Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Πανέμορφη και ατρόμητη, η Βίκινγκ Κρίστεν Χάαρντραντ αντιμετώπισε με τόλμη την οργή που καθρεφτιζόταν στο γυάλινο βλέμμα του Ρόις του Γουίντχερστ. Ήταν αιχμάλωτή του, αλλά δεν θα υπέκυπτε ποτέ στο ακόρεστο πάθος του.
Η Κρίστεν δεν μπορούσε όμως να γνωρίζει το μαρτύριο που έσκιζε την ψυχή του στα δύο… Πόσο ποθούσε να τη σφίξει στην αγκαλιά του και να νιώσει το καυτό, απαλό κορμί της και ταυτόχρονα πόσο τη μισούσε για ένα παλιό έγκλημα που είχε διαπραχθεί άθελά της…
Κι όμως, αν και ξετρελαμένος από επιθυμία για την ατίθαση Βίκινγκ, ο περήφανος Ρόις δεν ήθελε να υποτάξει βίαια την υπέροχη κρατούμενή του. Γιατί μόνο η ολοπρόθυμη παράδοση της Κρίστεν θα μπορούσε να σβήσει τις μανιασμένες φλόγες της ψυχής του και να τον λυτρώσει από τον πόθο του.
Άραγε ο Ρόις θα μπορέσει να δαμάσει αυτή την άγρια λέαινα με τα φλογερά φιλιά του;

Προσωπική άποψη:
Συνήθως δεν είναι εύκολο για ένα βιβλίο γραμμένο στα 80's, να καταφέρει να με... διασκεδάσει. Κι όμως, παρά που η Lindsey δεν είναι η αγαπημένη μου όλων, στο είδος της, και παρά που η σειρά της "Φλογεροί Βίκινγκς" είναι γραμμένη σε μια εποχή πολύ έξω από τα σημερινά δεδομένα -άρα, ίσως θα έπρεπε να φαντάζει παλαιολιθική στα μάτια μας-, τόσο με το πρώτο βιβλίο όσο και με το δεύτερο, κατάφερε να μου προσφέρει ευχάριστες, ανάλαφρες, αισθαντικές αναγνωστικές στιγμές. Άλλωστε, η ρομαντική πλευρά μιας γυναίκας πάντα βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ως ρομαντική ψυχή κι εγώ -έλα, δεν θέλω γελάκια και σχόλια-, ε... θέλω που και που το ρομάντζο μου, πόσο μάλλον αν αυτό μου "σερβιριστεί" σωστά.

Η Κρίστεν, λοιπόν, μια δυναμική Βίκινγκ, θα βρεθεί αιχμάλωτη των Σαξόνων, όταν μία έφοδος στο καράβι του αδερφού της αποδειχθεί μοιραία, και παρά που τα μέλη του πληρώματος θα επιχειρήσουν να της μασκαρέψουν σε αγόρι. Με την αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητας, η Κρίστεν στέλνεται στο σπίτι του Ρόις του Γουίντχερστ προκειμένου να εργαστεί ως υπηρέτρια, αλλά κι εκτελώντας οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της ζητηθεί. Και ο Ρόις, παρά που βαθιά μέσα του νιώθει μίσος για εκείνη, εγκλωβισμένος στο παρελθόν για το οποίο γνωρίζει, κατά βάθος, πως δεν ευθύνεται εκείνη, την ίδια στιγμή αισθάνεται τον πόθο του να γιγαντώνονται όλο και περισσότερο κάθε στιγμή που περνάει κοντά της. Άραγε, μπορεί να την κατακτήσει; Και, άραγε, μπορεί εκείνη να μαλακώσει την αγριότητα της ψυχής του;

Εντάξει... πριν πω οτιδήποτε άλλο, οφείλω να κάνω μια αναφορά στην χαλαρότητα των 80's -και λίγο αρχές 90's- απέναντι σε θέματα βιαιότητας απέναντι στις γυναίκες. Αν και η Lindsey δεν επικροτεί μέσα από τα βιβλία της τέτοιες πράξεις, ούτε τις ενθαρρύνει, δημιουργώντας, άλλωστε, ηρωίδες που δεν θ' ανεχόντουσαν και πολλά πολλά, δεν τις "τιμωρεί", όταν αυτές προσπαθούν να συμβούν, και έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε. Δεδομένου ότι η ίδια είναι μια γυναίκα με πυγμή, θα την ήθελα λίγο πιο κάθετη σε τέτοια θέματα, αλλά δίνω το ελαφρυντικό της εποχής, ούσα μεγαλωμένη σε μια άλλη. Κλείνοντας αυτήν την παρένθεση, λοιπόν, και προσπερνώντας τα παραπάνω, θέλω να πω πως η Lindsey, για ακόμα μία φορά, έχει δημιουργήσει μία ιστορία πολύ σύγχρονη για την εποχή της, με φρεσκάδα και δυναμισμό που την καθιστούν ευχάριστη στην ανάγνωσή της ακόμα και σήμερα.

Βέβαια, αυτό που πραγματικά λάτρεψα, δεν είναι άλλο από την Κρίστεν και την προσωπικότητά της. Πραγματικά, είναι μια γυναίκα με την οποία, στην πραγματική ζωή, θα μπορούσα να κάνω παρέα μαζί της και αυτό γιατί έχει τα πιστεύω της, που δεν ξεπουλάει καθόλου φθηνά, μα κι έναν χαρακτήρα που δεν λυγίζει μπροστά σε τίποτα. Αντίθετα, αντιμετωπίζει ντροπιαστικές καταστάσεις και προσβολές, όχι με υπεροψία, αλλά με την αυτοπεποίθηση και την γοητευτική ειρωνεία που διακρίνει τους ανθρώπους εκείνους που θα σε κερδίσουν με την πρώτη ματιά. Και μπορεί ο Ρόις να μοιάζει περισσότερο κομπάρσος, αλλά αυτό καθόλου δεν μας ενοχλεί. Άλλωστε, η σειρά αυτή είναι γυναικεία υπόθεση και στο κομμάτι που του αναλογεί, εκτελεί με πολύ καυτό, και άκρως απολαυστικό, τρόπο το καθήκον του.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Johanna Lindsey
Μεταφραστής: Σακελλαροπούλου Χριστιάννα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2017
Αρ. σελίδων: 440
ISBN: 978-618-5229-32-0