Life
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 103'

Η περίληψη:
Ένας διεθνής διαστημικός σταθμός βρίσκεται στα πρόθυρα μίας εκ των μεγαλύτερων ανακαλύψεων στην ανθρώπινη ιστορία: την πρώτη απόδειξη ζωής στον πλανήτη Άρη. Καθώς το εξαμελές πλήρωμα προχωράει στην εξερεύνηση, οι μέθοδοι τους καταλήγουν να έχουν ακούσιες συνέπειες, και η μορφή ζωής που εντόπισαν αποδεικνύεται πιο ευφυής από ό,τι περίμεναν όλοι.



Rock Dog - Μπάντι, ο Ροκ Σταρ
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 80'

Η περίληψη:
Ένα θιβετιανό μαστίφ, ο Bodi, ονειρεύεται να γίνει αστέρι της ροκ, όταν ένα ραδιόφωνο πέφτε από τον ουρανό και τον κάνει να ερωτευτεί τη μουσική. Ο πατέρας του, ο Khampa, δεν συμφωνεί με την επιλογή του γιου του να μην ακολουθήσει τα βήματα του, αλλά δίνει στον Bodi ένα εισιτήριο για την πόλη, ώστε να τον βοηθήσει να κυνηγήσει το όνειρο του.



Norman: The moderate rise and tragic fall of a New York fixer - Ο κος Τίποτα
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 117'

Η περίληψη:
Ο Norman Oppenheimer είναι ένας προσωπικός διαμεσολαβητής, ένας άντρας που ξέρει τα κατάλληλα πρόσωπα και πετυχαίνει να κάνει αυτό που θέλει. Ως τζογαδόρος και κλέφτης, η θέση του είναι περισσότερο απασχόληση, παρά επάγγελμα, ένα επίμονο παιχνίδι που χρειάζεται τύχη και άνεση με τους κοινωνικούς κύκλους. Όταν ένας ισραηλινός αξιωματούχος, ο Eshel, επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη, ο Norman αποφασίζει να του κάνει εντύπωση αγοράζοντας του πανάκριβα παπούτσια. Αυτή είναι η αρχή ενός χρυσοφόρου ταιριάσματος, αλλά τρία χρόνια αργότερα, ο Eshel γίνεται πρωθυπουργός του Ισραήλ και ξαφνικά είναι αδύνατη η επαφή μαζί του. Ο κύκλος του Norman τού ζητάει να υπογράψει τσεκ τα οποία πλέον δεν μπορεί να καλύψει, και αυτή είναι η κρίσιμη στιγμή όπου ό,τι έχτισε, μπορεί να καταστραφεί οριστικά.



Ares - Ares: Κίνδυνος στο Παρίσι
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 80'

Η περίληψη:
Στο κοντινό μέλλον, η παγκόσμια τάξη έχει αλλάξει. Με δέκα εκατομμύρια ανθρώπους άνεργους, η Γαλλία είναι ανάμεσα στις φτωχότερες χώρες. Ο πληθυσμός κινείται ανάμεσα στην επανάσταση και την υποταγή, και βρίσκει διέξοδο στις υπερ-βίαιες τηλεοπτικές μονομαχίες, όπου με κάθε νομιμότητα οι συμμετέχοντες είναι ναρκωμένοι. Ο Reda, γνωστός ως Ares, είναι ένας πρώην μονομάχος που έχει γίνει μπράβος της αστυνομίας. Όλα θα αλλάζουν όταν η αδελφή του συλλαμβάνεται και αυτός πρέπει να κάνει τα πάντα για να σώσει αυτήν και τις κόρες της.



Zjednoczone Stany Milosci - Ηνωμένες Πολιτείες της αγάπης
Σινεφίλ
Διάρκεια: 104'

Η περίληψη:
Πολωνία, 1990. Ο αέρας της αλλαγής πνέει στη χώρα. Πρώτη χρονιά ευφορίας μιας νέας ελευθερίας, αλλά αβεβαιότητας για το μέλλον. Τέσσερις γυναίκες διαφορετικών ηλικιών αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν τη ζωή τους, πολεμώντας για αληθινή ευτυχία και εκπλήρωση των πόθων τους. Η Agata είναι μια νεαρή μητέρα, αιχμάλωτη σε έναν δυστυχισμένο γάμο, ζητάει καταφύγιο σε μια άλλη, απίθανη σχέση. Η Renata είναι μια μεσήλικη δασκάλα, εκστασιασμένη με τη γειτόνισσα της, Marzena, μια μοναχική πρώην νικήτρια καλλιστείων της περιοχής, της οποίας ο σύζυγος εργάζεται στη Γερμανία. Τέλος, η αδελφή της Marzena, η Iza, είναι μια διευθύντρια ερωτευμένη με τον πατέρα ενός μαθητής της.



Tour de France - Μια βόλτα στη Γαλλία
Δραμεντί
Διάρκεια: 95'

Η περίληψη:
Ο Far`Hook είναι ένας 20χρονος ράπερ. Ακολουθώντας μια βίαιη φιλονικία με κάποιον αντίπαλο, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το Παρίσι για λίγο καιρό. Ο παραγωγός του, ο Bilal, του προτείνει να κάνει τον σοφέρ του πατέρα του, του Serge, σε ένα ταξίδι στα γαλλικά λιμάνια, όπου ο Serge αναζητά τα βήματα του κλασικού ζωγράφου Ζοζέφ Βερνέ. Παρά τη διαφορά ηλικίας και κουλτούρας, μια περίεργη φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα στον ταλαντούχο ράπερ και τον τεχνίτη λιθόκτιστων κατασκευών από τα νότια της χώρας, κατά τη διάρκεια του αυτοκινητιστικού τους ταξιδιού που έχει κατάληξη τη Μασσαλία.



Powidoki - Afterimage
Βιογραφική
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Το 1945, καθώς ο Stalin εισβάλει στην Πολωνία, ο διάσημος ζωγράφος Wladyslaw Strzeminski αρνείται να συμβιβαστεί με τις επιταγές του σοσιαλιστικού ρεαλισμού. Καταδιωκόμενος, αφού καθαιρείται από την έδρα του στο πανεπιστήμιο, σταδιακά εξαφανίζεται από τους τοίχους όλων των μουσείων. Με τη βοήθεια κάποιων μαθητών του, αρχίζει την πάλη ενάντια στο κομουνιστικό κόμμα και γίνεται σύμβολο της καλλιτεχνικής αντίστασης σε κάθε είδους τυραννία.



El Bosco. el jardin de los suenos - Τα μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Σαν ένα μυστήριο μέσα σε μυστήριο, ο πίνακας του Ιερώνυμου Μπος «Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων» είναι τόσο διάσημος, όσο και γέννημα ίντριγκας. Το 2017, ο κόσμος γιόρταζε την πέμπτη του εκατονταετηρίδα. Παρότι μοναδικές εικόνες βρίσκονται σε αποκλειστικότητα στο μουσείο Πράντο, η ταινία προσπαθεί να εξερευνήσει τις αναπάντητες ερωτήσεις πάνω στον ίδιο τον πίνακα, και να εξηγήσει την έμπνευση που αυτός προκάλεσε σε συγγραφείς, ζωγράφους και μουσικούς ανά τον πλανήτη.



Sangue del mio sangue - Αίμα από το αίμα μου
Ιστορική
Διάρκεια: 106'

Η περίληψη:
Βόρεια Ιταλία, 17ος αιώνας. Σε ένα μοναστήρι, μια καλόγρια που κατηγορείται ότι εξασκεί μαγεία, αποπλανάει έναν νεαρό εξομολογητή που αρνείται να ενδώσει στον καυτό αυτό πειρασμό. Αυτό που θα επακολουθήσει είναι μια σειρά από πάθη, φαντασιώσεις και ψεμάτων, τα οποία θα έχουν απήχηση έως το σήμερα.



Πέντρο Νούλα - Pedro Noula
Αστυνομική
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Ένας νεαρός άνδρας σώζεται ως εκ θαύματος μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό. Όταν όμως συνέρχεται δεν ξέρει πλέον ποιος είναι. Ένα ιταλικό διαβατήριο που δηλώνει το υποτιθέμενο όνομά του, Pedro Noula, ένα σπασμένο κινητό, μια επιταγή και η φωτογραφία μιας γυναίκας είναι τα μοναδικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Με βάση αυτά θα επιχειρήσει να ανακτήσει τη χαμένη του ταυτότητα, για να βρεθεί μπλεγμένος ωστόσο σε μια εφιαλτική περιπέτεια.



Night will fall - Θα πέσει η νύχτα
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 75'

Η περίληψη:
Μέσα από τη χρήση αρχειακού υλικού και μαρτυριών από τους επιζώντες, αλλά και τους απελευθερωτές, η ταινία μιλάει για τις απόπειρες τεκμηρίωσης των σχεδόν απίστευτων σκηνών με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι σύμμαχοι κατά την απελευθέρωση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει πώς μια ομάδα από κορυφαίους σκηνοθέτες, ανάμεσά τους ο Σίντνεϊ Μπέρνσταϊν, ο Ρίτσαρντ Κρόσμαν και ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κάνουν μια ταινία που θα παρείχε αδιάψευστα στοιχεία για όσα ανακάλυψαν οι σύμμαχοι.