20 χρόνια
Τριγωνοψαρούλης

«Αγάπη δώσε και θα δεις να σ’ αγαπούν πόσους θα βρεις»

Ο Τριγωνοψαρούλης, o αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας και πιστός σύντροφος χιλιάδων μικρών βιβλιοφάγων, γίνεται φέτος είκοσι χρονών και γιορτάζει καλώντας παιδιά και μεγάλους να χαρίσουν όση περισσότερη αγάπη μπορούν.

Μια ξεχωριστή μέρα, στην οποία θα σταθούμε δίπλα στο μικρό κίτρινο ψαράκι για να θυμηθούμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια που μέσα από τις ιστορίες του πάλεψε για την αγάπη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αλληλεγγύη, ενάντια στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ειρήνη κ.ά.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 από τις 11.00π.μ. έως τις 17.00μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα) ο Τριγωνοψαρούλης θα περιμένει τη βοήθειά σας και την αγάπη σας για να «φουσκώσει» από χαρά.

Περάστε όποια ώρα θέλετε και φέρτε μαζί σας ένα βιβλίο ή ένα παιχνίδι ή σχολικά είδη που θέλετε να χαρίσετε και τοποθετήστε τα στο «αποτύπωμα» του Τριγωνοψαρούλη που θα βρίσκεται στον χώρο έξω από το βιβλιοπωλείο. Βοηθήστε έτσι κι εσείς τον αγαπημένο μας ήρωα να γίνει πολύ πολύ μεγάλος.

Όλα τα βιβλία, τα παιχνίδια και τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας (www.xatzikiriakio.gr)

Καθένας που αφήνει το δώρο του θα παίρνει μια συλλεκτική πάνινη τσάντα γεμάτη Τριγωνοεκπλήξεις.

Εκείνη τη μέρα το Βιβλιοπωλείο Πατάκη, για κάθε βιβλίο από τη σειρά του Τριγωνοψαρούλη που θα αγοράζετε, θα προσφέρει στο ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας ένα βιβλίο που θα μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε ειδικά επιλεγμένους τίτλους.

Παράλληλα, το Βιβλιοπωλείο Πατάκη προσφέρει σε όλα τα παιδιά ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα:

Από τις 11.00π.μ. έως τις 17.00μ.μ.:
Ο συγγραφέας του Τριγωνοψαρούλη Βαγγέλης Ηλιόπουλος θα συναντάει τα παιδιά και θα τους αποκαλύπτει ιστορίες που έζησε όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στο αγαπημένο μας ψαράκι.

Στις 11.00π.μ.:
Παιχνίδι και θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί για παιδιά και γονείς μαζί! Φορέστε άνετα ρούχα και ελάτε να περάσουμε καταπληκτικά.

Στις 12.30μ.μ.:
Τα γενέθλια του Τριγωνοψαρούλη. Θυμόμαστε στιγμές από τις ιστορίες του Τριγωνοψαρούλη, όλοι μαζί σβήνουμε τα κεράκια της τούρτας του και γευόμαστε τα υπέροχα γλυκά του. Τραγούδι και χορός επιβάλλονται!

­­­Στις 15.00μ.μ.:
Εικαστικό εργαστήρι. Μολύβια, πινέλα, χρώματα και πολλά άλλα υλικά θα απλωθούν πάνω στα τραπέζια και μαζί με τη φαντασία μας θα γίνουν εικόνες ελπίδας και χαράς.