Στις 23 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία Ανεκπλήρωτος γάμος από την ODEON, βασισμένη στο βιβλίο του ΜακΓιούαν με τίτλο Στην ακτή.

Στη συνέχεια θ' ακολουθήσει με την ταινία Νόμος περί τέκνων από την Spentzos film που θα βγει στις 30 Αυγούστου.

Ο ΜακΓιούαν θεωρείται ο σπουδαιότερος εν ζωή Άγγλος συγγραφέας. Όλα τα βιβλία του είναι αριστουργήματα, με το Νόμος περί τέκνων να θεωρείται ένα από τα καλύτερα του. Η γραφή του είναι πάντα αριστοτεχνική. Εστιάζει σε ένα κεντρικό γεγονός και στις ηχηρές συνέπειες του: την καταλυτική απόφαση μιας ανώτατης δικαστικού για τη ζωή ενός νεαρού. Καταπιάνεται με ένα σχετικά κοινότοπο ερώτημα για το ποιος αποφασίζει για την τύχη ενός ανθρώπου που πεθαίνει όταν η θρησκεία τού απαγορεύει να κάνει την απαραίτητη θεραπεία που χρειάζεται για να κρατηθεί στην ζωή. Με την ηρωίδα του να περνά το δικό της «δράμα» στην προσωπική της ζωή, με τη διάλυση του γάμου της σε πρώτο πλάνο και την ατεκνία της σε δεύτερο, μας παρουσιάζει τα τρωτά σημεία του ανθρώπου που θα πάρει αυτή την απόφαση πριν ακόμη φτάσει στο πιο σημαντικό σημείο του βιβλίου, τη συνάντησή της με το «θύμα». Μια συνάντηση που αλλάζει όλο το βιβλίο και το κάνει αξέχαστο.

Το βιβλίο έχει πάει πολύ καλά στην Ελλάδα και συνεχίζει ακόμα να έχει μια διαχρονικότητα.

O Ίαν ΜακΓιούαν έχει γράψει δύο συλλογές διηγηµάτων (First Love, Last Rites και In Between the Sheets) και δεκατέσσερα µυθιστορήµατα, µεταξύ των οποίων τα Ο τσιµεντόκηπος (Γράµµατα, 1982), Ξένοι στη Βενετία (Σέλας, 1991), Ο αθώος (Σέλας, 1993), Μαύρα σκυλιά (Σέλας, 1994), Έµµονη αγάπη (Νεφέλη, 1999), Άµστερνταµ (Νεφέλη, 1999), Σάββατο (Νεφέλη, 2006), Εξιλέωση (Νεφέλη, 2008).

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν ακόµη τα µυθιστορήµατά του Στην ακτή (2007), Solar (2010), Χαµένο παιδί (2013), Επιχείρηση Zάχαρη (2013), Νόµος περί τέκνων (2015), Καρυδότσουφλο (2017). Κέρδισε το βραβείο Μπούκερ το 1998 για το Άµστερνταµ.