«Και πού είπαμε να πάμε σήμερα;»
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και γονείς
για την προετοιμασία των σχολικών και όχι μόνο εκδρομών
με αφορμή το βιβλίο Χαμένοι στο μουσείο

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, στις 19.00μ.μ.,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Η παιδαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής Κατερίνα Ανωγιαννάκη σχεδιάζει ένα βιωματικό εργαστήριο για παιδαγωγούς και γονείς με αφορμή το βιβλίο Χαμένοι στο μουσείο της Λορ Μονλουμπού που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Στο συγκεκριμένο εργαστήρι θα εστιάσουμε τόσο στον σχεδιασμό δράσεων που αφορούν χώρους πολιτισμού, αλλά και στο πώς τα ερεθίσματα που συναντάμε μπορούν να μας οδηγήσουν σε παιχνίδια μυθοπλασίας και προσέγγισης της τέχνης με βιωματικές μεθόδους.
Πέρα από τον σαφή εκπαιδευτικό στόχο που πρέπει να έχει η εκδρομή μας, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους που να επιτρέπουν την ενεργητική συμμετοχή των παιδιών πριν, κατά και μετά την εκδρομή. Πώς δηλαδή μπορούμε να κινητοποιήσουμε όλες τις νοητικές, κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητές τους. Να κινητοποιήσουμε τη φυσική περιέργεια των παιδιών και τη βιωματική εμπλοκή τους. Ένα εργαστήριο γεμάτο παιχνίδια και τεχνικές βιωματικής μάθησης για να γίνουν οι εκδρομές μας και οι ομαδικές επισκέψεις μας πιο συναρπαστικές.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη συζήτηση και στο εργαστήριο είναι η αγορά του βιβλίου Χαμένοι στο μουσείο (λιανική τιμή: 12,20€) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr