Fusi - Καρδιά βουνό
Κομεντί
Διάρκεια: 94'

Η περίληψη:
Μα πόσο να ζυγίζει αυτός ο Fusi; Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο ίδιος ο Fusi δεν ξέρει. Ο 43χρονος υπέρβαρος άντρας είναι σαν να υπνοβατεί ξύπνιος καθόλη τη ζωή του. Η εργασία του ως αχθοφόρος σε αεροδρόμιο δεν του προσφέρει καμία συγκίνηση, ενώ ποτέ του δεν είχε φιλενάδα. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι μάχες του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, τις οποίες υπομονετικά αναπαριστά σπίτι του με μινιατούρες τανκ και στρατιωτάκια. Ένα σπίτι, της μητέρα του δηλαδή, ταυτόχρονα καταφύγιο και φυλακή του. Όταν στα χέρια του έρχεται ένα κουπόνι για σχολή χορού, δεν το αφήνει να περάσει έτσι, κι εκεί γνωρίζει τη Sjofn, μια εξίσου μοναχική ψυχή με βαθιά ψυχολογικά προβλήματα. Άμαθος στο να επικοινωνεί με κόσμο, ο Fusi αποφασίζει να πάρει τη ζωή και των δύο στα χέρια του.



Smrt u Sarajevu - Θάνατος στο Σαράγεβο
Σάτιρα
Διάρκεια: 85'

Η περίληψη:
Ένα ξενοδοχείο στο Σαράγιεβο ετοιμάζεται για ένα δείπνο με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδας του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ξενοδοχείο λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει τραπεζικό χρέος, και οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται για απεργία, ακριβώς την ώρα που αναμένεται η άφιξη των αξιωματούχων. Η κατάρρευση αυτού του δείπνου θα σήμαινε την πτώση του ξενοδοχείου. Ο διευθυντής, με τη βοήθεια ενός μαφιόζου ο οποίος διευθύνει ένα κλαμπ στριπτίζ στο υπόγειο του ξενοδοχείου, προσπαθούν να σταματήσουν την απεργία. Την ίδια στιγμή, στην οροφή σε ένα αυτοσχέδιο τηλεοπτικό στούντιο, μεταδίδεται ένα ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην εκατονταετηρίδα της δολοφονίας στο Σεράγεβο που σήμαινε την έναρξη του πολέμου. Τη ρουτίνα διακοπεί ένας ασυνήθιστος επισκέπτης, ο Gavrilo.


The light between oceans - Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς
Εποχής
Διάρκεια: 132'

Η περίληψη:
Μετά από τέσσερα σκληρά χρόνια στο Δυτικό Μέτωπο, ο Tom Sherbourne επιστρέφει στην Αυστραλία και πιάνει δουλειά ως φαροφύλακας στο Τζάνους Ροκ, που απέχει σχεδόν μία ημέρα ταξίδι από την ακτή. Σε αυτό το απομονωμένο νησί, όπου οι προμήθειες καταφτάνουν μία φορά ανά εποχή, ο Tom φέρνει τη νεαρή, γενναία κι αξιαγάπητη σύζυγο του, Isabel. Χρόνια μετά, μετά από δύο αποβολές και μία γέννηση νεκρού εμβρύου, η Isabel ακούει το κλάμα του μωρού. Μια βάρκα έχει ξεβραστεί στο νησί, με έναν νεκρό άντρα κι ένα ολοζώντανο μωρό.



Jack Reacher: Never go back - Jack Reacher: Ποτέ μη γυρίζεις πίσω
Δράσης
Διάρκεια: 118'

Η περίληψη:
Ο εμπειροπόλεμος, τολμηρός, ευφυής και ολιγόλογος πρώην ταγματάρχης Jack Reacher αυτή τη φορά καλείται να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση, προκειμένου αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών και να αποκαταστήσει την τιμή της ταγματάρχη Turner που άδικα κατηγορείται για κατασκοπεία. Η άφιξη του Jack Reacher στη βάση πυροδοτεί μια σειρά από εκρηκτικές εξελίξεις, κι αυτό που αρχικά φαινόταν σαν μια εύκολη υπόθεση, μοιάζει τώρα να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.



Sieranevada
Δραματική
Διάρκεια: 173'

Η περίληψη:
Επιστρέφοντας από επαγγελματικό ταξίδι στο Παρίσι, ο Lary, ένας νευρολόγος καριέρας, πρέπει να παραλάβει τη σύζυγο του για οικογενειακό δείπνο όπου τιμάται η μνήμα του πατέρα του, ο οποίος πέθανε πριν ακριβώς έναν χρόνο. Στο διαμέρισμα της μητέρας του, στον έβδομο όροφο μιας πολυκατοικίας στο Βουκουρέστι, οι καλεσμένοι περιμένουν τον ιερέα να έρθει, και στο μεταξύ διαφωνούν για όλα όσα συζητάνε, όπως την 9/11 της Νέας Υόρκης. Ο Lary παρασύρεται στην κουβέντα και προσπαθεί όσο μπορεί να καλμάρει τις θεωρίες που θέλουν να ήταν μια δουλειά εκ των έσω. Κι ενώ ο τσακωμός κοπάζει μετά τον ερχομό του ιερέα, η άφιξη ενός απρόσκλητου επισκέπτη αλλάζει τα δεδομένα.



La fille inconnue - Το άγνωστο κορίτσι
Δραματική
Διάρκεια: 113'

Η περίληψη:
Η Jenny, μια νεαρή θεραπεύτρια, αισθάνεται ενοχές επειδή δεν είχε ανοίξει τις πόρτες της για εγχείρηση σε ένα κορίτσι που βρέθηκε νεκρό λίγο μετά. Μαθαίνοντας από την αστυνομία ότι η ταυτότητα της παραμένει άγνωστη, η Jenny αποφασίζει να την ανακαλύψει η ίδια. Κατά την αναζήτηση της, η νεαρή γιατρός γίνεται σταδιακά η μοναδική ελπίδα προς την αλήθεια.



Hacksaw ridge - Αντιρρησίας συνείδησης
Βιογραφική
Διάρκεια: 131'

Η περίληψη:
Η αληθινή ιστορία του νοσηλευτή στρατιώτη Desmond T. Doss, ενός ευσυνείδητου παρατηρητή του πολέμου, που αρνούνταν να πιάσει όπλο, κι όμως παρασημοφορήθηκε από τον πρόεδρο Τρούμαν για τη διάσωση των ζωών 75 συμπολεμιστών του υπό διαρκή καταιγισμό πυρών σε μια από τις βιαιότερες μάχες του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, στη νήσο Οκινουάουα.