Amityville: The awakening - Amityville: Το ξύπνημα
Τρόμου
Διάρκεια: 85'

Η περίληψη:
Η Belle, η μικρή της αδελφή και ο αδελφός της που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, μετακομίζουν με τη μητέρα τους, Joan, σε ένα νέο και παράξενο σπίτι στο Amityville, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στην κοστοβόρα θεραπεία υγείας του νεαρού James. Κάποια περίεργα φαινόμενα, όμως, –συμπεριλαμβανομένης και της ανεξήγητης, θαυματουργής ίασης του νεαρού αδελφού– δεν θ' αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο σπίτι της οικογένειας, με αποτέλεσμα η Belle να υποψιαστεί πλέον ότι η μητέρα τους απέκρυψε την πλήρη ανατριχιαστική αλήθεια για το μυστηριώδες σπίτι… Όταν πλέον συνειδητοποιήσουν όλοι ότι το σπίτι στο οποίο μετακόμισαν είναι το ξακουστό στοιχειωμένο σπίτι του Amityville, ίσως να είναι αργά. Υπάρχει άραγε τρόπος να βγει κανείς από την κόλαση;



Isle of dogs - Το νησί των σκύλων
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 101'

Η περίληψη:
Ιαπωνία, 20 χρόνια μετά. Όλοι οι κατοικίδιοι σκύλοι εξορίζονται από τη Μεγκασάκι Σίτι, την οποία διοικεί ο διεφθαρμένος δήμαρχος Kobayashi, σε ένα μεγάλο νησί που χρησιμοποιείται ως σκουπιδότοπος, λόγω της αναφοράς σπάνιας επιδημίας. Ο 12χρονος Atari Kobayashi, όμως, δεν δέχεται την έλλειψη του Σποτς, του σκύλου του, και κατασκευάζει ένα αεροπλάνο μινιατούρα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νησί των σκουπιδιών. Εκεί, με τη βοήθεια των νέων σκύλων φίλων του, ξεκινάει ένα επικό ταξίδι που θα αποφασίσει για την τύχη ολόκληρης της περιφέρειας.



Ghost stories - Ιστορίες φαντασμάτων
Τρόμου
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Η λογική του σκεπτικιστή καθηγητή ψυχολογίας Philip Goodman δοκιμάζεται, όταν βρεθούν στο δρόμο του κάποια χαμένα αρχεία, τα οποία περιέχουν τρομακτικά στοιχεία γύρω από 3 μυστηριώδεις ιστορίες. Κλονισμένος από αυτά που έχει διαβάσει θα ξεκινήσει μια αποστολή για να βρει εύλογες εξηγήσεις γύρω από αυτά τα γεγονότα.



The exception - Το τελευταίο φιλί του Κάιζερ
Πολεμικό δράμα
Διάρκεια: 107'

Η περίληψη:
Ολλανδία, 1940. Μετά την εισβολή στη χώρα, οι ναζί έρχονται σε επαφή με τον έσχατο Kaizer, τον Wilhelm τον Β`, ο οποίος βρίσκεται εκεί εξόριστος από το 1918. Στο πλάι του τοποθετούν έναν νεαρό αξιωματικό, έχοντας τον κίνδυνο να μη χρησιμοποιηθεί ο Kaizer από τους Βρετανούς, αποστατώντας εκεί. Οι Βρετανοί, με τη σειρά τους, και με τη βοήθεια της ολλανδικής αντίστασης, τοποθετούν ως υπηρέτρια μια νεαρή Εβραία για να βρίσκονται κοντά στον Γερμανό μονάρχη. Αλλά η νεαρή κοπέλα θα ερωτευτεί τον Γερμανό αξιωματικό και η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχο.



Le fils de Jean - Οικογενειακός φίλος
Δραματική
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Ο Mathieu έφτασε στα 35 του, αλλά δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του. Η μητέρα του, που έχει φύγει πια από τη ζωή, πάντα του έλεγε πως ήταν παιδί μιας εφήμερης σχέσης. Μια ημέρα, ο Mathieu λαμβάνει ένα τηλεφώνημα που του λέει πως ο πατέρας του ήταν Καναδός κι έχει μόλις έφυγε κι αυτός από τη ζωή. Αλλά μαζί μαθαίνει κι ότι έχει δύο θετούς αδελφούς και αποφασίζει να πάει στην κηδεία για να τους συναντήσει. Μόλις φτάνει όμως στο Μόντρεαλ, ανακαλύπτει πως κανείς δεν γνωρίζει για την ύπαρξη του ή δεν ενδιαφέρθηκε καν για αυτήν. Είναι μόνος σε ένα εχθρικό περιβάλλον.



Djam - Μποέμικη ψυχή
Δραματική
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Η Djam, μια νεαρή Ελληνίδα, αποστέλλεται στην Κωνσταντινούπολη από τον θείο της Κακούργο, πρώην ναυτικό και παθιασμένο θαυμαστή του Ρεμπέτικου, σε μια αποστολή να βρει ένα σπάνιο μέρος του κινητήρα για το σκάφος τους. Εκεί συναντά την Avril, 18 ετών από τη Γαλλία που βρίσκεται σε εθελοντική αποστολή για τους μετανάστες και έχασε τα χρήματά της ενώ δεν γνωρίζει κανέναν στην Τουρκία. Η Djam, γενναιόδωρη, αθόρυβη, απρόβλεπτη και ελεύθερη, παίρνει υπό την προστασία της την Avril και κατευθύνονται προς την Μυτιλήνη. Ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, συναντήσεις, απρόοπτα και ελπίδα.



Μπλε βασίλισσα - Blue queen
Αστυνομική
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Όλα ξεκινάνε με τη ληστεία της Μπλε Βασίλισσας, ενός από τα πολυτιμότερα διαμάντια του κόσμου, από μια ομάδα μαφιόζων που δουλεύουν για τον αδίστακτο Άγγελο. Ο Γιάννης, ένας από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του, παροτρύνεται από τη σύζυγό του, Λένα, και συμμαχούν με τον ψυχρό εκτελεστή, Σταύρο, και προδίδει τον Άγγελο, κλέβοντάς του το δαχτυλίδι, με σκοπό να το πουλήσουν σε έναν μυστηριώδη «Αγοραστή». Ποια είναι όμως τα πραγματικά κίνητρα της Λένας; Τι κρύβει ο Σταύρος και ποιος είναι ο ρόλος του Νίκου, του φαινομενικά ήσυχου κι αμίλητου οδηγού του Άγγελου;



Κωστής Παπαγιώργης, ο πιο γλυκός μισάνθρωπος
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Ένα πορτρέτο του δοκιμιογράφου Κωστή Παπαγιώργη, προσωπικού φίλου της σκηνοθέτιδας. Παλεύοντας με το δέος που νιώθει για τον συνδυασμό του τεράστιου πνεύματος, του οξύτατου μυαλού και της ψυχούλας του, η σκηνοθέτις έκανε μια σύνθεση, ένα παζλ, μια παρτιτούρα με τις «νότες» που έγραψε ο ίδιος με τη ζωή του. Μαρτυρίες εκείνων που τον γνώρισαν συμπληρώνουν την εικόνα του.



The rider - Καλπάζοντας με το όνειρο
Δραματική
Διάρκεια: 104'

Η περίληψη:
Άλλοτε ανερχόμενο αστέρι στις αρένες του ροντέο, ο νεαρός καβαλάρης Brady βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ματαίωση όταν ένας σοβαρότατος τραυματισμός τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά. Ελλείψει εναλλακτικών ή επιθυμίας να ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι από αυτό του καουμπόι, ο Brady καλείται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του.



Thelma - Θέλμα
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 116'

Η περίληψη:
Η Thelma είναι μια ντροπαλή νεαρή κοπέλα, η οποία αφήνει πίσω της τους θρησκόληπτους γονείς της σε μια μικρή πόλη της δυτικής ακτής στη Νορβηγία, προκειμένου να σπουδάσει σε ένα πανεπιστήμιο του Όσλο. Μια μέρα κι ενώ βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου για να διαβάσει, κυριεύεται από μια έντονη και αναπάντεχη κρίση, η οποία μοιάζει με εκείνες της επιληψίας. Το ίδιο αναπάντεχη είναι για τη Thelma η έλξη που νιώθει για την Anja, μια πανέμορφη συμφοιτήτριά της, η οποία δείχνει να ανταποκρίνεται στην μαγνητική παρουσία της μοναχικής, παράξενης επαρχιώτισσας. Καθώς κυλάει η ακαδημαϊκή χρονιά, η Thelma κυριεύεται ολοένα και περισσότερο από τα έντονα αισθήματά της για την Anja. Αισθήματα που δεν τολμά να τα παραδεχτεί ακόμα και στον ίδιο της τον εαυτό! Στο ίδιο χρονικό διάστημα, όμως, βιώνει ολοένα και συχνότερες και πιο έντονες κρίσεις. Καθώς καθίσταται ξεκάθαρο ότι αυτές οι κρίσεις αποτελούν απλώς ένα σύμπτωμα ανεξήγητων, ενδεχομένως και επικίνδυνων, υπερφυσικών ικανοτήτων, η Thelma καλείται να αντιμετωπίσει τραγικά μυστικά του παρελθόντος της αλλά και τις τρομακτικές επιπτώσεις των δυνάμεών της.