"Μπροστά στα μάτια τους" της Cara Hunter

Χθες το βράδυ, η οκτάχρονη Ντέιζι Μέισον εξαφανίστηκε από το καλοκαιρινό πάρτι μασκέ που οργάνωσαν οι γονείς της. Κανείς δεν είδε τίποτα στο ήσυχο προάστιο – ή τουλάχιστον έτσι λένε όλοι.
Όμως ο επιθεωρητής Άνταμ Φόλεϊ, που ανέλαβε την υπόθεση, ξέρει ότι εννιά στις δέκα φορές ο δράστης είναι κάποιος γνωστός της οικογένειας. Και η οικογένεια της Ντέιζι είναι σίγουρα παράξενη – η μητέρα της έχει εμμονή με τα προσχήματα, ενώ ο πατέρας της είναι ψυχρός και αμυντικός κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.
Έπειτα είναι και ο μικρός αδερφός της, ο τόσο μοναχικός και αντικοινωνικός…
Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα. Όμως όλοι έχουν τη δική τους εξήγηση και, απ’ ό,τι φαίνεται, όλοι έχουν κάτι να κρύψουν. Ένα είναι σίγουρο: κάποιος λέει ψέματα.
Ο επιθεωρητής Φόλεϊ ξεκινάει έναν αγώνα δρόμου για να βρει τα ίχνη της Ντέιζι, καθώς ο χρόνος του λιγοστεύει, μαζί και οι ελπίδες για να βρεθεί ζωντανή…
Πώς μπορεί να εξαφανιστεί ένα παιδί χωρίς κανένα απολύτως ίχνος;

"Ξενοδοχείο υπέροχων γυναικών" της Fiona Davis

Νέα Υόρκη 1950 Στον πλούσιο και λαμπερό κόσμο του ξενοδοχείου θηλέων Μπάρμπιζον, μια γενιά από φιλόδοξα μοντέλα, γραμματείς και συντάκτριες γυναικείων περιοδικών ζουν πλάι πλάι προσπαθώντας να κατακτήσουν την παραμυθένια επιτυχία. Η Ντάρμπι ΜακΛόχλιν είναι το ακριβώς αντίθετο από τις άλλες κοπέλες που μένουν στο ξενοδοχείο: αδιάφορη εμφανισιακά, συνεσταλμένη και πεπεισμένη ότι δεν ανήκει εκεί. Όταν όμως γίνεται φίλη με την Εσμέ, μια καμαριέρα του Μπάρμπιζον, γνωρίζει μια εντελώς διαφορετική, εθιστική πλευρά της Νέας Υόρκης, με ήχους τζαζ και μπιμπόπ, ηρωίνη, μα και την πιθανότητα ενός έρωτα. Μισό αιώνα αργότερα, το θρυλικό ξενοδοχείο έχει μετατραπεί σε συγκρότημα κατοικιών και τίποτα δεν θυμίζει πια τις δόξες που γνώρισε. Το μόνο που στοιχειώνει το κτίριο είναι οι φήμες για την ανάμειξη της Ντάρμπι σε μια θανατηφόρα συμπλοκή με μια καμαριέρα του ξενοδοχείου το 1952, καθώς και η μελαγχολική μουσική που ακούγεται από το διαμέρισμά της. Η γειτόνισσά της και δημοσιογράφος Ρόουζ Λούιν νιώθει μια ακατανίκητη έλξη για την ιστορία της ηλικιωμένης πλέον Ντάρμπι, η οποία αποτελεί και τον τέλειο αντιπερισπασμό από την ανύπαρκτη προσω­πική της ζωή… Αλλά όσο περισσότερο εντείνεται η ψύχωση της Ρόουζ με αυτή την ιστορία, τόσο κλονίζεται η δημοσιογραφική ηθική της και, όταν εντέλει έρθει στο φως η συγκλονιστική αλήθεια, τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο και για τις δυο γυναίκες. Ένα σκοτεινό μυστικό, βαθιά θαμμένο στο φανταχτερό παρελθόν του Μπάρμπιζον, περιμένει να αποκαλυφθεί…

"Τα τάπερ της Αλίκης" της Έλενα Ακρίτα

Τα τάπερ της Αλίκης είναι μια αθηναϊκή τοιχογραφία της εικοσαετίας 1980-2000. Τρεις γενιές γυναικών ζουν, ονειρεύονται και διεκδικούν: Η Κοραλία, είκοσι χρόνια καθαρίστρια στη ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ. Η κόρη της Ελένη, πωλήτρια στο ΜΙΝΙΟΝ, που κάνει κι επιδείξεις τάπερ σε σπίτια κυριών. Και το «εξώγαμο» κοριτσάκι της, η Αλικούλα, που πήρε το όνομα της νονάς της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η μικρή μέσα στα πολύχρωμα τάπερ της μαμάς κρύβει παιχνίδια, πασχαλίτσες για τα μαλλιά, στρασάκια, Μπάρμπι, επιθυμίες, ελπίδες κι όνειρα.
Όταν η Αλίκη μεγαλώνει, κλείνει ερμητικά μέσα στα τάπερ όλα όσα αισθάνεται. Αγάπη, οργή, πόνο, έρωτα, γέλιο και κλάμα. Μέχρι που η ζωή της θα απαιτήσει να ανοίξει τα αεροστεγή καπάκια και ν’ αφήσει τα συναισθήματά της ελεύθερα.
Τα τάπερ της Αλίκης είναι ένα γκράφιτι στους τοίχους των πολυκατοικιών της Κυψέλης, των μπορντέλων της Φυλής, των θεατρικών σκηνών, των παλιών καταστημάτων και των ρετιρέ με τις στρωμένες τσόχες για κουμκάν. Είναι όσα ζήσαμε κι αγαπήσαμε σε μια Αθήνα που δεν μένει πια εδώ.

"Μια νύχτα ακόμη" του Κώστα Κρομμύδα

Υπάρχουν ταξίδια που ξεκινούν με μια βαλίτσα στο χέρι. Άλλα, έπειτα από έναν χωρισμό. Κάποια, όταν μια δουλειά σε αναγκάζει να φύγεις χωρίς να αφήσεις τίποτα πίσω σου…
Υπάρχουν ορισμένα που έμειναν χαραγμένα στην ψυχή μας επειδή μας πόνεσαν, επειδή μας ανάγκασαν να πληγώσουμε κι εμείς ανθρώπους που πιθανόν να αγαπούσαμε.
Αλλά υπάρχουν κι εκείνα που τα διαφεντεύει ένας παράφορος έρωτας, που μας κάνουν να ξεχνάμε πώς είναι να ζούμε αλλά και να νιώθουμε τον πόνο όταν αυτός είναι χωρίς ανταπόκριση…
Πολύ αργά θα καταλάβεις ότι τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά που δεν έκανες ποτέ. Που δεν τα τόλμησες, που δεν τα γεύτηκες.
Το δικό μου ξεκίνησε τη μέρα που μου ανακοίνωσαν ότι μου είχαν απομείνει μερικοί μήνες ζωής. Και ήταν το πιο όμορφο που έχω κάνει…
"Ο διάβολος στη λευκή πόλη" του Erik Larson

Η απίστευτη ιστορία δύο ανδρών, ενός αρχιτέκτονα και ενός κατά συρροή δολοφόνου, που η μοίρα ένωσε με έναν παράξενο τρόπο…
Ο αρχιτέκτονας ήταν ο Ντάνιελ Χάντσον Μπέρμαν, ένας ευφυής διευθυντής τεχνικών έργων και δημιουργός πολλών από τα σημαντικότερα κτίρια των ΗΠΑ, όπως του Κτιρίου Φλατάιρον στη Νέα Υόρκη και του Σταθμού Γιούνιον στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και ξεπερνώντας σημαντικές δυσκολίες, κατάφερε να κατασκευάσει τη διάσημη Λευκή Πόλη, γύρω από την οποία στήθηκε η Διεθνής Έκθεση του Σικάγου.
Ο δολοφόνος ήταν ο Χένρι Χ. Χολμς, ένας νεαρός, ευπαρουσίαστος γιατρός που, σε μια μοχθηρή παρωδία της Λευκής Πόλης, έχτισε ακριβώς στα δυτικά του χώρου της έκθεσης το δικό του «Ξενοδοχείο της Διεθνούς Έκθεσης» – ένα μέγαρο βασανιστηρίων που περιλάμβανε τραπέζι ανατομίας, θάλαμο αερίων και κρεματόριο. O Χολμς χρησιμοποίησε το δέλεαρ της μεγάλης έκθεσης και τα δικά του σατανικά θέλγητρα για να παρασύρει αμέτρητες νεαρές κοπέλες στον θάνατο.
Μια αφήγηση που συνδυάζει τον θαυμασμό για τα ιστορικά στοιχεία με την έξαψη ενός εξαιρετικού μυθιστορήματος Ο Διάβολος στη Λευκή Πόλη ξεναγεί τον αναγνώστη σε μια εποχή μαγείας και μεγαλοπρέπειας, που γίνεται ακόμα πιο ελκυστική από μια σειρά δεύτερων ρόλων στους οποίους εμφανίζονται πρόσωπα υπαρκτά, όπως ο Μπάφαλο Μπιλ, ο Θίοντορ Ντράιζερ, ο Τόμας Έντισον, ο αρχιδούκας Φραγκίσκος Φερδινάνδος και άλλοι. Σ’ αυτό το βιβλίο ο καπνός, ο ρομαντισμός και το μυστήριο της Επίχρυσης Εποχής ζωντανεύουν όπως ποτέ άλλοτε.

"Η γυναίκα του Ίσνταλ" του Βαγγέλη Γιαννίση

Νορβηγία, χειμώνας 1970.
Στο Μπέργκεν το έγκλημα είναι σχεδόν άγνωστη λέξη. Το απανθρακωμένο πτώμα μιας άγνωστης γυναίκας στην κοιλάδα του Ίσνταλ –στην Κοιλάδα του Θανάτου, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι– θα ταράξει την ήσυχη πόλη.
Ο θάνατός της αποτελεί αίνιγμα. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν η γυναίκα αυτοκτόνησε ή αν έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας. Όσο περνούν οι μέρες, όμως, οι πιθανότητες για τη δεύτερη περίπτωση αυξάνονται. Οι αρχές βρίσκονται μπροστά σε έναν γρίφο: Η γυναίκα είχε φροντίσει να κρύψει την πραγματική της ταυτότητα πίσω από μία ντουζίνα ψεύτικα έγγραφα, μεταμφιέσεις και κωδικοποιημένα σημειώματα, ενώ από τα καψαλισμένα ρούχα που βρίσκονται γύρω της έχουν κοπεί επιμελώς οι ετικέτες. Ταυτόχρονα, η δραστηριότητα ξένων κατασκόπων στην περιοχή, αλλά και μιας ακροδεξιάς οργάνωσης, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την έρευνα.
Ο Ρολφ Στόλεσεν, αστυνομικός του τοπικού τμήματος, με τη βοήθεια του Άνερς Φλο, ειδικού πράκτορα του Εγκληματολογικού, θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τι τράβηξε τη νεαρή γυναίκα στη μέση του πουθενά και τι προκάλεσε τον θάνατό της. Η προσπάθειά τους να ανακαλύψουν από τι προσπαθούσε να ξεφύγει η άγνωστη θα τους οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός καλά φυλαγμένου μυστικού, το οποίο μπορεί και να τους συντρίψει.
Βασισμένο στην πραγματική υπόθεση της γυναίκας του Ίσνταλ, η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, πρόσφατα διασκευάστηκε σε podcast από το BBC, σε συνεργασία με το κορυφαίο νορβηγικό τηλεοπτικό κανάλι NRK TV.

"Το μικρό βιβλίο του ναι" του Noah GoldStein, Steve Martin & Robert Cialdini

Όλοι θέλουμε να ακούμε το «ναι».
Το «ναι» μας συνδέει με τον κόσμο και μας μεταφέρει στο μέλλον. Γιατί λοιπόν ­δυσκολευόμαστε τόσο να κάνουμε τους ­άλλους να συμφωνήσουν μαζί μας;
Και πώς ­μπορούμε να βελτιώσουμε τις πιθανότητές μας;
Το Μικρό Βιβλίο του Ναι περιέχει 21 σύντομα ­δοκίμια με αποτελεσματικές στρατηγικές πειθούς, που έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τις πιθανότητες ­κάποιος να συμφωνήσει με αυτό που ζητάμε.
Είτε πρόκειται για έναν φίλο, έναν συγγενή, έναν σύντροφο, είτε έναν συνεργάτη, έναν διευθυντή ή ακόμα κι έναν ξένο, ­αυτές οι στρατηγικές είναι εξίσου εφαρμόσιμες και αποδοτικές.
Με αποστάγματα σοφίας από ηγέτες με επιρροή και προσεκτικά επιλεγμένες συμβουλές, αυτό το μικρό ­βιβλίο είναι το κλειδί για τη θετική ανταπόκριση σε εσάς, τις ιδέες και τις επιθυμίες σας.

"Πρωτάρης μπαμπάς" των Lionel Pailles & Benoit Le Goedec

*Πότε μπορούμε να μάθουμε το φύλο του μωρού;
*Αν δεν παρευρεθώ στον τοκετό, θα είμαι εκτός από δειλός και απαίσιος πατέρας;
*Πώς να ετοιμάσω το μπιμπερό του μωρού;
*Θα πάθω κι εγώ επιλόχεια κατάθλιψη;
*Κουράζομαι πολύ στη δουλειά μου και, αν πρέπει να σηκώνομαι το βράδυ για να ταΐζω το μωρό, φοβάμαι ότι δεν θα αντέξω. Τι μπορώ να κάνω;
*Όλη η ζωή μας περιστρέφεται γύρω από το μωρό. Πώς μπορώ να ανακτήσω τη σχέση μου με τη σύντροφό μου;
Όταν ένας άντρας πρόκειται να γίνει —ή έχει μόλις γίνει— μπαμπάς, διαπιστώνει ότι στον νου του συνωστίζονται ένα σωρό ερωτήματα. Κάποια από αυτά είναι παράξενα, αστεία ή γελοία, κάποια άλλα είναι πιο σοβαρά. Ωστόσο, είναι όλα θεμελιώδη ερωτήματα για έναν πρωτάρη μπαμπά.
Αυτός ο πολύτιμος οδηγός απαντάει με πρακτικό και επιστημονικό τρόπο στις πιο συχνές ερωτήσεις που θέτουν οι ίδιοι οι μέλλοντες μπαμπάδες στους ειδικούς —μαίες, παιδιάτρους, ψυχιάτρους, γυναικολόγους—, αλλά και όσοι είναι ήδη μπαμπάδες και θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να γίνονται καλύτεροι.
Οι πληροφορίες, οι μέθοδοι και οι πολύτιμες συμβουλές αυτού του βιβλίου θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε με περισσότερη χαρά και ηρεμία τη συναρπαστική περιπέτεια της γέννησης του παιδιού σας!

"Μαχάτμα Γκάντι - Περί ζωής" του Arun Gandhi

Παρόλο που ο δρόμος της αλήθειας είναι ευθύς και στενός και κοφτερός σαν λάμα ξυραφιού, για μένα ήταν ο πιο εύκολος και γρήγορος.
Μαχάτμα Γκάντι
Μετά Το Δώρο του Θυμού, ο Αρούν Γκάντι μας χαρίζει πολύτιμα μαθήματα ζωής για την αγάπη, την ειρήνη, την ευτυχία και όλα όσα απασχόλησαν το αεικίνητο πνεύμα του παππού του Μαχάτμα Γκάντι.
Εβδομήντα ένα χρόνια μετά τον θάνατό του, τα λόγια του εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και να αποτελούν πολύτιμο οδηγό ζωής, θυμίζοντάς μας ότι η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο…

"Ολίβια - Μυστικό τετράδιο No 1: Η πιο καλή μου φίλη" των Meredith Costain & Danielle McDonald

Έχω τόσo πολλά σούπερ-φανταστικά και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πράγματα να περιγράψω…
θα σας τα πω OΛΑ!
Έχω ένα ολοκαίνουριο δωμάτιο. Γιούπι!
Η κολλητή μου, η Λούσι, μετακόμισε την περασμένη εβδομάδα και μου λείπει τρομερά.
Φτιάχνω ΕΝΑ ΣΩΡΟ απίθανες εφευρέσεις – είμαι σχεδόν σίγουρη ότι κάποιες θα λειτουργούν κιόλας!
Κάποιος μπαίνει κρυφά στο δωμάτιό μου αλλά ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.
Έχει έρθει ένα καινούριο κορίτσι στο σχολείο.
Τη λένε Ματίλντα και έχει πλάκα… αλλά γιατί μερικές φορές συμπεριφέρεται τόσο περίεργα;;;
Σκοπεύω να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει…
"Ολίβια - Μυστικό τετράδιο No 2: Το σχεδόν τέλειο σκυλάκι μου" των Meredith Costain & Danielle McDonald

Έχω τόσo πολλά σούπερ-φανταστικά και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πράγματα να περιγράψω…
θα σας τα πω OΛΑ!
Το σκυλάκι μου, ο Τσόκο, είναι σούπερ φιλικό και του αρέσουν τα χάδια. Είναι το ΤΕΛΕΙΟ κατοικίδιο (σχεδόν).
Μερικές φορές, όμως, κάνει ζαβολιές!
Του αρέσει να μασουλάει διάφορα πράγματα. Ειδικά τις παντόφλες του μπαμπά. Μετά τις κρύβει στον κήπο.
Ο Τσόκο τρώει ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ! Κλέβει ακόμα και φαγητό από το τραπέζι. Δεν με πειράζει καθόλου όμως, όταν καταβροχθίζει το μπρόκολό μου.
Είναι γεμάτος ενέργεια και κυνηγά ΓΑΤΕΣ! Βοήθεια! Πρέπει να βρω έναν τρόπο να τον κρατήσω μακριά από μπελάδες.
"Ευρωκαροτάκια: Κερδίζω!" του Cinders McLeod

Μια νέα πρωτότυπη σειρά που παρουσιάζει με απλό και κατανοητό τρόπο βασικές οικονομικές έννοιες!
H Mπάνι θέλει να γίνει ΠΛΟΥΣΙΑ και ΔΙΑΣΗΜΗ!
Θα το καταφέρει σε μια νύχτα;
Όχι!
Θα πρέπει να το… κερδίσει;
Ναι!
"Ευρωκαροτάκια: Ξοδεύω!" του Cinders McLeod

Μια νέα πρωτότυπη σειρά που παρουσιάζει με απλό και κατανοητό τρόπο βασικές οικονομικές έννοιες!
O Σόνι θέλει να τα αγοράσει ΟΛΑ!
Μπορεί να το κάνει;
Όχι!
Θα πρέπει να κάνει κάποιες επιλογές;
Ναι!
"Μύθοι του Αισώπου: το ποντίκι της πόλης και το ποντίκι του αγρού"

Ένας μικρός ποντικός που ζούσε σε ένα πλουσιόσπιτο στην πόλη κάλεσε τον ξάδελφό του που ζούσε στην εξοχή για να περάσει λίγες μέρες σπίτι του…
Οι Μύθοι του Αισώπου ταξιδεύουν τα παιδιά σε έναν κόσμο γεμάτο σοφία και γνώση και τα ενθαρρύνουν στα πρώτα βήματα της ανάγνωσης.
"Μύθοι του Αισώπου: ο λαγός και η χελώνα"

Ο λαγός καυχιόταν ότι έτρεχε πιο γρήγορα από όλα τα ζώα στο δάσος. Ξαφνικά, μια μέρα, η χελώνα τον προσκάλεσε σε διαγωνισμό τρεξίματος. Ο λαγός γέλασε μαζί της και όλα τα ζώα κράτησαν την ανάσα τους…
Οι Μύθοι του Αισώπου ταξιδεύουν τα παιδιά σε έναν κόσμο γεμάτο σοφία και γνώση και τα ενθαρρύνουν στα πρώτα βήματα της ανάγνωσης.