"Λύκε, λύκε, είσαι εδώ;" του M. J. Arlidge

Κάτι άρρωστο σέρνεται στο δάσος.
Στην αρχή ήταν τα άγρια άλογα. Τώρα αθώοι άντρες και γυναίκες καταδιώκονται και δολοφονούνται από μια απρόσωπη φιγούρα. Χαμένοι στο σκοτάδι, προσπαθούν να ξεφύγουν, προσπαθούν να κρυφτούν. Φωνάζουν απεγνωσμένα για βοήθεια. Όμως δεν υπάρχει κανείς εδώ για να ακούσει τις κραυγές τους…
Η Έλεν Γκρέις πρέπει να αντιμετωπίσει έναν νέο εφιάλτη. Τα θύματα κυνηγήθηκαν με τόξο και αφέθηκαν να κρέμονται από τις αρχαίες βελανιδιές, σαν απόκοσμοι καρποί. Γιατί στοχοποιούνται αβοήθητοι παραθεριστές στο απόγειο της περιόδου κάμπινγκ; Τι σηματοδοτούν οι δολοφονίες τους; Παραμονεύει κάποιος ψυχοπαθής στο δάσος; Υπάρχει κάποιο αποκρυφιστικό στοιχείο στους φόνους; Μήπως οι φόνοι αποτελούν ένα είδος θυσίας-προσφοράς προς το ίδιο το δάσος;
Η Έλεν πρέπει να περπατήσει στο σκοτάδι, αν θέλει να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από την πιο δύσκολη και πιο μακάβρια υπόθεση της καριέρας της.

"Η κούκλα" της Mo Hayder

Ο Τζακ Κάφερι έρχεται αντιμέτωπος με το απόλυτο κακό. Ποιος θα βγει νικητής;
Η διαδικασία εξόδου τηρείται κατά γράμμα, όταν ένας ασθενής, ο Άιζακ, παίρνει εξιτήριο από την υψίστης ασφαλείας ψυχιατρική κλινική. Όμως, κάτι είναι λάθος… Πολύ λάθος…
Τρόφιμοι και προσωπικό στοιχειώνονται από τον θρύλο της Μοντ, ενός φαντάσματος που φημολογείται ότι κακοποιούσε παιδιά το 1860. Πιστεύουν ότι έχει επιστρέψει και ευθύνεται για τον αυτοτραυματισμό και τον θάνατο μιας ασθενή, καθώς και για μια σειρά ανεξήγητων περιστατικών.
Ωστόσο, δεν θα αργήσουν να συνειδητοποιήσουν ότι το φάντασμα δεν είναι αυτό για το οποίο πρέπει να ανησυχούν. Ο ασθενής που μόλις άφησαν να φύγει πιθανότατα συνδέεται με τα ανεξήγητα περιστατικά. Δεν έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος.
Έντρομοι, θα ενημερώσουν τον ντετέκτιβ Τζακ Κάφερι. Πρέπει να τον βρει πολύ σύντομα, πριν προλάβει να σκοτώσει και πάλι.
Μήπως η απάντηση βρίσκεται στις τρομακτικές μικρές κούκλες που έφτιαξε ο Άιζακ στον θάλαμο του ψυχιατρείου; Μήπως αυτές κρύβουν τα στοιχεία που θα φέρουν τον Κάφερι ένα βήμα μπροστά από τον ψυχασθενή δολοφόνο;

"Η προσευχή της μάντισσας" της Γιώτας Γουβέλη

Στο κοσμοπολίτικο Κάιρο, αρχές της δεκαετίας του ’50, η ευρωπαϊκή χλιδή συνυφαίνεται με τη σαγήνη και το μυστήριο της ονειρικής ανατολής. Ωστόσο, η στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης πλησιάζει και ο λαός ξεσηκώνεται εναντίον του παλατιού και των Άγγλων.
Η Αννίτζα, απόγονος της θρυλικής δασκάλας Άννας της Ρούμελης, ζει με την οικογένειά της στο Ελ Ζαμάλεκ, μια αριστοκρατική συνοικία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Το ταραχώδες πολιτικό κλίμα και η αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά φέρνει τον εμπορικό οίκο της οικογένειας στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Μοναδική τους σωτηρία ο γάμος μιας από τις τέσσερις κόρες της οικογένειας με έναν υποψήφιο επενδυτή. Όμως, ο έρωτας έχει ήδη μπει στον δρόμο των τεσσάρων κοριτσιών και καμιά δεν είναι διατεθειμένη να τον θυσιάσει για να σώσει την οικογένειά της.
Ο χειριστικός χαρακτήρας μιας από τις αδελφές σπέρνει ανάμεσά τους την έριδα και τη διχόνοια.
Μαζί, η παιδική τους φίλη η Νουρ, η μελαμψή κεντήστρα του παλατιού με προσωπικότητα ζυμωμένη στα βάθη της ερήμου.
Μυημένη από τα γεννοφάσκια της στα ιερά μυστήρια της ζωής, η Νουρ διαισθάνεται τον θανάσιμο κίνδυνο που τις απειλεί και προσπαθεί να τις προειδοποιήσει.
Κι ενώ η επανάσταση μαίνεται στους δρόμους του Καΐρου, οι τύχες της Νουρ και των τεσσάρων κοριτσιών ακροβατούν επικίνδυνα στο σχοινί της μοίρας.

"Η Ισπανίδα πριγκίπισσα" της Philippa Gregory

«Είμαι η Καταλίνα, ινφάντα της Ισπανίας, κόρη δύο βασιλιάδων, των σπουδαιότερων που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος... και θα γίνω βασίλισσα της Αγγλίας».
Με αυτόν τον τρόπο συστήνεται η Αικατερίνη της Αραγωνίας, που έμεινε γνωστή στην Ιστορία ως η βασίλισσα που, αν και λατρεύτηκε από τον λαό, εκδιώχθηκε από τον θρόνο εξαιτίας της ραδιούργας Άννας Μπολέυν.
Μετά τον πρώτο συμφωνημένο γάμο της με τον Αρθούρο, τον μεγάλο αδερφό του Ερρίκου Η΄, η Αικατερίνη καταφέρνει με το πάθος της να μετατρέψει την ψυχρή σχέση τους σε αληθινό έρωτα· όταν όμως ο Αρθούρος πεθαίνει, η ανελέητη αγγλική Αυλή και οι φιλόδοξοι γονείς της –οι μονάρχες της Ισπανίας– δολοπλοκούν για να βρουν έναν καινούριο ρόλο για τη νεαρή χήρα. Στο τέλος, όμως, η ίδια η Αικατερίνη θα πάρει τον έλεγχο της ζωής της στα χέρια της, λέγοντας το μεγαλύτερο ψέμα στην αγγλική Ιστορία. Ένα ψέμα που θα την οδηγήσει στο ύψιστο αξίωμα…
Τοποθετημένο ανάμεσα στην εντυπωσιακά όμορφη μαυριτανική Ισπανία και στη χλιδή της Αυλής των Τυδώρ, η Philippa Gregory παρουσιάζει στο μυθιστόρημα αυτό μια γυναίκα που η ακλόνητη πίστη της τη βοήθησε να αντεπεξέλθει στην προδοσία, την ένδεια και την απόγνωση, ώσπου ήρθε η στιγμή να αναλάβει τον ρόλο για τον οποίο προετοιμαζόταν σε ολόκληρη τη ζωή της: βασίλισσα στο πλευρό του Ερρίκου Η΄, αντιβασιλέα και επικεφαλής του στρατού που οδήγησε τους Άγγλους στη σπουδαιότερη νίκη τους ενάντια στη Σκωτία.
Η τηλεοπτική σειρά The Spanish Princess ξεκίνησε να προβάλλεται το Μάιο του 2019 στο Starz.

"Η κόρη της σελήνης" της Lucinda Riley

Η Τίγκι, ζωολόγος και λάτρης της φύσης, θα δεχτεί μια πρόταση να εργαστεί στο κτήμα Κινέρντ στα Χάιλαντς από τον γοητευτικό γαιοκτήμονα Τσάρλι Κινέρντ. Θα τον ερωτευτεί κεραυνοβόλα, όμως εκείνος είναι παντρεμένος και αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα στη ζωή του, έτσι εκείνη θα αναγκαστεί να πνίξει τον έρωτά της.
Στο κτήμα θα γνωρίσει έναν γέρο Τσιγγάνο, τον Τσίλι, που θα της αποκαλύψει ότι έχει το χάρισμα της ενόρασης, το οποίο έχει κληρονομήσει από τους Τσιγγάνους προγόνους της. Ένας πυροβολισμός και ο χωρίς ελπίδα έρωτάς της για τον Τσάρλι θα αναγκάσουν την Τίγκι να φύγει σαν την κλέφτρα από τη Σκοτία και να πάει στην Ισπανία για να αναζητήσει τις ρίζες της…
Από τα σκοτσέζικα Χάιλαντς και την Ισπανία, στη Νότια Αμερική και τη Νέα Υόρκη, η Τίγκι ακολουθεί τα ίχνη του εξωτικού αλλά και περίπλοκου παρελθόντος της. H πέμπτη επική ιστορία της σειράς Οι Κόρες των Αστεριών από τη συγγραφέα των best sellers Lucinda Riley.

"Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν - Η επιστροφή" της Lou Kuenzler

Με τις γερμανικές βόμβες να πέφτουν σαν βροχή στο Λονδίνο, τον χειμώνα του 1940, η δωδεκάχρονη Έντιθ αναγκάζεται να αποχωριστεί τη μητέρα της Φίλις –η οποία κατατάσσεται στην πολεμική αεροπορία– και να ζήσει για ένα διάστημα μαζί με τη θεία της στις Τρεις Καμινάδες· το εμβληματικό σπίτι της οικογένειας στο Γιορκσάιρ. Στο τρένο θα γνωριστεί με την Γκρέτα και τον αδερφό της Γκας, που κι αυτοί ακολουθούν τη μαζική εκκένωση του Λονδίνου.
Η θεία Ρομπέρτα και ο θείος Πίτερ υποδέχονται με χαρά την ανιψιά τους και προθυμοποιούνται να φιλοξενήσουν και τα δύο αδέρφια. Τα τρία παιδιά σύντομα παρατηρούν κάποιες ύποπτες κινήσεις στην πόλη.
Στήνουν το αρχηγείο τους σε μια παλιά άμαξα και γίνονται μικροί κατάσκοποι. Σκοπός τους να ξεσκεπάσουν τους ενόχους. Ταυτόχρονα, όμως, τα δύο αδέρφια κρύβουν ένα επικίνδυνο μυστικό...
Ωστόσο, ένα μενταγιόν με ένα ασημένιο τρενάκι θα ­θυμίζει για πάντα στην Έντιθ ότι είναι ένα από τα ­παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν…

"Στην άκρη του βράχου" της Αλκυόνης Παπαδάκη

Εκεί στην άκρη του βράχου… στην κόψη του γκρεμού… οι πέτρες γυαλίζουνε τις νύχτες σαν κοφτερά μαχαίρια.
Οι πιο πολλοί έφτασαν ως εδώ δίχως καλά καλά να το καταλάβουν. Τους ξέβρασε ένα άγριο κύμα της μοίρας τους.
Είναι και κάποιοι, λιγοστοί είν’ αυτοί, που ξεκίνησαν μόνοι τους, παρασυρμένοι από μια χίμαιρα.
Έτσι… για να συναντήσουν την ψυχή τους, πέρα από τα όριά της.
Έτσι… για να προκαλέσουν το πεπρωμένο τους.
Έτσι… για να θαυμάσουν το τοπίο.
Όμως, πάντα, απ’ όλους αυτούς που περιφέρονται στην άκρη του γκρεμού, μερικοί τα καταφέρνουν να γλιτώσουν. Είν’ αυτοί που σκάλισαν με τα νύχια τους στις σχισμές του βράχου και βρήκαν το λουλούδι που είχε κρυμμένο η ζωή.
Κι ύστερα, γυμνοί, ξυπόλυτοι, ματωμένοι, ανακάλυψαν ένα μονοπάτι κι έτρεξαν να της το προσφέρουν.


"Ναπολέων το χαρούμενο γουρουνάκι: Ο Ναπολέων είναι πρωταθλητής" των Gao Hongbo & Li Rong

Ο Ναπολέων είναι ένα χαρούμενο γουρουνάκι που ζει διασκεδαστικές περιπέτειες και μαθαίνει στα παιδιά τον κύκλο των εποχών.
Είναι τέλεια μέρα για κολύμπι!
Ο Ναπολέων και ο φίλος του, ο κανελής σκύλος, αποφασίζουν να οργανώσουν έναν αγώνα κολύμβησης. Και ο νικητής θα είναι... ο πρωταθλητής κολύμβησης!

"Ναπολέων το χαρούμενο γουρουνάκι: Ο Ναπολέων και η πεταλούδα" των Gao Hongbo & Li Rong

Ο Ναπολέων είναι ένα χαρούμενο γουρουνάκι που ζει διασκεδαστικές περιπέτειες και μαθαίνει στα παιδιά τον κύκλο των εποχών.
Μερικές φορές ο Nαπολέων σκέφτεται ότι δεν είναι και τόσο όμορφος. Ευτυχώς, όμως, ο ανοιξιάτικος ήλιος, τα τριαντάφυλλα στον κήπο και η φίλη του η πεταλούδα θα του χαρίσουν ξανά την αυτοπεποίθηση και το χαμόγελό του.

"Ζεν για παιδιά: Ο Ρόλι σκέφτεται ασταμάτητα" της Louison Nielman

Το μυαλό του Ρόλι μοιάζει με έναν τεράστιο κήπο όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ φυτρώνουν συνεχώς νέες σκέψεις.
Όλη τη μέρα ο Ρόλι στριφογυρίζει, χοροπηδά, σκέφτεται.
Δεν σταματά ποτέ.
Μια τρυφερή ιστορία για τη διάσπαση προσοχής.

"Ζεν για παιδιά: Ο Μπλου χαίρεται την κάθε στιγμή" της Louison Nielman

Ο Μπλου ξυπνάει σιγά σιγά, τεντώνει τα αφτιά του, μα δεν ακούει τίποτα παρά μόνο την ανάσα του.
Αναπνέει αργά, όλα είναι γαλήνια, χαμογελάει.
Μια τρυφερή ιστορία για την ενσυνειδητότητα.

"Η φιλοσοφία της αυτοπεποίθησης" του Charles Pepin

Το βιβλίο που φωτίζει το μυστήριο της αυτοπεποίθησης.
Από πού προέρχεται η αυτοπεποίθηση; Πώς λειτουργεί; Πώς ενισχύεται και πώς αποδυναμώνεται; Γιατί κάποιοι έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από άλλους; Είναι ζήτημα ιδιοσυγκρασίας; Αποτέλεσμα δουλειάς με τον εαυτό τους ή του τρόπου που βλέπουν τον κόσμο; Τι σχέση έχει η αυτοπεποίθηση με την εμπιστοσύνη που δείχνουμε στους άλλους, με την εμπιστοσύνη στην ίδια τη ζωή;
Ο Charles Pepin φωτίζει το μυστήριο της αυτοπεποίθησης αντλώντας έμπνευση από σημαντικά κείμενα της φιλοσοφίας και της αρχαίας γνώσης, από έργα ψυχαναλυτών και ψυχολόγων, αλλά και από τις εμπειρίες σπουδαίων αθλητών, καλλιτεχνών και απλών ανθρώπων.
Γίνε αυτό που είσαι.
Φρίντριχ Νίτσε
Η αυτοπεποίθηση είναι τόσο θεμελιώδες ερώτημα της ύπαρξής μας, ώστε δεν θα ήταν δυνατόν να είναι αντικείμενο ενός μόνο κλάδου. Για να εντοπίσουμε τις πηγές της δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να τη μελετήσουμε σε εργαστήρια, αλλά να την παρατηρήσουμε στην πραγματική ζωή. Πρέπει να προσπαθήσουμε να τη δούμε να γεννιέται και να μεγαλώνει, να διακρίνουμε τους δισταγμούς και τις παρεκκλίσεις της, να τρέξουμε στο πλάι της –όπως ακολουθούμε ένα παιδί για να μην πέσει–, ώστε να βρούμε τελικά την ισορροπία μας και να καταφέρουμε να φτάσουμε μακριά.

"Τα έξι κλειδιά" της Jillian Michaels

Η Jillian Michaels, συγγραφέας οκτώ best sellers των New York Times, παρουσιάζει ένα επαναστατικό πρόγραμμα που αντιστρέφει τις συνέπειες της γήρανσης και βοηθά στη διατήρηση της μακρο­χρόνιας υγείας.
Με Τα 6 Κλειδιά πρωτοπορεί και καταρρίπτει τους ­μύθους, τις παρανοήσεις και το χάος γύρω από τη ­γήρανση. Αφού μπορείτε να αποφασίζετε το βάρος σας, γιατί όχι και την ηλικία σας;
Επιστήμονες και ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, έχουν ταυτοποιήσει έξι σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στη γήρανση, μεταξύ των οποίων ο μεταβολισμός, η φλεγμονή και το στρες.
Η συγγραφέας παρουσιάζει ένα αντιγηραντικό πρόγραμμα υγείας, άσκησης και ομορφιάς, το οποίο καλύπτει και τους έξι παράγοντες, συμβάλλοντας στη μακροζωία του ανθρώπινου οργανισμού.
Εμψυχωτικό και βασισμένο σε εκτεταμένη έρευνα, ανοίγει την πόρτα προς έναν τρόπο ζωής που αποκαθιστά και προστατεύει την αποδοτικότητα του ανθρώπου, διατηρώντας σας σε καλή φόρμα, ­υγιείς και όμορφους για μια ζωή.

"Ξεχωρίστε από το πλήθος" του Dale Carnegie Training

Στο Ξεχωρίστε από το Πλήθος, ο Dale Carnegie, ένα από τα πιο αξιόπιστα και επιτυχημένα ονόματα στον χώρο των εταιρικών εκπαιδεύσεων, σας αποκαλύπτει πώς να αναπτύξετε και να ενσωματώσετε αξίες που μένουν αξέχαστες για να γίνετε αποτελεσματικός και επιθυμητός συνάδελφος και φίλος.
Τι σημαίνει να είστε διακεκριμένος; Πώς μπορείτε να διαφοροποιηθείτε από το πλήθος και να γίνετε επιτυχημένοι ηγέτες; Σε ποιες περιπτώσεις η διαίσθηση πρέπει να καθοδηγεί τις επαγγελματικές αποφάσεις σας;
Οι απαντήσεις σε αυτά και άλλα σημαντικά ερωτήματα βρίσκονται σε αυτόν τον δυναμικό, εμπνευσμένο οδηγό, που απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ζήσει μια ζωή με μεγαλύτερο νόημα και επιρροή.
Στο Ξεχωρίστε από το Πλήθος θα μάθετε μυστικά για να αφήσετε ανεξίτηλο το στίγμα σας, όπως:
• Τα έξι βήματα για να διαχειρίζεστε επικοινωνιακά προβλήματα.
• Τα τέσσερα αναπάντεχα εμπόδια στην ηθική συμπεριφορά και πώς να τα αποφύγετε.
• Έναν νέο τρόπο να αντιλαμβάνεστε και να αποπνέετε αυτοπεποίθηση.
• Τεχνικές για να αναπτύξετε ανθεκτικότητα και να αποτρέψετε τον φόβο.
• Τις πέντε βασικές κοινωνικές δεξιότητες που κάνουν κάποιον να διακριθεί.
Όταν θα ανακαλύψετε πώς να διαφοροποιείστε φυσικά και αβίαστα από τους άλλους, θα διαπιστώσετε ότι οι άνθρωποι σε όλους τους τομείς της ζωής σας θα ανταποκρίνονται πιο θετικά και γενναιόδωρα από ποτέ.
Για περισσότερο από 100 χρόνια, το Ινστιτούτο Dale Carnegie έχει υπάρξει μάρτυρας τεράστιων και ταχύτατων αλλαγών, αλλά και προόδου σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όλα αυτά τα χρόνια παραμένει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, παρέχοντας στενή καθοδήγηση στους πελάτες του ώστε να υπερκεράσουν τον ανταγωνισμό, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο. Μολονότι οι τεχνικές εκπαίδευσης εξελίσσονται διαρκώς, οι βασικές αξίες του παραμένουν πιστές σε μία και μόνη αρχή: Η πραγματική αλλαγή ξεκινά από μέσα μας.