"Μια γη με περιττούς ανθρώπους" του Ορφέα Βουτυρά

«Κόνορ, είναι όλες οι χώρες στις οποίες έχεις ταξιδέψει τόσο περίεργες όσο η προηγούμενη;»
Η Κόνορ κοίταξε τον συνταξιδιώτη της, που ήταν ξαπλωμένος λίγο πιο πέρα.
«Δεν μπορώ να ξέρω τι θα φανεί περίεργο σε σένα, Ωρίων. Φαντάσου πως σε αρκετές χώρες με έχουν ρωτήσει: “Είναι όλοι οι ταξιδιώτες τόσο περίεργοι όσο εσύ;”»
«Τι να περιμένω, όμως, από τα μέρη τα οποία θα επισκεφθούμε;» επέμεινε το αγόρι.
Η Κόνορ έστρεψε πάλι το βλέμμα της στον στολισμένο με αστέρια ουρανό.
«Από μοναδικούς νόμους μέχρι ιδιαίτερα έθιμα και συμπεριφορές, από τεχνολογικά θαύματα μέχρι πρωτόγνωρες κοσμοθεωρίες, θα δεις πως κάθε χώρα έχει κάτι το διαφορετικό. Θα δεις χώρες που μοιάζουν με τη δική σου χώρα και μέρη όπου, για σένα, οι άνθρωποι θα φέρονται παράλογα. Μέρη φιλόξενα και μέρη αφιλόξενα. Κοινωνίες δυστοπικές για κάποιους ανθρώπους και ουτοπικές για άλλους».
Ένα πεφταστέρι διέσχισε βιαστικά τον ουρανό, αφήνοντας φευγαλέα το ίχνος του ανάμεσα στα αστέρια.
«Και, φυσικά, θα δεις μέρη τόσο όμορφα όσο η θέα που έχουμε τώρα», κατέληξε η κοπέλα.
Οι δύο ταξιδιώτες έμειναν σιωπηλοί για αρκετή ώρα, ο καθένας χαμένος στις σκέψεις του.
«Πώς λες να είναι η επόμενη χώρα;» είπε τελικά ο Ωρίων.
Η Κόνορ χαμογέλασε.
«Δεν ξέρω, αλλά ανυπομονώ να δω…»

"Αστερινή: Κοσμοδίνες και Χρονοδρόμια" της Βάνας Πράνταλου

Ο Άρης και η Ελένη, μετά την αναπάντεχη συνάντησή τους με τον Καρμέλο, έχουν να πάρουν σοβαρές αποφάσεις. Θα τρέξουν να βοηθήσουν την Αστερινή; Θα ανταποκριθούν στην απεγνωσμένη έκκληση του Καρμέλο;
Ο Άρης δυσκολεύεται να αποφασίσει και θα χρειαστεί το μαγικό βιβλίο της Αστερινής και την πίστη της Ελένης, που θα τον βοηθήσουν να κοιτάξει βαθιά στην ψυχή του. Η Ελένη θα είναι δίπλα του ό,τι κι αν αποφασίσει, όπως και οι δύο τετράποδοι άγγελοι, ο Καίσαρας και η Κλεοπάτρα, που ακολουθούν τους πολεμιστές του Καλού σε κάθε τους βήμα και τους προφυλάσσουν από τις κακοτοπιές. Κάπου αλλού, χρόνια νωρίτερα, η Αστερινή με τον Καρμέλο έχουν δώσει τις μάχες τους και πληρώνουν το αντίτιμο για τη γενναιότητα και την αυτοθυσία τους. Ο Μοάρτε, ο αναμφισβήτητος Ηγέτης της Σκοτεινής Χώρας, είναι ο στυγνός δεσμοφύλακάς τους, αλλά, ακόμα και στη φωλιά του Κακού, η φλόγα της αγάπης μπορεί να κάνει θαύματα.
Η Ανώτερη με τον Αρχηγό, είναι ηγετικά στελέχη στη Σκοτεινή Χώρα. Οι ζωές τους συνδέονται με τις ζωές όλων, με έναν μυστηριώδη τρόπο που θα αργήσει να ξεκαθαρίσει. Αδίστακτοι, δυναμικοί, κυνικοί κι αιμοβόροι, δεν διστάζουν να σκορπίσουν τον όλεθρο γύρω τους. Αλλά… είναι αυτή η πραγματική τους εικόνα;
Άυλοι κόσμοι, ψευδαισθήσεις κι ένα πολυεπίπεδο σύμπαν γεμάτο κοσμοδίνες και χρονοδρόμια, φανερώνονται μέσα από τις περιπέτειες των δίποδων και τετράποδων φίλων, αναδεικνύοντας ως πρωταγωνιστές την αγάπη, το θάρρος και τη δέσμευση στις ανθρώπινες αξίες.

"Ματωμένος Ήλιος" της Σοφίας Γκρέκα

Κάποτε η Ναντιέζα έχασε τα πάντα εξαιτίας της εγωιστικής διαμάχης για τον θρόνο. Τώρα ζει απομονωμένη στα άγρια δάση, με μια μόνο ανάγκη να βάζει φωτιά στην άδεια της ψυχή: την εκδίκηση.
Ενώ η χώρα θρηνεί ακόμη τις απώλειες μιας ματωμένης αδερφικής σύρραξης, η Ναντιέζα παρεισφρέει στο παλάτι με αθέμιτα μέσα, σκοπεύοντας να σκοτώσει τον Πρίγκιπα που της κομμάτιασε την καρδιά.
Όταν, όμως, της αναθέτουν να υπηρετήσει την αθώα Πριγκίπισσα Αναστασία, όλα της τα σχέδια καταρρέουν. Την κρίσιμη στιγμή, εμφανίζεται ο άντρας που κάποτε αγάπησε. Ο μόνος ικανός να ανακαλύψει τα πραγματικά της κίνητρα. Αυτό που δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, είναι πως η επέμβασή του θα την οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Δολοπλοκίες, δηλητήρια, κατάρες, έρωτας και προδοσία, συνθέτουν μια σκοτεινή ιστορία όπου οι χαρακτήρες περπατούν στο μονοπάτι που χάραξαν οι επιλογές τους.

"Το Ναυάγιο της Καράντρα" του Άγγελου Κυπριανού

Ο Αρσίκ είναι ένας πρώην θαλασσοπόρος που ορκίστηκε να μην πεθάνει στη θάλασσα. Αποσύρθηκε στη νήσο Σάραπορτ όπου γεννήθηκε και πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της στεριανής ζωής του, ένα μέρος που είναι γνωστό ως ένα από τα πιο εμπορικά λιμάνια του Νότου καθώς επίσης και ένα από τα πιο επικίνδυνα πειρατικά λημέρια. Ο Αρσίκ έζησε αρκετούς τρόμους σε ταξίδια που δούλεψε ως μισθοφόρος, ναύτης, σωματοφύλακας, βοηθός καπετάνιου, ληστής και ό,τι άλλο θέλησαν οι Θεοί για αυτόν και έτσι, αποφάσισε να παραμείνει στη στεριά και στα καταγώγια που νιώθει πως του αρμόζουν.
Όσοι τον ξέρουν, γνωρίζουν για τον ευέξαπτο χαρακτήρα του, τον θυμό που μαζεύεται σαν τρίγωνο στο μέτωπό του και οδηγεί το αδύναμο και ασθενικό σκαρί του σε απεχθείς πράξεις πρωτόγνωρης βίας –μια φωτιά μέσα του που σβήνει μόνο προσωρινά από το ρούμι που τον συντροφεύει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η μοίρα, όμως, επιφυλάσσει ένα τουλάχιστον ακόμα ταξίδι για τον Αρσίκ. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι η θάλασσα κρύβει πολλά περισσότερα μυστικά από όσα μπορούσε να φανταστεί και ένα κάλεσμα θα τον τραβήξει σε πρωτόγνωρες φουρτούνες, εσωτερικές και μη.