The Great Wall - Το Σινικό Τείχος
Φαντασίας
Διάρκεια: 104'

Η περίληψη:
Εποχή της δυναστείας των Σονγκ, 10ος αιώνας μ.Χ. Όταν δύο μισθοφόροι πολεμιστές, κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για πυρίτιδα, φυλακίζονται στο Σινικό Τείχος, διαπιστώνουν τον πραγματικό λόγο που αυτό κατασκευάστηκε. Καθώς κύματα επιδρομών υπερφυσικών τεράτων που, σύμφωνα με τον θρύλο, «ξυπνούν» κάθε 60 χρόνια πολιορκούν το Τείχος, η αναζήτησή της μοίρας μετατρέπεται σε ένα ταξίδι ηρωισμού. Οι δύο μισθοφόροι ενώνονται με έναν τεράστιο στρατό επανδρωμένο με τους καλύτερους πολεμιστές της Κίνας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη φαινομενικά ασταμάτητη δύναμη.



Passengers (2016)
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 116'

Η περίληψη:
Ένα διαστημόπλοιο ταξιδεύει σε έναν μακρινό αποικιακό πλανήτη και μεταφέρει χιλιάδες ανθρώπων. Αλλά ξαφνικά παρουσιάζεται βλάβη σε έναν από τους θαλάμους ύπνωσης. Αποτέλεσμα είναι ένας επιβάτης να ξυπνήσει 60 χρόνια νωρίτερα. Αντιμετωπίζοντας την πιθανότητα να γεράσει και πεθάνει ολομόναχος, αποφασίζει να ξυπνήσει κι έναν άλλον επιβάτη.



Why him? - Γιατί αυτόν;
Κωμωδία
Διάρκεια: 111'

Η περίληψη:
Κατά τη διάρκεια των εορτών, ο Ned, ένας υπερπροστατευτικός αλλά αξιαγάπητος μπαμπάς, και η οικογένεια του επισκέπτονται την κόρη στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου συναντά τον μεγαλύτερο του εφιάλτη: τον φίλο της, τον Laird, έναν καλοπροαίρετο αλλά κοινωνικά αδέξιο δισεκατομμυριούχο από το Σίλικον Βάλεϊ. Ο Ned δεν εγκρίνει τον «γαμπρό» και ανοίγει πόλεμο στον Laird, ειδικά όταν μαθαίνει ότι είναι έτοιμος να κάνει τη μεγάλη πρόταση στην κόρη του.



La danseuse - Η χορεύτρια
Βιογραφική
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Η Loie Fuller γεννήθηκε στην επαρχιακή Αμερική του 19ου αιώνα, μια μάλλον άκομψη κοπέλα, που δεν θα φαντάζονταν ποτέ ότι προορίζονταν να κατακτήσει τα παριζιάνικα καμπαρέ και τα μπαλέτα του πλανήτη, μέχρι που επένδυσε στον λεγόμενο «Serpentine Dance» (φιδίσιος χορός). Γεμάτη ολόγυρα με ελαφριά υφάσματα, και ξύλινες ράβδους ως επέκταση του χεριών της, η Loie μοιάζει σαν ένα λουλούδι, μια πεταλούδα, καθώς κινείται στο φως. Κάθε βράδυ, οι θεατές μαγεύονται. Με τον καιρό, θα βρει τη θέση της στον κόσμο και θα μείνει ως «η χορεύτρια», ακόμα κι αν το συγκεκριμένο σόου της προκαλεί προβλήματα στην υγεία της. Ακόμα πιο μοιραία θα είναι η συνάντηση της με μια νέα φερέλπιδα χορεύτρια, την Isadora Duncan.



Poesia sin fin - Ποίηση χωρίς τέλος
Βιογραφική
Διάρκεια: 128'

Η περίληψη:
Βρισκόμαστε στο Σαντιάγο της Χιλής. Τη δεκαετία του 1940 και του 1950, ο Alejandro Jodorowsky αποφασίζει να γίνει ποιητής, ενάντια στη θέληση της οικογένειάς του. Μπαίνοντας στους κύκλους της καλλιτεχνικής αβάν-γκαρντ της εποχής, ο εικοσάχρονος Alejandro θα γνωρίσει τον Enrique Lihn, τη Stella Diaz, τον Nicanor Parra και άλλους πολλά υποσχόμενους αλλά άγνωστους ακόμα νεαρούς συγγραφείς, που στη συνέχεια θα γίνουν οι μεγάλοι της μοντέρνας λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας. Βυθισμένοι σ` έναν κόσμο ποιητικού πειραματισμού, θα ζήσουν όλοι μαζί, όπως λίγοι αποτόλμησαν στο παρελθόν: αισθησιακά, αυθεντικά, με τρέλα και πλήρη ελευθερία.