Η συγγραφέας Χίλντα Παπαδημητρίου συναντά τους αναγνώστες της και υπογράφει τα βιβλία της, την Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016, από τις 18.00μ.μ. έως τις 20.00μ.μ., στο Τμήμα Λογοτεχνίας του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Μια κουβέντα για την αστυνομική λογοτεχνία και τον εκκεντρικό ήρωά της, τον αστυνόμο Χάρη Νικολόπουλο.

Από τις εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν διά χειρός Χίλντας Παπαδημητρίου οι περιπέτειες του αστυνόμου Χάρη Νικολόπουλου: Για μια χούφτα βινύλια, Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς ενώ αναμένουμε στις αρχές Δεκεμβρίου την τρίτη με τίτλο Η συχνότητα του θανάτου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο αφιέρωμα για τη σύγχρονη ελληνική αστυνομική λογοτεχνία που διοργανώνουν όλο τον Νοέμβριο η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και τα βιβλιοπωλεία IANOS.
___________________________________________________________________________________


Το παιχνίδι και το χιούμορ στην περιβαλλοντική εκπαίδευση
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016, στις 19.00μ.μ.,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
της Ελένης Ανδρεάδη

Σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση
Πράκτορες του Πλανήτη

Μπορούν οι επιστημονικές πληροφορίες για το φαινόμενο του θερμοκηπίου να παρουσιαστούν με χιούμορ; Μπορεί η εξοικονόμηση ενέργειας να γίνει παιχνίδι; Είναι η ανακύκλωση διασκεδαστική; Μπορεί ένα παιδί να γίνει Πράκτορας και να αναλάβει να προστατέψει τον κόσμο; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε ποιο είναι το μαθησιακό αποτέλεσμα;
Μέσα από μια σύντομη παρουσίαση, πολλές δραστηριότητες και την απαραίτητη συζήτηση θα ανακαλύψουμε τη θέση του παιχνιδιού και του χιούμορ στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και μέσα στην τάξη μας.

Το εργαστήριο συντονίζει ο Μάρκος Ζάγκας, περιβαλλοντολόγος- εκπαιδευτικός.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήρι είναι η αγορά ενός από τα βιβλία: 1. Γίνε πράκτορας του πλανήτη (λιανική τιμή: 8,76€), 2. Η εκδίκηση του Πουφ (λιανική τιμή: 8,80€) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
___________________________________________________________________________________


Το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το βιβλιοπωλείο ΠΛΟΥΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αγγελικής Δαρλάση


την Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016, στις 19.00μ.μ., στο Αμφιθέατρο 1 του Μεταπτυχιακού προγράμματος Ιστορικής Έρευνας-Διδακτικής και Νέων Τεχνολογιών του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ι. Θεοτόκη 72, Κέρκυρα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Λιάνα Τσιρίδου,
η ιστορικός Σοφία Χουδαλάκη,
η φοιτήτρια στο Τμήμα Αρχειονομίας, Μουσειολογίας και Βιβλιοθηκονομίας Αγγελική Κοσμά, και η συγγραφέας.