Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα βιβλία της Άλισον Φαλκονάκη με εικόνες της Κλαίρης Γεωργέλλη

και

το Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017, στις 11.00π.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Ο Αλέξης δεν έχει όρεξη για φαγητό και όταν έρχεται η ώρα να κάνει μπάνιο είναι γι’ αυτόν τρομερό, μέχρι που ονειρεύεται μια χώρα χωρίς νερό. Με ποιον τρόπο μπορεί ο Αλέξης να αντιμετωπίσει τα συνηθισμένα αυτά προβλήματα; Τα παιδιά μέσα από ομαδικά παιχνίδια βοηθούν τον Αλέξη να δώσει λύση στα προβλήματά του, έρχονται σε επαφή με κανόνες προσωπικής υγιεινής και γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η ισορροπημένη διατροφή για τις ανάγκες της καθημερινότητάς μας.

Την εκδήλωση έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί η μουσειοπαιδαγωγός Ευτυχία Κασκέτη.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!
Για παιδιά από 3 ετών

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
___________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ και τους άθλους του Ηρακλή το Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017, στις 12:30μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Τον καιρό που η Γη ήταν ακόμη καινούρια, τις δουλειές τις πολύ δύσκολες, τις ακατόρθωτες, τις έκαναν οι ήρωες. Και πρώτος ανάμεσά τους ο Ηρακλής, που πήγε να φέρει το χρυσάφι από Βορρά, Δύση και Ανατολή, που βάλθηκε να συγυρίσει και να καθαρίσει όλους τους τόπους και να σώσει τους ανθρώπους από πλημμύρες και άγρια ζώα.

Με τη βοήθεια της ηθοποιού και εμψυχώτριας Μαρίας Τερζάκη, τα παιδιά ακολουθούν στον χάρτη το ταξίδι του Ηρακλή, αναγνωρίζουν τους άθλους όπως αυτοί απεικονίζονται σε αγγεία και γλυπτά και στη συνέχεια διασκεδάζουν παίζοντας παντομίμα, ανακαλύπτουν τη σχέση των άθλων με τα μεταλλεύματα και τα υδραυλικά έργα, εξερευνούν τη σημασία και τον συμβολισμό των άθλων και τέλος δημιουργούν τα ίδια τον δέκατο τρίτο άθλο του Ηρακλή!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!
Για παιδιά από 7 ετών

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
___________________________________________________________________________________


Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα βιβλία της σειράς STAR WARS που είναι βασισμένα στην πιο διάσημη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας το Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017, στις 12.00μ.μ., στο PUBLIC του Athens Metro Mall (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276).

Η πριγκίπισσα Λέια είναι αιχμάλωτη του αυτοκράτορα Παλπατίν και του Νταρθ Βέιντερ, οι οποίοι κατέχουν ένα πανίσχυρο όπλο: τον Διαστημικό Σταθμό Άστρο του Θανάτου που μπορεί να καταστρέψει έναν ολόκληρο πλανήτη. Είναι ζήτημα λίγων λεπτών να βρεθεί το Άστρο του Θανάτου σε απόσταση βολής από τη βάση των επαναστατών. Θα καταφέρουν ο Λουκ και οι φίλοι του να ελευθερώσουν την πριγκίπισσα και να εμποδίσουν τα σχέδια του αυτοκράτορα και του Νταρθ Βέιντερ; Ελάτε να παίξουμε ένα επιτραπέζιο σε φυσικό μέγεθος βασισμένο στην πρώτη ταινία του Star Wars Μια νέα ελπίδα! Mέσα σε μόλις μία ώρα θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τις αποστολές μας ώστε να καταστρέψουμε το Άστρο του Θανάτου για να σώσουμε τη Γαλαξιακή Δημοκρατία.

Την εκδήλωση συντονίζει ο εμψυχωτής Σάββας Κοβλακάς.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Για παιδιά ηλικίας από 5 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Τα βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τις νέες περιπέτειες του δαιμόνιου ντετέκτιβ Κλουζ από τον συγγραφέα Γίργκεν Μπανσέρους


το Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017, στη 13.00μ.μ., στον Ευριπίδη στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 310). Ο ντετέκτιβ Κλουζ αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει νέες μυστηριώδεις υποθέσεις. Αν έχεις φαντασία και καλά ακονισμένο μυαλό, έλα να λύσεις γρίφους και μυστήρια. Την εκδήλωση εμψυχώνει η ομάδα «Δον Κιχώτες».

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!
Για παιδιά από 5 ετών
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο MONOGRAM και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Λίνας Σωτηροπούλου



ΠΑΙΔΙΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ!
Έχετε σοβαρές υποψίες ότι η μαμά σας έχει μαγικές ικανότητες; Πιστεύετε ότι μπορούν να ξεσκεπάσουν όλα τα κόλπα που σκαρφίζεστε για να μη διαβάζετε; Υπάρχει τελικά τρόπος για να γλιτώσετε το διάβασμα;

Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί το Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017, στις 12:30μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Λ. Δημοκρατίας 47, Μελίσσια).

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
Ένα μικρό χαρτί όπου θα έχετε γράψει τι θα θέλατε από μια μαμά με μαγικές ικανότητες να σας εμφανίσει από το μαγικό της καπέλο! Σκοπός μας είναι να δυσκολέψουμε τις μαμάδες… Για να δούμε, θα τα καταφέρουμε;

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!
Για παιδιά από 6 ετών
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με αφορμή τα βιβλία STAR WARS που είναι βασισμένα στην πιο διάσημη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Πλανήτης Echmion 17, ένας πλανήτης απομακρυσμένη φυλακή για τους εχθρούς της Κακής Αυτοκρατορίας. Οι παίκτες, κρατούμενοί της, κατέχουν τη Δύναμη μέσα τους. Ευαίσθητοι σε αυτό το μοναδικό χάρισμα, θα προσπαθήσουν να απελευθερωθούν από τα δεσμά της, αναγνωρίζοντας και χρησιμοποιώντας το ταλέντο και τις δυνάμεις τους. Αρωγός σε αυτή τους την προσπάθεια ένα φάντασμα της Δύναμης, ένας θρυλικός Τζεντάι που τους καθοδηγεί.

Η ομάδα Gamecraft σάς περιμένει το Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017, στις 12.00μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (Μητροπόλεως 92, Θεσσαλονίκη).

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
Για παιδιά από 7 ετών