Το βιβλιοπωλείο ΛΕΜΟΝΙ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιώργου Συμπάρδη


την Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018, στις 19.00μ.μ., στο Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Άννα Λυδάκη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.
___________________________________________________________________________________


Ένα ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στην Ιπποκράτους
Ομιλίες και ανοιχτός διάλογος
με κορυφαίους επιστήμονες

Συνεχίζεται το Μικρό Πανεπιστήμιο στην Ιπποκράτους, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 11), με νέες διαλέξεις.

Οι φιλόλογοι Ίνα Αναγνωστοπούλου και Λία Μπουσούνη-Γκέσουρα με αφορμή την έκδοση του νέου τους βιβλίου Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης: Τι μας λένε και σήμερα οι τρεις τραγικοί μιλούν για τη διαχρονική αξία του μύθου. Στόχος της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018, στις 19:30μ.μ., είναι να παρουσιαστούν και να αναλυθούν οι σχετικοί μύθοι σε σχέση με την προσωπική προσέγγιση του μύθου από κάθε δημιουργό και βέβαια να ακουστούν σημαντικά αποσπάσματα των συγκεκριμένων τραγωδιών, ώστε να απολαύσουν, όσο είναι δυνατόν, οι συμμετέχοντες τον επίκαιρο λόγο του δράματος, που αποτελεί για όλους μας πολύτιμη αναζωογονητική κληρονομιά, παρότι έχουν περάσει 2.500 χρόνια από τη δημιουργία του. Τέλος, θα γίνουν αναφορές στην πρόσληψη και στην επανερμηνεία των εν λόγω δραμάτων από μεταγενέστερους λογοτέχνες και καλλιτέχνες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη
δήλωση συμμετοχής στο e-mail: