Storks - Πελαργοί
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 89'

Η περίληψη:
Οι πελαργοί κάποτε παραδίδανε τα μωρά. Τώρα, δουλειά τους είναι η παράδοση πακέτων για το γιγάντιο παγκόσμιο δίκτυο Cornerstore.com. Ο Junior, ο κορυφαίος πελαργός της εταιρίας, πρόκειται να πάρει προαγωγή, όταν από λάθος ενεργοποιεί τη μηχανή κατασκευής μωρών, βγάζοντας ένα αξιαγάπητο, όσο και παράνομο μωρό κοριτσάκι. Απεγνωσμένος να παραδώσει τον μπελά πριν το μάθει το αφεντικό, ο Junior και ο φίλος του, Tulip, ο μοναδικός άνθρωπος στην περιοχή, ξεκινούν μια κούρσα για να κάνουν την πρώτη τους ποτέ παράδοση μωρού.



The girl on the train - Το κορίτσι του τρένου
Μυστηρίου
Διάρκεια: 112'

Η περίληψη:
Κάθε ημέρα, η Rachel Watson παίρνει το τρένο για τη εργασία της στο Λονδίνο, περνώντας από την πόλη του Γουίτνεϊ. Το τρένο προσπερνά το παλιό της σπίτι, όπου ζουν ο πρώην σύζυγος της, ο Tom, με τη νέα του σύζυγο, την Anna. Αλλά μαζί μπορεί να δει το σπίτι κι ενός άλλου παντρεμένου ζευγαριού, λίγο παρακάτω. Η Rachel αισθάνεται να δένεται με αυτό το ζευγάρι, το οποίο κωδικοποιημένα αποκαλεί ως «Τζες και Τζέισον». Μοιάζουν να ζουν μια υπέροχη ζωή, κάτι που ευχαριστεί τη Rachel. Μια ημέρα, καθώς προσπερνάει αυτό το σπίτι, η Rachel γίνεται μάρτυρας ενός γεγονότος που της αλλάζει για τα καλά αυτή την τέλεια ιδέα που είχε. Τότε, ο «Josh» εξαφανίζεται, και η Rachel αναρωτιέται αν με κάποιον τρόπο συνδέεται με αυτή την εξαφάνιση.



Don't breathe - Μην ανασαίνεις
Τρόμου
Διάρκεια: 88'

Η περίληψη:
Τρεις νεαροί διασκεδάζουν με το να εισβάλουν στα γειτονικά τους σπίτια, μια κι ο Alex έχει κλέψει από τον πατέρα του, υπάλληλο στην εταιρία σεκιούριτι της περιοχής, τους κωδικούς των συναγερμών. Τα κλοπιμαία πωλούνται από τον Money σε εξευτελιστική τιμή, αλλά ο τρίτος της παρέας, η Rocky, έχει κουραστεί να παίρνει μεγάλα ρίσκα για χαρτζιλίκι. Έτσι, όταν μαθαίνουν ότι σε ένα σπίτι υπάρχει γερό ρευστό, ετοιμάζονται για τη μεγάλη δουλειά. Αφού πληροφορόνται ότι τα διπλανά σπίτια θα είναι άδεια, και ότι ο στόχος τους είναι ένας βετεράνος του στρατού που έχασε τα πάντα στον πόλεμο, μοιάζει για μια εύκολη δουλειά. Αλλά ο βετεράνος, παρότι και τυφλός, αποδεικνύεται δύσκολος στόχος, και η εύκολη δουλειά καταλήγει σε ένα φονικό παιχνίδι γάτας-ποντικού.



Elle - Εκείνη
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 130'

Η περίληψη:
Η Michele φαντάζει άφθαρτη. Επικεφαλής μιας πετυχημένης εταιρίας βιντεο-παιχνιδιών, κουβαλάει την ίδια αδίστακτη συμπεριφορά τόσο στη δουλειά της, όσο και την ερωτική της ζωή. Όταν κάποιος άγνωστος της επιτίθεται στο σπίτι της, η ζωή της αλλάζει για πάντα. Όμως, θα καταφέρει να εντοπίσει τον άγνωστο άντρα και οι δυο τους θα παρασυρθούν σε ένα περίεργο παιχνίδι που μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να εκτροχιαστεί.



The neon demon
Τρόμου
Διάρκεια: 117'

Η περίληψη:
Η Jesse, μια φιλόδοξη ηθοποιός, μετακομίζει στο Λος Άντζελες. Εκεί όμως πέφτει θύμα μιας ομάδας παθιασμένων με την ομορφιά γυναικών, οι οποίες θα κάνουν τα πάντα για να της αποσπάσουν την ομορφιά, τα νιάτα και τη ζωτικότητα της.



Indignation - Αγανάκτηση
Εποχής
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Το 1951, ο Marcus Messner δραπετεύει από την κατάταξη του στον πόλεμο της Κορέας και ο βασανιστικός χασάπης πατέρας του στο Νιού Τζέρσεϊ τον γράφει σε κολέγιο του Οχάιο. Καθώς ο νεαρός φτάνει στο αυστηρά χριστιανικό σχολείο, δεν ακολουθεί την τάξη των πραγμάτων, όντας φανατικός άθεος, καταλήγοντας σε κόντρα με τον πρύτανη Caudwell, και κάνοντας σχέση με την όμορφη, αλλά «προβληματική» συμμαθήτρια του, Olivia. Καθώς ο θυμός του μαζεύεται, ο Marcus αποφασίζει να πετάξει από πάνω του τελείως την εικόνα ενός σκληρά εργαζόμενου παιδιού και του υπάκουου γιου.



Un homme ideal -Ο συγγραφέας
Θρίλερ
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Ο Mathieu Vasseur είναι ένας εμπνευσμένος συγγραφέας. Αλλά καθώς δεν καταφέρνει να πουλήσει ούτε ένα βιβλίο του σε εκδότη, πιάνει δουλειά ως μεταφορέας. Όταν βρίσκεται ανάμεσα στα πράγματα ενός γέρου στρατιώτη που πέθανε, ανακαλύπτει ένα σκονισμένο και δυσανάγνωστο ημερολόγιο. Του τραβάει την προσοχή και το παίρνει σπίτι του. Η ιστορία που διαβάζει τον συνεπαίρνει. Ο Mathieu καρπώνεται το βιβλίο ως δικό του και το πηγαίνει σε εκδόσεις να το δουν. Επιτέλους, πετυχαίνει την πρώτη του έκδοση. Κι ενώ η επιτυχία του είναι μεγάλη, ο Mathieu θα ανακαλύψει ότι το ψέμα έχει και το τίμημα του.



L' ultima spiaggia - Η τελευταία παραλία
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 135'

Η περίληψη:
Μια παραλία μοναδική στην Τεργέστη και οι εξίσου ξεχωριστοί «κάτοικοι» της. Ένας οικείος χώρος που βρίσκεται δίπλα στην πόλη και όμως «μακριά» από αυτήν, χαμένος σαν νησί, ανάμεσα σε παρκαρισμένες νταλίκες που περιμένουν να περάσουν το τελωνείο του λιμανιού για να μπουν στην Ευρώπη. Εδώ ο διαχωριστικός τοίχος και η θάλασσα ενώνουν και χωρίζουν, διευρύνουν τα σύνορα, τα συγχέουν και τα επανακαθορίζουν. Την ίδια στιγμή, η παραλία αυτή αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για τους ανθρώπους που της εμπιστεύονται ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους.



Un condor
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 79'

Η περίληψη:
Το «Un Condor» αφηγείται την ιστορία του Sergio Contreras. Ο Sergio γεννήθηκε σε πλούσια οικογένεια, η μητέρα του ήταν η υπηρέτρια. Περνώντας από μια κρυφή ζωή, σε μια ζωή στη φτώχεια, αποφάσισε να φτιάξει τη δική του ζωή. Έφυγε από τη Χιλή τον Νοέμβριο του 1973, λίγους μήνες μετά την πτώση του Σαλβαδόρ Αλιέντε από τον Πινοσέτ. Ήταν 17 ετών. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι κατέληξε στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Το 2011 επισκέφθηκε τη Χιλή για πρώτη φορά από τότε που αποφάσισε να αυτοεξοριστεί. Τον ακολουθούμε σε αυτό το ταξίδι προσπαθώντας να καταγράψουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.