Doctor Strange
Υπερήρωες
Διάρκεια: 115'

Η περίληψη:
Ο κορυφαίος νευροχειρουργός του κόσμου, ο ευφυής αλλά αλαζόνας Stephen Strange, τραυματίζεται σε ατύχημα και βλέπει την καριέρα του να καταρρέει. Τότε, ξεκινάει ένα ταξίδι στο άγνωστο για να μπορέσει να θεραπευτεί και έρχεται σε επαφή με τον Αρχαίο, έναν μάγο που τον παίρνει κάτω από τα φτερά του και του μαθαίνει τα πάντα για τις πολεμικές τέχνες. Πλέον, ο Δρ Strange είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον κόσμο από το κακό.



Olga - Όλγα
Βιογραφική
Διάρκεια: 141'

Η περίληψη:
Η Olga Benario είναι μια από τις πιο ηρωικές γυναικείες φιγούρες παγκοσμίως. Γεννήθηκε στη Γερμανία από εβραϊκή οικογένεια και εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα από τα 15 της χρόνια. Όταν το 1930, ο πρώτος της σύζυγος και στέλεχος του ΚΚ Γερμανίας Otto Braun συλλαμβάνεται και φυλακίζεται από τη δημοκρατία της Βαϊμάρης, η Olga οργανώνει μια παράτολμη ένοπλη επιχείρηση για την απόδρασή του μέσα από την αίθουσα όπου δικαζόταν. Διαφεύγουν μαζί στην Τσεχοσλοβακία κι από εκεί στη Σοβιετική Ένωση. Αναλαμβάνει και εκτελεί πολλές διεθνείς αποστολές για λογαριασμό της Κομιντέρν, πράγμα που της στοίχισε μια σύλληψη στη Μεγάλη Βρετανία για κατασκοπεία.



L' attesa - Η μεγάλη αναμονή
Δραματική
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
Ανάμεσα στα ευρύχωρα δωμάτια μιας παλιάς βίλλας σημαδεμένης από τον χρόνο, η Άννα περνάει τις ημέρες της στην απομόνωση. Το όμορφο σικελικό τοπίο που την περιτριγυρίζει, παράλληλα την αποξενώνει και μια ελαφριά ομίχλη απαγορεύει από το μάτι να δει μακρύτερα. Μόνο τα βήματα του Pietro, του τεχνίτη, σπάνε τη σιωπή. Και ξάφνου, εμφανίζεται η Jeanne, μια νεαρή που υποστηρίζει ότι είναι η κοπέλα του Giuseppe, του γιου της Anna. Την έχει προσκαλέσει στη Σικελία για να περάσει κάποιες ημέρες διακοπών. Η Άννα δεν γνώριζε ως τώρα ούτε καν την ύπαρξη της. Και ο Giuseppe δεν είναι πουθενά, αλλά τα πράγματα του βρίσκονται στο δωμάτιο του. Η Anna επιμένει πως σύντομα θα έρθει. Οι μέρες περνούν και οι δύο γυναίκες σιγά-σιγά γνωρίζονται, κι ενώ το Πάσχα έχει πια φτάσει.



Complete unknown - Άγνωστοι
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Όταν ο Tom και η σύζυγος του διοργανώνουν ένα τραπέζι για να γιορτάσουν τα γενέθλια του, ένας από τους καλεσμένους φέρνει μαζί του τη νέα του φίλη, την Alice. Ο Τομ είναι πεπεισμένος ότι τη γνωρίζει, αλλά αυτή αρνείται κάτι τέτοιο. Όταν αυτή αποχωρεί βιαστικά, ο Tom αποφασίζει να την ακολουθήσει μέσα στη νύχτα. Μέσα στην ανωνυμία της μεγάλης πόλης, οι δύο αυτοί άνθρωποι θα περάσουν μια μικρή οδύσσεια, ο ένας στην ανάγκη του να αλλάξει τη ζωή του και η άλλη υπό την απορία του πώς θα μπορέσει να σταματήσει να την αλλάζει.



Toni Erdmann
Δραμεντί
Διάρκεια: 162'

Η περίληψη:
Ο Winfried δεν βλέπει πια συχνά την εργαζόμενη κόρη του, Ines. Δάσκαλος μουσικής που ξέμεινε από μαθητές, αποφασίζει να την αιφνιδιάσει με μια επίσκεψη όταν ο γέρος σκύλος του πεθαίνει. Αλλά είναι μια αμήχανη κίνηση, μια και η Ines είναι μια σοβαρή καριερίστα που εργάζεται ως στρατηγικός σύμβουλος σε μεγάλη εταιρία του Βουκουρεστίου. Η γεωγραφική αλλαγή στο τοπίο δεν τους βοηθάει καθόλου. Ο πλακατζής μπαμπάς συνεχίζει να κάνει φάρσες στην κόρη του και την ενοχλεί στη ρουτίνα της, γεμάτη από μακριά ραντεβού, μπαρ ξενοδοχείων και αναφορές.