"Χαριστική βιβλιοθήκη" του Αντώνη Παπαθεοδούλου & Δικαίου Χατζηπλή

Ο Σοφοκλής διαλέγει ένα βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη. Μόλις το ανοίγει, ξεπετάγονται από μέσα αρκούδοι, ακροβάτες, ιππότες, συναισθήματα, ταξίδια, γνώσεις, φαντασία, παιχνίδια... Έρχεται όμως η ώρα να το επιστρέψει. Δεν μπορεί να κρατήσει ούτε καν την αγαπημένη του σελίδα. Πρέπει να το επιστρέψει ΟΛΟ! Ή μήπως όχι;
Εάν δεις κάπου μια ταμπέλα που να γράφει Δανειστική Βιβλιοθήκη, να ξέρεις ότι δε λέει αλήθεια!
"Το τρανζιστοράκι" του Γιώργου Γρηγοράκη

Ο Άλκης λειτουργεί συναισθηµατικά. Ο Θάνος είναι η φωνή της λογικής. Ο Νεκτάριος το καθαρό ένστικτο και η Χαρά όλα αυτά µαζί. Παιδιά συνηθισµένα, που κάνουν τρέλες, λύνουν παρεξηγήσεις, ερωτεύονται, πάνε σχολείο.
Ώσπου µια µέρα ο Άλκης βρίσκει τυχαία ένα τρανζιστοράκι. Μόλις ακουστεί το «κλικ» του διακόπτη, συµβαίνουν πράγµατα παράξενα, ανεξήγητα, µικρά θαύµατα που αλλάζουν την καθηµερινότητά τους. Πολλοί θα το επιθυµήσουν, λίγοι θα το κρατήσουν στα χέρια τους, µα ελάχιστοι θα νιώσουν τη µελωδία του.
Στο µεταξύ, η σκληρή πραγµατικότητα παραµονεύει µε πρόσωπο αυταρχικό και στολή παραλλαγής, και τη φωνάζουν «στρατηγό».
"Η Νεφέλη, ο κύριος Μ και τα Ρομποφρίξ 181" της Ειρήνης Γιαβάση

Κάπου µακριά από εδώ, σε µία µεγάλη πόλη, ζει ένας µεγάλος κύριος που το όνοµά του ξεκινά από Μ. Κανείς δεν ξέρει πώς πραγµατικά τον λένε, µόνο πως του αρέσει να κάνει ένα σωρό µεγαλίστικα πράγµατα. Στον ίδιο δρόµο µένει και ένα κοριτσάκι, η Νεφέλη, µε τη γάτα της τη Σεµέλη. Τι γίνεται όταν αυτοί οι δύο διαβάζουν στην εφηµερίδα ότι ένας λαµπρός επιστήµονας εφηύρε το Ροµποφρίξ 181, το ολοκαίνουριο ροµπότ-δάσκαλο; Πού θα τους οδηγήσει αυτή η θεότρελη περιπέτεια; Με µπόλικη φαντασία και παιδική αγάπη, λίγη βοήθεια από τη συµµορία «Νύχια και πέταλα» και την επιστηµονική γνώση του γκρινιάρη κυρίου Μ, η περιπέτεια… αρχίζει.