταν ο πολυαγαπημένος παππούς του 16χρονου Jake Portman τού αφήνει στοιχεία για ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους και εποχές, ο Jake βρίσκει ένα μαγικό μέρος γνωστό ως «Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά». Αλλά τα μυστήρια και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν όταν γνωρίζει τους ενοίκους και μαθαίνει για τις ειδικές τους δυνάμεις… και τους παντοδύναμους εχθρούς τους. Τελικά, ο Jake ανακαλύπτει ότι μονάχα το δικό του «ασυνήθιστο χάρισμα» μπορεί να σώσει τους νέους του φίλους.



Ilegitim - Σονάτα σε κλειστό δωμάτιο
Σινεφίλ
Διάρκεια: 89'

Η περίληψη:
Καθισμένοι για δείπνο με τέσσερα νεαρά άτομα και τους συντρόφους τους, ο χήρος Victor απολαμβάνει τον ρόλο του πατριάρχη της οικογένειας. Η ηρεμία χαλάει όταν ο γιος του, Κοσμά, έρχεται αντιμέτωπος του, θυμίζοντας του ότι υπάρχουν ιστορικά ντοκουμέντα που ήθελαν τον Victor να αποκηρύσσει τις γυναίκες που πάλευαν για το δικαίωμα της άμβλωσης, τη χρονιά του 1989. Ο Victor υπερασπίζεται τον εαυτό του, λέγοντας ότι ακόμα είναι εναντίον της άμβλωσης και ότι τα δίδυμα της οικογένειας, η Sasha και ο Romeo, χρωστούν σε αυτό την ύπαρξη τους. Αλλά όταν η Sasha ανακοινώνει ότι είναι έγκυος, οι πεποιθήσεις του Victor μπαίνουν σε δοκιμασία.



Lights out - Μη σβήσεις το φως
Τρόμου
Διάρκεια: 121'

Η περίληψη:
Όταν η Rebecca άφησε το σπίτι της, νόμιζε ότι άφησε και τους παιδικούς της φόβους. Μεγαλώνοντας, δεν ήταν ποτέ σίγουρη για το τι ήταν και τι δεν ήταν αληθινό όταν τα φώτα έκλειναν, και τώρα ο μικρός αδελφός της, ο Martin, γίνεται μάρτυρας των ίδιων ανατριχιαστικών κι ανεξήγητων φαινομένων που τότε στοίχειωναν κι εκείνη. Μια τρομακτική οντότητα με μυστηριώδη προσήλωση στη μητέρα τους, τη Sophie, έχει ξαναβγεί στην επιφάνεια. Αλλά αυτή τη φορά, καθώς η Rebecca πλησιάζει να ξεκλειδώσει την αλήθεια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλων τους οι ζωές είναι σε μεγάλο κίνδυνο... πάντα όταν κλείνουν τα φώτα.



Deepwater Horizon
Περιπέτεια
Διάρκεια: 107'

Η περίληψη:
Κόλπος του Μεξικό, 20/04/2010. Καταμεσής της θάλασσας, στον πετρελαϊκό σταθμό Deepwater Horizon γίνεται τεράστια έκρηξη κι άμεσα σκοτώνονται πολλοί από τους εργαζόμενους. Όσοι επιβιώνουν, πρέπει να αποδείξουν τεράστια κατάλοιπα θάρρους ώστε να επιβιώσουν από αυτό που θα καταγραφεί ως μία από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες καταστροφές στην ανθρώπινη ιστορία.



Sausage party - Πάρτι με... λουκάνικα
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 89'

Η περίληψη:
Ένα λουκάνικο ξεκινά τη μακρά αναζήτηση της αλήθειας περί της ταυτότητας της ύπαρξης του. Αρχικά, στο σούπερ-μάρκετ όλα μοιάζουν όμορφα κι ωραία, γύρω από τα υπόλοιπα τρόφιμα, ως τη στιγμή που κάποια νοικοκυρά επιλέγει αυτό και άλλους γύρω του για το καροτσάκι της. Ο ήρωας θα βρεθεί στην κουζίνα και εμπρός της τραγικής αλήθειας: είναι φαγώσιμο. Μαζί με άλλα τρόφιμα που επιβίωσαν του πρώτου κύματος σφαγής, ξεκινούν την οδύσσεια αναζήτησης, αλλά και τρόπο να γλιτώσουν.



Pionery-Geroi - Ηρωικοί Πιονέροι
Δραματική
Διάρκεια: 116'

Η περίληψη:
Τρία παιδιά, η Olga, η Katya κι ο Andrey, μπαίνουν στην οργάνωση των Νεαρών Πρωτοπόρων του Βλαντίμιρ Ίλιτς Λένιν, και με οδηγό τους τη σοβιετική ιδεολογία ονειρεύονται να γίνουν ήρωες. Ο Αντρέι ονειρεύεται να δημιουργήσει ένα χάπι που θα σώσει την ανθρωπότητα από τον θάνατο και την αρρώστια. Η Olga καταδιώκει μυθικούς κατασκόπους που κυνηγούν τα παιδιά των Σοβιετικών. Και η Katya ονειρεύεται να γίνει μια Πρωτοπόρος, αλλά έχει εφιάλτες όταν ανακαλύπτει ότι ο παππούς της είναι λαθρέμπορος. 25 χρόνια αργότερα, οι τρεις τριαντάρηδες ήρωες, αν και καθιερωμένοι επαγγελματικά, ζουν σε μια άλλη Ρωσία όπου δεν υπάρχει πλέον χώρος για ηρωικές πράξεις, μεγάλες ιδέες και δυνατά συναισθήματα.



Barbie: Star light adventure - Barbie στην περιπέτεια του διαστήματος
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 79'

Η περίληψη:
H Barbie είναι μια γαλαξιακή πριγκίπισσα που πετάει στο διάστημα πάνω στο αιωρούμενο πατίνι της, έχοντας μαζί της το αξιολάτρευτο και πιστό κατοικίδιό της. Μια μέρα, τα πάντα στη ζωή της αλλάζουν, όταν τα λαμπερά αστέρια αρχίζουν σιγά-σιγά να σβήνουν και να σταματούν τον ονειρικό τους χορό στον ουρανό. Τότε, η Barbie ταξιδεύει σε έναν όμορφο, νέο πλανήτη για να συνεργαστεί με μια ειδική ομάδα διάσωσης προκειμένου να σώσουν τα αστέρια.



Ma Ma
Δραματική
Διάρκεια: 111'

Η περίληψη:
Η Magda δεν προλαβαίνει να φτάσει τα 40, όταν απολύεται από τη δουλειά της ως δασκάλα. Δύο μήνες αργότερα, μαθαίνει ότι έχει καρκίνο, αλλά αρνείται να συνδέσει το επαγγελματικό της θέμα εκμεταλλευόμενη την ασθένεια. Με την εύθυμη και μάχιμη φύση της, ανοίγει πόλεμο στην ασθένεια, πάντα στα όρια ανάμεσα στη θλίψη και τη θέληση της να ζήσει κοντά σε αυτούς που την αγαπάνε.



Les souvenirs - Αναμνήσεις
Δραμεντί
Διάρκεια: 94'

Η περίληψη:
Ο Romain θέλει να γίνει συγγραφέας, αλλά, προς το παρόν είναι νυχτερινός θυρωρός σε ένα ξενοδοχείο. Ο πατέρας του συνταξιοδοτείται και φέρεται σαν να μην τον νοιάζει. Ο συγκάτοικός του έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του: να γοητεύει μια κοπέλα. Η γιαγιά του βρίσκεται σε οίκο ευγηρίας και αναρωτιέται τι γυρεύει εκεί με όλους τους γέρους. Μια μέρα, ο πατέρας του καταφθάνει έντρομος. Η γιαγιά εξαφανίστηκε. Ο Romain αρχίζει να την αναζητά, κάπου μέσα στις αναμνήσεις του.