Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 18.00μ.μ., σας περιμένουμε σε μια open day συνάντηση όπου οι εισηγητές και οι διδάσκοντες των σεμιναρίων θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου και θα απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις. Επιπλέον, μόνο για εκείνη την ημέρα θα ισχύει έκπτωση 10% στα δίδακτρα κάθε σεμιναρίου, εφόσον πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας (εξόφληση προκαταβολής). Παλιοί και νέοι μαθητές του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ, επωφεληθείτε της προσφοράς μας και ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα των σεμιναρίων.

Τα σεμινάρια-εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2017 είναι:

(διάρκεια: 20 ώρες / 8 συναντήσεις) με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ιωάννα Μπαμπέτα
Έναρξη: Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, 17:30μ.μ. - 20:00μ.μ.
Αντικείμενο: Στις οκτώ συναντήσεις μας θα διαβάσουμε, θα γράψουμε, θα σβήσουμε. Κυρίως όμως θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα Τι, στα Πώς και στα Γιατί που θα προκύψουν.

(διάρκεια: 15 ώρες / 3 κύκλοι συναντήσεων) με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη
Έναρξη: Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου, 18:30μ.μ. - 21:00μ.μ.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύκλους. Ο κάθε κύκλος θα είναι αυτοτελής και οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν έναν, δύο ή και τους τρεις κύκλους.
1ος κύκλος: Πρώτα οι χαρακτήρες
Πέμπτη 02 και 23 Φεβρουαρίου 2017
2ος κύκλος: Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
Πέμπτη 02 και 16 Μαρτίου 2017
3ος κύκλος: Η αφήγηση ως τέχνη και ως τεχνική
Πέμπτη 23 και 30 Μαρτίου 2017

(διάρκεια: 5 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη συγγραφέα-φιλόλογο Σοφία Νικολαΐδου
Παρασκευή 31 Μαρτίου, 18:30μ.μ. - 21:00μ.μ., και Σάββατο 1 Απριλίου, 12:30μ.μ. - 15:00μ.μ.
Αντικείμενο: Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να εντάξουν τη δημιουργική γραφή στη διδασκαλία τους. Στόχος είναι να δοθεί μια πρώτη γεύση, ένα αλφαβητάριο τεχνικής, και να παρουσιαστούν ασκήσεις και δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή γραπτού λόγου στη σχολική τάξη.

(διάρκεια: 8 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδου
Σάββατο 01 Απριλίου, 16:00μ.μ. - 20:00μ.μ., και Κυριακή 02 Απριλίου, 10:00π.μ. - 14:00μ.μ.
Αντικείμενο: Στο εισαγωγικό και εντατικό αυτό εργαστήριο θα συζητηθούν ζητήματα τεχνικής που αφορούν τη συγγραφή πεζού λόγου: Αφηγηματική φωνή, επιλογή οπτικής γωνίας, μυθιστορηματικός ήρωας, αφήγηση και διάλογος, σχέσεις εμπειρίας και γραφής, αφηγηματικός χρόνος.

(διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
Έναρξη: Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου, 16:00μ.μ. - 18:30μ.μ.
Αντικείμενο: Ανάλυση βασικών ζητημάτων θεωρίας και πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων

(διάρκεια: 12,5 ώρες / 5 συναντήσεις) με την Ελένη Μπούρα, υπεύθυνη Ελληνικής Πεζογραφίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ-επιμελήτρια εκδόσεων, και την Ειρήνη Χριστοπούλου, υπεύθυνη έκδοσης λογοτεχνικών βιβλίων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ-επιμελήτρια εκδόσεων
Έναρξη: Τρίτη 28 Μαρτίου, 17:30μ.μ. - 20:00μ.μ.
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου:
Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 18.00μ.μ.
Αντικείμενο: Ένα μίνι σεμινάριο για την εκδοτική διαδικασία που απευθύνεται τόσο σε όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον χώρο των εκδόσεων όσο και σε όσους θα ήθελαν να μάθουν την πορεία που ενδεχομένως θα ακολουθήσει το χειρόγραφό τους έως την έκδοση.

Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε από φέτος να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Έκπτωση 30% στις αγορές βιβλίων (εκτός ενιαίας τιμής) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους.
• Με την εγγραφή προσφέρονται δωρεάν βιβλία που σχετίζονται με το αντικείμενο του σεμιναρίου.
• Με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Δηλώσεις συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει.

Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τα σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που διοργανώνονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και απευθύνονται σε ενηλίκους.