Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Μια φορά και έναν καιρό…
Σε ένα σκοτεινό καταγώγιο του Μισισίπι, μια όμορφη εξόριστη πριγκίπισσα ήταν αναγκασμένη να χορεύει για την ευχαρίστηση αγνώστων, δίχως να γνωρίζει τη βασιλική καταγωγή της. Όταν ένας αδίστακτος άντρας με χρυσαφένια μάτια έκανε την εμφάνισή του, εξοργίστηκε που διέσχισε τον ωκεανό για να την κάνει δική του παρά τη θέλησή της.
Από μια μακρινή χώρα…
Ένας ριψοκίνδυνος και σκληροτράχηλος πρίγκιπας έφτασε μέχρι τις ακτές της Αμερικής για να διεκδικήσει τη νύφη που του υποσχέθηκαν. Αλλά η δυναμική και εριστική νεαρή Τατιάνα αρνείται τις προτάσεις του, ανάβοντας με τη φλόγα του πάθους το βασιλικό αίμα του. Έτσι, ο αρρενωπός Στέφαν Μπαράνι, θυμωμένος από την απόρριψή της, αποφασίζει να την αποπλανήσει προκειμένου να κατακτήσει τον έρωτά της. 

Προσωπική άποψη:
Η πρώτη μου σκέψη, παίρνοντας το συγκεκριμένο βιβλίο στο χέρια μου, ήταν: "Πωωω... Άλλη μία σειρά της Johanna Lindsey. Για όνομα του Θεού, πόσες έχει γράψει;" Αμέσως μετά, έτυχε να προσέξω πως το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε το μακρινό 1991, και ως παιδί των 90's δεν μπόρεσα να μην ενθουσιαστώ, αλλά και ν' απορήσω συνάμα. Κακά τα ψέματα, ειδικά την τελευταία δεκαετία, οι εκδοτικοί οίκοι σπάνια, έως ποτέ, εκδίδουν βιβλία σχετικά σύγχρονης λογοτεχνικής σχολής, πόσο μάλλον σ' ένα είδος όπως αυτό που υπηρετεί η Lindsey, όχι μόνο επειδή υπάρχει πληθώρα έργων για να επιλέξουν, αλλά επειδή ένα μυθιστόρημα που ανήκει σε μια άλλη δεκαετία μπορεί να μην ταιριάζει με το αναγνωστικό ύφος, αλλά και με την διάθεση, του κοινού του σήμερα. Αυτό ήταν ένα μεγάλο τόλμημα για τις εκδόσεις Elxis καθώς, όσο κοινό κι αν έχει αποκτήσει η συγγραφέας στη χώρα μας, η επιλογή τους παραμένει ρίσκο. Άραγε, βγήκε σε καλό;

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας αυτής, η Τατιάνα, μια νέα, όμορφη και δυναμική κοπέλα, που ζει στο Μισισίπι και εργάζεται ως χορεύτρια σε κάποιο καταγώγιο, με διάφορους να ορέγονται τα κάλλη της. Αυτό που η ίδια αγνοεί, όμως, είναι το ότι στις φλέβες της ρέει αίμα βασιλικό, αλλά και τις κρυφές αλήθειες της ζωής της που την οδήγησαν σε μια εξορία που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να την αποφύγει. Αλήθειες που θ' αρχίσουν να έρχονται στο φως όταν ο Στέφαν Μπαράνι θα εμφανιστεί από το πουθενά, παθιασμένος και οργισμένος, διεκδικώντας τη νύφη που κάποτε του έταξαν. Όμως η Τατιάνα δεν είναι πρόθυμη να τον ακολουθήσει, ούτε και να υποκύψει στις προσταγές του, κάτι που θα φέρει τον Στέφαν στα όριά του, μα και στην απόφαση να την αποπλανήσει προκειμένου να κατακτήσει, τόσο την ίδια όσο και τον έρωτά της.

Αν και καθόλου του στυλ μου, με μια κάποια ενοχή, ομολογώ πως απόλαυσα ιδιαίτερα το βιβλίο αυτό, όχι για την πρωτότυπη ιστορία του, γιατί δεν είναι, αλλά για τους κεντρικούς χαρακτήρες του. Πραγματικά, η Lindsey έχει καταφέρει να δημιουργήσει δύο πολύ ισχυρές προσωπικότητες, φέρνοντάς τες αντιμέτωπες σε μια κόντρα που είναι κάτι παραπάνω από απολαυστική. Ανάμεσά τους υπάρχει ένταση, χημεία, πάθος, και όλα αυτά εκρήγνυνται όσο οι μηχανισμοί επίθεσης και άμυνας που χρησιμοποιεί ο καθένας από αυτούς, δουλεύει στο φουλ προκειμένου να κερδίσει σε μια μάχη που, κατά βάθος, είναι χαμένη και για τους δύο, από την αρχή κιόλας της προσπάθειάς τους. Απ' όσο γνωρίζω, εκκρεμεί ακόμα ένα βιβλίο για να ολοκληρωθεί η ιστορία αυτή, και το βέβαιο είναι πως το περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Johanna Lindsey
Μεταφραστής: Γκαρτζονίκα Όλγα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2017
Αρ. σελίδων: 416
ISBN: 978-618-5229-28-3