Ενεργός πολίτης μέσα και έξω από την τάξη

Ένα βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα διερευνηθούν οι συνθήκες που κάνουν πλέον επιτακτικότερη την ανάγκη για την καλλιέργεια της ενεργού πολιτειότητας και θα παρουσιαστούν εργαλεία για την εισαγωγή της έννοιας του Ενεργού Πολίτη του κόσμου στη σχολική τάξη. Παράλληλα θα εφαρμοστούν παραδείγματα του βιβλίου της ActionAid Ενεργός πολίτης μέσα και έξω από την τάξη, που ακολουθούν τη μαθητοκεντρική μεθοδολογία.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, 16:30μ.μ. - 19:30μ.μ.

Επίκεντρο
(Πέτρας 93, Κολωνός)
___________________________________________________________________________________


Ο Μάικ Κένι στον 5ο Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Περίπατο

Το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018, για πέμπτη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ο Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος. Μια διοργάνωση του Δικτύου EUNIC (European Union National Institutes for Culture / Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Από τις 11:00π.μ. έως τις 16:00μ.μ., στην αίθουσα (ισόγειο) του Πύργου Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ο 5ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος προσκαλεί τους φίλους των βιβλίων να συναντήσουν σημαντικούς λογοτέχνες από διάφορες χώρες της Ευρώπης σε μια γιορτή της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και της διαφορετικότητας. Από το Ηνωμένο Βασίλειο και προσκεκλημένος του British Council και των Εκδόσεων Πατάκη θα συμμετάσχει ο Mike Kenny, ένας από τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του, με ειδίκευση στο παιδικό θέατρο.
Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη Το αγόρι με τη βαλίτσα, ένα τρυφερό και συγκινητικό βιβλίο, διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου από το ομώνυμο, πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του Mike Kenny. Ένα βιβλίο σε εικονογράφηση του Βασίλη Σελιμά, που αγγίζει το εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας πρόβλημα της προσφυγιάς και της αναγκαστικής και βίαιης μετανάστευσης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στις 11:40π.μ., η Ξένια Καλογεροπούλου θα συστήσει τον Βρετανό συγγραφέα στο κοινό και θα συνομιλήσει μαζί του.

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου στις 11:40π.μ.

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
___________________________________________________________________________________


Πώς μπορεί ένα Μπιπ να σου αλλάξει τη ζωή!
Δώρα Δόριζα

Ποιος είναι ο κύριος Μπιπ που έφτασε στο γυμναστήριο σε συσκευασία δώρου; Γιατί εξαφανίστηκε έτσι ξαφνικά; Μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι γι’ αυτή την εξαφάνιση; Ελάτε με παιχνίδι, αφήγηση και αυτοσχεδιασμούς να ξεκινήσουμε την έρευνα στην παρουσίαση του βιβλίου της Δώρας Δόριζα «Πώς μπορεί ένα Μπιπ να σου αλλάξει τη ζωή» (εικονογράφηση: Δανάη Κηλαηδόνη).
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου στη 13.00μ.μ.

IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα