Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Δεν είχε μόνο ένα σώμα που θα ζήλευαν και οι βόρειοι θεοί, αλλά κι ένα αγγελικό πρόσωπο με μάτια που μπορούσαν να γίνουν τόσο σκοτεινά σαν άγρια καταιγίδα.
Με την κατηγορία της κατασκοπείας, ο δυνατός πολεμιστής Σέλιγκ Χάαρντραντ συλλαμβάνεται και οδηγείται στα υπόγεια της έπαυλης της λαίδης Έρικα του Γκρόνγουντ. Και όσο οι αλυσίδες κρατούν φυλακισμένο αυτόν τον ρωμαλέο Βίκινγκ μόνο μια σκέψη τον βοηθάει να επιβιώσει… η εκδίκηση!
Όταν η αδελφή του Κρίστεν κατορθώνει να τον απελευθερώσει, την πείθει να απαγάγουν την πανέμορφη λαίδη.
Τώρα η μοίρα των δύο εχθρών έχει αλλάξει. Η Έρικα είναι αιχμάλωτη των Βίκινγκς και ο Σέλιγκ είναι αποφασισμένος να τιθασεύσει το περήφανο πνεύμα της «παγερής βασίλισσας» και να την κατακτήσει με το σπαθί του πάθους του. Δεν μπορούσε όμως ποτέ να φανταστεί ότι η άπιστη καρδιά του θα είναι αυτή που θα πολιορκηθεί από τον πόθο και θα πληγωθεί για πρώτη φορά…

Προσωπική άποψη:
Τρίτο και τελευταίο βιβλίο στη σειρά "Φλογεροί Βίκινγκς", "Η αιχμάλωτη του βορρά" έρχεται ένα κλείσει ένα ερωτικό, περιπετειώδη κύκλο στα... βόρια, με την σκυτάλη του επικεφαλή Βίκινγκ να περνάει στα χέρια του Σέλιγκ, του ρωμαλέου αδερφού της Κρίστεν που γνωρίσαμε στο προηγούμενο βιβλίο και που, καταφέρνοντας ν' απελευθερωθεί τα δεσμά της φυλακής του -στην οποία βρέθηκε με άδικες κατηγορίες εις βάρος του-, αποφασισμένος να εκδικηθεί, απαγάγει τη λαίδη Έρικα, με τους ρόλους ν' αντιστρέφονται σ' ένα παιχνίδι ηθικής και προσπάθειας επιβολής μιας εξουσίας που, στην πορεία, πηγάζει από βαθύτερα ένστικτα απ' αυτά που αρχικά πίστευαν πως τους καθοδηγούσαν.

Η αλήθεια είναι πως το τρίτο αυτό βιβλίο της σειράς, είναι εκείνο που απόλαυσα αρκετά μεν, όχι τόσο όσο τα δύο προηγούμενα δε. Αντιλαμβάνομαι ότι λόγω εποχής διακατέχεται από μια αισθητική ξένη στο σήμερα, αλλά αυτός είναι ένας παράγοντας που θα δεχόμουν αν δεν είχαν προηγηθεί τα άλλα δύο, που με την ίδια βαρύτητα παλαιότητας, έχουν μια σύγχρονη και φρέσκια διάθεση. Ουσιαστικά, το βρήκα αρκετά χλιαρό κι άνευρο, όχι ως προς την ανάπτυξη της ευρύτερης πλοκής, αλλά ως προς την καλλιέργεια του συναισθήματος ανάμεσα στους δύο κεντρικούς ήρωες. Κατά κάποιον τρόπο, η σχέση τους σαν να εξελίχθηκε εκβιαστικά, επειδή έπρεπε, όχι γιατί δημιουργήθηκαν οι βάσεις για κάτι τέτοιο. Προσωπικά, δεν κατάλαβα πότε έγινε αυτό το ερωτικό "κλικ" μεσ' το μυαλό τους -πολύ περισσότερο σ' αυτό της Έρικας.

Ωστόσο, πρέπει να αναγνωρίσω πως αν κάτι ευχαριστήθηκα υπέρ του δέοντος, στο βιβλίο αυτό, ήταν οι cameo εμφανίσεις των δύο προηγούμενων ζευγαριών. Βέβαια, η παρουσία τους, ίσως να λειτούργησε, τελικά, ανασταλτικά ως προς την ανάπτυξη της ιστορίας ανάμεσα τους Σέλιγκ και Έρικας, αλλά κακά τα ψέματα, τ' αγαπήσαμε τόσο που όλα τ' άλλα μάς φαίνονται δευτερεύοντα. Επιπλέον, δεν είναι μόνο ότι πήραμε μια γεύση από το "μετά" τους, αλλά με την παρουσία τους βοήθησαν στην ενίσχυση του "κωμικού" στοιχείου της όλης ιστορίας, με μικρές πονηρές πινελιές όλο υπονοούμενα. Όπως και να 'χει, αν κρίνουμε τη σειρά ως σύνολο, στο σήμερα, και παρά την παλαιότητά της, εξακολουθεί να φαντάζει μια ευχάριστη επιλογή, πόσο μάλλον τώρα που καλοκαίριασε, για τους fans του είδους, που θέλουν κάτι ανάλαφρο και ευχάριστο για να περάσουν την ώρα τους.
Βαθμολογία 7,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Johanna Lindsey
Μεταφραστής: Ελιασά Νοέλα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2018
Αρ. σελίδων: 368
ISBN: 978-618-5229-42-9