"Το αγόρι στο χιόνι" του Samuel Bjork

Χειμώνας 1999.
Ένας ηλικιωμένος άντρας επιστρέφει οδηγώντας στο σπίτι του. Ο δρόμος είναι σκοτεινός και παγωμένος και φαίνεται να είναι ο μόνος που κυκλοφορεί αυτή την ώρα. Ξαφνικά οι προβολείς του αυτοκινήτου θα φωτίσουν κάτι σε μικρή απόσταση μπροστά και θα φρενάρει μανιασμένα. Μερικά εκατοστά από το καπό, βρίσκεται ένα νεαρό αγόρι παγωμένο και σε κατάσταση σοκ.
Φοράει κέρατα ελαφιού στο κεφάλι του.
Απρίλιος 2013. Μια μπαλαρίνα είκοσι ενός χρόνων βρίσκεται άγρια δολοφονημένη, να επιπλέει σε μια ορεινή λίμνη. Στο κοντινό δάσος, οι αστυνομικοί ανακαλύπτουν μια κάμερα σε τρίποδο, στραμμένη προς το σκηνικό του εγκλήματος. Ο φακός της κάμερας έχει χαραγμένο τον αριθμό 4.
Ο ντετέκτιβ Μουνκ θα προσφερθεί να αναλάβει την υπόθεση. Αντίθετα η Μία, κορυφαία ερευνήτρια και συνεργάτιδά του, έχοντας μόλις τελειώσει με την απεξάρτηση έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να φροντίσει τον εαυτό της.
Ο δολοφόνος όμως φαίνεται να έχει άλλα σχέδια για εκείνη…
Καθώς τα θύματα αυξάνονται, το σκηνικό κάθε εγκλήματος είναι λίγο διαφορετικό από το προηγούμενο. Παρουσιάζουν όμως απίστευτες ομοιότητες με παλιές υποθέσεις της Μία.
Τα όρια της λογικής της θα δοκιμαστούν, όταν θα δει ένα γνώριμο πρόσωπο στο λεωφορείο. Είναι η αδελφή της η Σίγκρι. Μόνο που αυτό είναι αδύνατον. Έχει το πιστοποιητικό θανάτου που το αποδεικνύει…

"Μις Μαρπλ - ένα πτώμα στη βιβλιοθήκη" της Agatha Christie

Ένα πρωί, στην οικία του συνταγματάρχη Άρθουρ Μπάντρι και της συζύγου του Ντόροθι ανακαλύπτεται στη βιβλιοθήκη ένα πτώμα. Το άψυχο σώμα μιας στραγγαλισμένης γυναίκας κείτεται στο χαλί. Η Ντόροθι Μπάντρι ειδοποιεί αμέσως την οξυδερκή φίλη της Τζέιν Μαρπλ, που θα προσπαθήσει να βρει την άκρη του νήματος σε μια υπόθεση πολύ πιο περίπλοκη από όσο φαινόταν αρχικά.
Πρόκειται για τη δεύτερη περιπέτεια αυτής της ιδιότυπης ηρωίδας που ζει στο Σεντ Μέρι Μιντ, ένα φανταστικό χωριό της αγγλικής υπαίθρου. Σύμφωνα με ένα από τα αγαπημένα της αποφθέγματα, «η ανθρώπινη φύση είναι παντού η ίδια».
Η Agatha Christie (1890-1976) γνώρισε τεράστια επιτυχία με την έκδοση του πρώτου αστυνομικού μυθιστορήματός της, τη Μυστηριώδη Υπόθεση στο Στάιλς, συστήνοντας στο αναγνωστικό κοινό τον ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Η συγγραφέας, που έχει χαρακτηριστεί εύστοχα ως «βασίλισσα του εγκλήματος», έγραψε ογδόντα μυθιστορήματα και σχεδόν εκατό διηγήματα που μεταφράστηκαν σε περίπου εκατό γλώσσες και έχουν πουλήσει έως σήμερα περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

"Μια σκιά στην ομίχλη" της Agatha Christie

Η Προύντενς Κάουλι και ο Τόμι Μπέρεσφορντ, νέοι, φιλόδοξοι και ριψοκίνδυνοι, αποφασίζουν να παραστήσουν τους τυχοδιώκτες και άθελά τους βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια υπόθεση διεθνούς κατασκοπείας. Πώς θα κατορθώσουν να ανακαλύψουν την πραγματική ταυτότητα του μυστηριώδους κυρίου Μπράουν, αυτού του τρομερού αντιπάλου τους που απειλεί το Ηνωμένο Βασίλειο; Και πώς θα καταφέρουν να βρουν την Τζέιν Φις, που μοιάζει να κρατάει το κλειδί του μυστηρίου;
Η Agatha Christie (1890-1976) γνώρισε τεράστια επιτυχία με την έκδοση του πρώτου αστυνομικού μυθιστορήματός της, τη Μυστηριώδη Υπόθεση στο Στάιλς, συστήνοντας στο αναγνωστικό κοινό τον ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Η συγγραφέας, που έ χει χαρακτηριστεί εύστοχα ως «βασίλισσα του εγκλήματος», έγραψε ογδόντα μυθιστορήματα και σχεδόν εκατό διηγήματα που μεταφράστηκαν σε περίπου εκατό γλώσσες και έχουν πουλήσει έως σήμερα περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

"Κόκκινη μεταξωτή κορδέλα" της Lucy Adlington

Σε κάποια άλλη ζωή μπορεί να ήμασταν φίλες.
Μα βρισκόμασταν στο Μπέρτσγουντ...
Μου άρεσε να ράβω όμορφα μεταξωτά φορέματα με δαντέλες. Όταν η γιαγιά μου άνοιγε το καπάκι της ραπτομηχανής και έβλεπα στη σειρά τα μασούρια με τις πράσινες, κίτρινες, κόκκινες, γκρίζες, λευκές και ροζ κλωστές ονειρευόμουν πως μεγαλώνοντας θα είχα το δικό μου εργαστήριο. Τότε πιστεύαμε πως ο πόλεμος ήταν κάτι που συνέβαινε κάπου αλλού· ήρθε όμως στην πόλη μας και μας άρπαξε.
Στοίβαξε χιλιάδες ανθρώπους σε τούτο το μέρος και, μαζί με μένα, τη Ρόουζ, τη Μάρτα και την Κάρλα.
Πάνω από τους φράχτες με το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, ο ήλιος δεν ξεχώριζε στο γκρίζο. Στοιχιζόμασταν σε σειρές των πέντε, όλες με ριγέ στολή, και μετά τρέχαμε στο ατελιέ ραπτικής του στρατοπέδου. Εκεί, ανάμεσα στα πανάκριβα υφάσματα και στις απαιτητικές κυρίες των αξιωματικών, μέρα με τη μέρα ψαλιδίζονταν οι ελπίδες μας.
Εκείνο το πρωινό είχα δέσει κρυφά την κόκκινη μεταξωτή κορδέλα γύρω από τον λαιμό μου. Και για πρώτη φορά από τότε που βρέθηκα στο Μπέρτσγουντ ένιωσα πραγματικός άνθρωπος.
Έλλα, 1944

"Εμείς θα σε αγαπάμε πάντα!" της Karen Bonnell

Οι προκλήσεις που προκύπτουν με την ανατροφή των παιδιών από ένα διαζύγιο ή έναν χωρισμό απαιτούν λεπτούς και επιδέξιους χειρισμούς, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν σε δύο σπίτια.
Απαντώντας στα ερωτήματα των γονέων ως προς τις συναισθηματικές επιπτώσεις του χωρισμού στα παιδιά, τη διαμάχη, τη θλίψη και την επάνοδο, οι συγγραφείς προσφέρουν έναν οδικό χάρτη για όλα τα μέλη της οικογένειας, ώστε να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη διαδικασία του χωρισμού αλλά και τη μετέπειτα πορεία τους.
Μέσα από δοκιμασμένες πρακτικές καθοδήγησης, οι γονείς ανακαλύπτουν πώς να μετατραπούν από θυμωμένοι και πληγωμένοι σύντροφοι σε επιτυχημένους συγκηδεμόνες, θέτοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες των παιδιών τους.
Θα δείτε με ποιον τρόπο να:
Διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας
Δημιουργήσετε ένα περιβάλλον συνεπιμέλειας, βασισμένο στον αλληλοσεβασμό
Διατηρήσετε τα παιδιά σας στο επίκεντρο ενώ ταυτόχρονα τα προστατεύετε από διαμάχες και προβλήματα
Αντιληφθείτε τις ανάγκες τους κατά το μεταβατικό στάδιο, ώστε να τα βοηθήσετε να αποκτήσουν τις απαραίτητες αντοχές στη διαχείριση της αλλαγής που συντελείται στην οικογένεια
Εφαρμόσετε λειτουργικές πρακτικές για την εύρυθμη ζωή της οικογένειας σε δύο σπίτια.
Σε κάθε σελίδα θα βρείτε πολύτιμες και εύχρηστες στρατη­­γικές, ώστε να επιλύσετε τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν πάντα με γνώμονα την ευημερία των παιδιών.
Ένα βιβλίο με τις πιο χρήσιμες και σημαντικές συμβουλές για όποιον γονιό περνάει τη διαδικασία του διαζυγίου. Αν σκέφτεστε να χωρίσετε ή το έχετε κάνει ήδη, είτε είστε άντρας είτε γυναίκα, είτε έχετε μικρά είτε μεγάλα παιδιά, το βιβλίο αυτό είναι για εσάς. Προσφέρει οδηγίες για την αποκατάσταση από την τραυματική εμπειρία του χωρισμού και για την προστασία των παιδιών σας όσο διαρκεί. Θα σας διδάξει βήμα βήμα πώς να χτίσετε μια νέα σχέση με τον/τη σύζυγό σας, μια σχέση χωρισμένων γονιών με υγιείς βάσεις. Οι συγγραφείς έχουν πετύχει κάτι πολύ σημαντικό με αυτό το βιβλίο, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα που όλοι οι αναγνώστες μπορούν να χρησιμοποιούν από την πρώτη στιγμή.

"Το βιβλίο των αποφάσεων" των Mikael Krogerus & Roman Tschappeler

Καθημερινά καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις· από το τι θα φάμε για μεσημεριανό μέχρι το πώς να διευθετήσουμε μια παρεξήγηση με έναν συνάδελφο. Υπάρχουν όμως ακόμα πιο σύνθετα και απαιτητικά ερωτήματα:
Πώς μπορώ να κινητοποιήσω την ομάδα μου;
Πώς μπορώ να δουλεύω πιο αποδοτικά;
Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλω;
Διαδραστικό, με εύληπτα διαγράμματα, ενσωματώνει σε έναν μόνο τόμο τα 50 κορυφαία μοντέλα λήψης αποφάσεων, όπως τον διάσημο «Πίνακα διαχείρισης χρόνου του Αϊζενχάουερ», τη «SWOT Aνάλυση», καθώς και το λιγότερο γνωστό αλλά εξίσου σημαντικό «Μοντέλο του Ελβετικού Τυριού».
Eίτε έχετε μόλις εγγραφεί σε ένα πρόγραμμα MBA είτε είστε μονίμως αναποφάσιστος είτε επιδιώκετε να βελτιώσετε την επαγγελματική σας κατάσταση, Το Βιβλίο των Αποφάσεων σας βοηθάει να δομήσετε και επομένως να καταλάβετε καλύτερα τις προκλήσεις της ζωής. Περιλαμβάνει ακόμα μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να ανακαλείτε εύκολα τις γνώσεις που αποκτήσατε ως τη στιγμή που τις χρειάζεστε.
Από την προετοιμασία της δομής μιας παρουσίασης μέχρι την αξιολόγηση μιας επιχειρηματικής ιδέας ή απλά την καλύτερη κατανόηση του εαυτού σας, το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να απλοποιήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα και να κάνετε τα κατάλληλα βήματα προς τη σωστή απόφαση.

"21 Ευκαιρίες να ξεπεράσεις τον εαυτό σου" της Theresa Cheung

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την πεποίθηση ότι το μέλλον μας διαμορφώνεται από μεγάλα γεγονότα, σημαντικές αποφάσεις και σύνθετες σκέψεις.
Η Theresa Cheung όμως μας αποδεικνύει ότι οι καθημερινές μας συνήθειες –τα πράγματα που κάνουμε κατ’ επα­νά­ληψη– είναι το κλειδί για να έχουμε τη ζωή που επιθυμούμε.
Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσουμε τη ζωή μας είναι να αλλάξουμε τις επαναλαμβανόμενες καθημε­ρινές συνήθειες, ξεκινώντας από σήμερα κιόλας.
Η συγγραφέας σχεδίασε και μας παρουσιάζει 21 απλές, ολιγόλεπτες καθημερινές συνήθειες οι οποίες προσφέρουν το πλαίσιο για να φέρουμε τη θετική αλλαγή στη ζωή μας.
Οι συνήθειες αυτές είναι χωρισμένες σε 3 φάσεις:
Πρωί: 7 πρωινές συνήθειες για να ξεκινάμε την ημέρα με αποφασιστικότητα
Μεσημέρι-Απόγευμα: 7 συνήθειες για μια ζωή με σκοπό
Βράδυ: 7 συνήθειες για να ολοκληρώσουμε την ημέρα μας με ικανοποίηση
Υιοθετώντας αυτές τις απλές συνήθειες και δίνοντας πραγμα­τικά σημασία στο τι κάνουμε καθημερινά, θα μεταμορφώσουμε τη ζωή μας.
Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Ως εκ τούτου, η Αριστεία δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Έλληνας φιλόσοφος
Η σημασία του 21
Το 1950 ο Maxwell Maltz, ψυχολόγος και πλαστικός χειρουργός, παρατήρησε ότι οι ασθενείς του εξοικειώνονταν με τις αλλαγές στο πρόσωπό τους μετά την πάροδο 21 ημερών. Αυτή η παρατήρηση τον οδήγησε να γράψει το βιβλίο Psycho-Cybernetics. Μετά την έκδοσή του, το 21 έγινε ο «μαγικός αριθμός» για το διάστημα που απαιτείται ώστε να εφαρμόσουμε και να αποδεχτούμε την αλλαγή.
Άπαξ και υιοθετήσεις μια νέα διαδικασία ή συνήθεια, δεν χρειάζεται να σπαταλάς τη δύναμη της θέλησής σου.
Robin Sharma, συγγραφέας των best sellers Ο Μοναχός που πούλησε τη Ferrari του, Για μια υπέροχη ζωή 1 & 2.

"Ζεν για παιδιά - No 3: Ο Τίτο μαθαίνει να συγκεντρώνεται" της Louison Nielman

Ο Τίτο παίζει με τα μολύβια του και μεταμορφώνει τη γόμα του σε έναν μικρό χιονάνθρωπο.
Κατά λάθος τη ρίχνει κάτω.
Δεν έχει τι να κάνει και δεν μπορεί να καθίσει ήσυχος.
Διαδικασία και τρόποι για την εκτόνωση της υπερέντασης.
"Ζεν για παιδιά - No 4: Ο Μικέ μαθαίνει να εμπιστεύεται τον εαυτό του" της Louison Nielman

«ΜΙΚΕ, ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;»
Ο ΜΙΚΕ ΛΕΕΙ ΟΧΙ, ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΑΚΙ. ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ.
Διαδικασία και τρόποι για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

"Η πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα - No 5: Φανταστικά παιχνίδια" των Shannon Hale, Dean Hale & LeUyen Pham

Η Πριγκίπισσα Μανόλια επισκέπτεται το κάστρο της Πριγκίπισσας Φτερνίσιας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, για να διασκεδάσουν με τα φανταστικά παιχνίδια!
Μια κραυγή από το πάρκο όμως διακόπτει τα σχέδιά τους.
Ένα τέρας επιτέθηκε στο γατάκι μιας μικρής κοπέλας.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα η άγνωστη Πριγκίπισσα με τις Κουβέρτες τρυπώνει αθόρυβα στο κάστρο!
«Ώρα για μεταμφίεση!» σκέφτεται η Πριγκίπισσα Μανόλια και βάζει σε εφαρμογή το μυστικό σχέδιό της…